Hopp til innhold

Aksel Lund Svindal har røket akillesen

Aksel Lund Svindal røk akillesen i venstre ben under barmarkstrening i Sölden i Østerrike lørdag ettermiddag.

Aksel ble umiddelbart kjørt til et sykehus i Innsbruck  for nærmere undersøkelser. Der ble det konstatert at akillesen hadde røket og han ble operert kort tid etterpå. Det er usikkert hvor lenge Aksel må holde seg i ro, men han er trolig ute det meste av sesongen. 

-Vi hadde vært på en liten joggetur i Sölden med hele laget og avsluttet med litt triksing og lek med ball. Plutselig kjente jeg det smalt i leggen og jeg skjønte med en gang hva som var galt, shit happens,sier Aksel. 

Vi kom oss raskt til sykehuset i Innsbruck.  Der fikk jeg rask og super service og det ble konstatert at akillesen var røket og jeg ble operert under en time etterpå.

-En kjip skade og ekstremt dårlig timing akkurat i det sesongen skal begynne. Men nå har det skjedd, så da er det bare å se fremover. Ingen vet nøyaktig hvor lang tid opptreningen vil ta, men jeg er innstilt på at det tar tid.

-Jeg får bra oppfølging og blir i Østerrike en stund til før jeg reiser til Oslo for å legge en videre plan sammen med Olympiatoppen, sier Aksel. 

-Aksel må nå trene seg forsiktig opp de neste ukene og han er trolig ikke på ski igjen før om tre til fire måneder, sier alpinlandslagets lege, Marc Jacob Strauss. 

Sportssjef Claus Ryste sier at hele laget føler med Aksel og at alle vil gjøre det de kan for at han skal komme tilbake så raskt som mulig.

NIF-EPI01, 01
Gepa