Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Hintertux høsten 2023

111 store og små drar på alpinsamling til Hintertux 6. oktober. I over 30 år har Agder og Rogaland Skikrets vært den største kontingenten av løpere på treningssamling i høstferien. Motivasjon, sosialt, spennende, vennskap på tvers og Skiglede.

Alpintrening i SNØ-hallen

SNØ-hallen i Lørenskog har veldig gode treningsforhold for alpinklubber/ kretser/Team/ Skigymnas mm, og treningsbanene er fulle av ivrige alpinister "døgnet rundt". I helgen var bl.a. Møre og Romsdal skikrets sine unge alpinister samlet til trening fredag til søndag.

Presenterte VM-søknaden

Det hele startet allerede i april 2016. Sist uke presenterte Narvik VM-søknaden for Det internasjonale Ski- og Snøbrettforbundet (FIS) om retten til å arrangere alpin-VM 2029.

Får herre- og kvinnerenn i 2025

Det blir dobbel World Cup-helg i alpint i Kvitfjell i både 2024 og 2025. Dette har aldri skjedd i Norge tidligere. Dette ble klart i forbindelse med denne ukes høstmøter i Zürich i Sveits.

Høstmøte i alpint 2023

Alpinkomiteen gjennomfører sitt ordinære Høstmøte lørdag 21. oktober kl. 09.00-15.00 på SNØ/Lørenskog.

For en herlig helg i Kirkenes

En vellykket samling med både alpint og langrenn med masse skiglede og aktivitet som hinderløp, rulleskicross, styrkeøkt, stafetter, intervaller, gode tips og masse moro. Skipresident Tove Moe Dyrhaug var på plass og deltok i tillegg på strategiseminar og på anleggsbefaringer.

Stipender til sju parautøvere

Norges Skiforbund er blitt tildelt stipender fra Stiftelsen VI til sju parautøvere, tre alpinister og fire langrennsutøvere. Det er tildelt 90 000 kroner til hver utøver.

Skilisens 2023-2024

Skilisens er påkrevet for utøvere fra fylte 13 år for å kunne delta i terminfestede skirenn, og nytt lisensår starter 1. oktober.

Velkommen til frokostwebinar 27. september

Hvilke krav stilles til en søknad om spillemidler til nye anleggsprosjekter eller vedlikehold? Hvordan definere behov og bærekraftsprioriteringer? Vi gir deg verktøykassa som trengs for en god søknad og betraktninger om hvilke anlegg som prioriteres.

Rekrutteringssatsingen gir resultater

– Det er betryggende at frafallet flater ut, og det er gledelig at vi ser effekt av vårt viktigste satsingsområde, sier leder for rekrutteringsavdelingen i Norges Skiforbund, Sven Håkon Kulbeck.

Støtte til alpin-VM i Narvik 2029

– Dette er en gledens dag for hele Ski-Norge. Tilskuddet fra myndighetene er et svært viktig bidrag for endelig å kunne arrangere et alpin VM på norsk jord, sier anleggsrådgiver i Norges Skiforbund, Marit Gjerland.

Ny merkevare for et godt skifelleskap

I dag gikk endelig startskuddet for implementeringen av Skiforbundets nye merkevare, inkludert en ny logo og visuell profil som tar utgangspunkt i en snøkrystall, selve grunnlaget for skisportens eksistens og opprinnelse.

Rekordvinter for alpinanleggene

Heiskortomsetningen i norske alpinanlegg vinteren 2022/2023 slår alle tidligere rekorder. Alpinbransjen øker heiskortsalget med 12% mot forrige sesong

Nye rekrutteringsvideoer

Det er publisert nye rekrutteringsvideoer i langrenn, alpint, freeski, hopp og freeski med tanke på skiutstyr for barn. Ta en kikk.

Dagens møte i FIS Council

Det har vært møte i FIS Council i dag hvor det er blitt gjort flere vedtak. Styret besluttet blant annet å opprettholde utestengelsen av utøvere og funksjonærer fra Russland og Belarus.

FIS-kalenderkonferanse 2023

Det internasjonale skiforbundet avholdt sin kalenderkonferanse i kroatiske Dubrovnik nylig. Her kommer referater fra møtene.

Har utviklet nytt para-konsept

– Formålet er å øke rekrutteringen, skape et større miljø på tvers av idrettene og skape attraktive arrangement, sier bredde og rekrutteringsansvarlig ParaAlpin i Norges Skiforbund, Beate C Haugen.

Et anleggsløft som forplikter

Skipresident Tove Moe Dyrhaug med flere av de andre presidentene innen idretten har signert en kronikk som står på trykk i dagens VG.

Kvitfjell får herre- og kvinnerenn

Det blir dobbel World Cup-helg i alpint i Kvitfjell i 2024. Først skal mennene kaste seg utfor i midten av februar før kvinnene kjører fartsrenn første helga i mars.

Kjemper om alpin-VM

Narvik kjemper mot Andorra og Val Gardena om retten til å få arrangere alpin-VM 2029. I dag ble det offisielt fra FIS om hvem som er VM-kandidater for 2029.

Samordnet rapportering 2023

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering (medlemsregistrering) i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

FIS: Fluorforbud fra sesongen 2023-2024

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) kunngjorde i dag at fluorvoksforbudet vil være fullt implementert ved starten av den kommende vintersesongen 2023/2024. Dette gjelder alle FIS-grener.

Åre og Kranjska Gora

Norges Skiforbund Alpint (Team Telenor) sender utøvere til helgas World Cup-renn i Åre og Kranjska Gora.

Kjemper om prestisjetung ESA Best of Europe-sponsorpris

Med støtte fra DNB kjempet Jesper Saltvik Pedersen og de andre parautøverne for første gang om pengepremier under VM i Snøsport. Nå kan sponsorsamarbeidet også vinne European Sponsorship Awards, i kategorien Best of Europe.

Kvitfjell og Aspen

Norges Skiforbund Alpint (Team Telenor) sender utøvere til helgas fartsrenn i Kvitfjell og Aspen

Kick The Limits 2023

Den femte utgaven av Kick The Limits arrangeres 14.-16.april på Bjorli. Dette er åpent mesterskap for utøvere med utviklingshemming i langrenn og alpint. Påmeldingsfrist er 7. mars

Crans Montana/Palisades Tahoe

Norges Skiforbund Alpint (Team Telenor) sender utøvere til helgas World Cup-renn i sveitsiske Crans Montana og Palisades Tahoe, USA.

15 utøvere til alpin-VM

Norges Skiforbund Alpint (Team Telenor) stiller med 15 utøvere i årets VM i alpint i franske Courchevel og Meribel 6.-19. februar.

Braathen mister alpinrenn

Lucas Braathen (22) er operert for akutt blindtarmbetennelse på sykehuset i østerrikske Zell am See. 22-åringen fra Bærums Skiklub mister kommende helgs World Cup-renn i franske Chamonix, men kan rekke siste VM-øvelse i Courchevel/Meribel.

Webinar Aerodynamikk - søndag 5. februar

Robert C. Reid har over tid utviklet vår forståelse for hvordan vi skal tilnærme oss alpint basert på økt innsikt. Det er gjennomført målinger og tester som underbygger en mer faktabasert idrett.

Seks utøvere til Chamonix

Norges Skiforbund Alpint (Team Telenor) sender seks utøvere til lørdagens World Cup-renn i slalåm i franske Chamonix.

Invitasjon parahelg Vassfjellet

Norges Skiforbund Alpint, Sør-Trøndelag Skikrets, Paraidrettsenteret og Bano Life inviterer syns og bevegelseshemmede alpinister til PARAALPINHELG I VASSFJELLET 3.-5. FEBRUAR.

Henrik Røa ferdigoperert

Henrik Røa (27) var tirsdag gjennom en planlagt operasjon til i St. Johann, rett utenfor Kitzbühel. Der ble det også oppdaget en skade på høyre menisk som ble leget.

VM-bronse til Lydersen og Sandvik

Pernille Dyrstad Lydersen kjørte inn til VM-bronse i utfor, mens også Oscar Sandvik kjørte også inn til bronse i storslalåm. Mesterskapet kan dere følge live via stream.

Se para-VM alpint direkte

Her kan dere se para-VM i alpint fra spanske Espot i La Molina 21.-29. januar direkte. Kan Jesper Saltvik Pedersen følge opp suksessen fra World Cup, VM og OL siste året?

Cortina, Kitzbuehel og Espot

Norges Skiforbund Alpint (Team Telenor) sender utøvere til denne ukes World Cup-renn i Cortina og Kitzbühel, samt til para-VM i spanske Espot.

Klare for junior-VM

Norges Skiforbund sender tolv utøvere til junior-VM i alpint i St. Anton, Østerrike 17.-25. januar 2023. Mesterskapet kan dere følge live via stream.

Jespers 10. strake

Jesper Saltvik Pedersen har vunnet alle World Cup-renn denne sesongen. Lørdag tok han sin 10. strake seier.

Nominering EYOF

Norges Skiforbund sender 8 utøvere til EYOF i Italia 21.-28. januar 2023

Nå starter vi med Skisprell

Sammen med kretser og klubber inviterer Norges Skiforbund til skisprell-aktivitet i hele Ski-Norge. Moroa starter i morgen med Superlørdag på NRK1.

Miljøsamling Ridderuka 2023

Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund inviterer barn og unge i alderen 10-14 år med en syns eller bevegelseshemming til miljøsamling på Beitostølen 22.-26. mars. Vi har aktivitet innen alpint, langrenn og skiskyting Påmeldingsfrist 1. februar 2023

Miljøsamling Ridderuka 2023

Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund inviterer barn og unge i alderen 10-14 år med en syns eller bevegelseshemming til miljøsamling på Beitostølen 22.-26. mars. Vi har aktivitet innen alpint, langrenn og skiskyting Påmeldingsfrist 1. februar 2023

Klart for Idrettsgalla 2022

Flere av våre utøvere er nominert foran årets Idrettsgalla på Hamar lørdag 7. januar 2023. I forbindelse med årets galla, er det også klart for Superlørdag med skirenn for barn og unge direkte på NRK.

NIF-EPI03, 03