Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Fine skiforhold!

En mild periode gir enkelte utfordringer med å kjøre opp skiløyper, men heldigvis er det fine forhold mange steder i kretsen! Og i alpinanleggene meldes det om godt besøk - og gode forhold inn i Vinterferien. Slike reportasjer som i Sunnmørsposten er vi glade i!!

5 pl. i WC til Sebastian!

Gratulerer med 5 pl. i World Cup City-Event i Stockholm til Sebastian Foss Solevåg! Beste norske utøver i mandagens renn, og veldig nær å komme videre til semifinale, etter glimrende kjøring.

Ekstrarenn til Kvitfjell

Det blir ekstrarenn i utfor i Kvitfjell 1. mars. – Dette er en skikkelig gladmelding, sier Kjetil Jansrud.

KM og SBM Cup langrenn

Tomrefjord IL`s SBM Cuprenn flyttes til Valldal, og arrangeres i samarbeid med Valldal IL og Stordal IL. KM-Stafetten i Volda på søndag går etter planen ved Reset. Klikk for mere informasjon. Følg også med på Facebookgruppen vår "Møre og Romsdal Skikrets - langrenn.

Norgescup Randonee

Todalen IL inviterer til Norgescuprenn i Randonee lørdag og søndag ved Kårvatn i Todalen. Her er det mulig å se de beste Randoneeutøverne i landet "live"! Klikk på rennet i terminlisten for mere informasjon.

"Rennhelg Stranda"

Til helgen arrangerer Stranda IL "Rennhelg Stranda" med treningsdag i Super G fredag, Super G og Superkombinasjon lørdag, og storslalåmrenn søndag. Alle renn er med i SBM-Cupen, og Super G rennet lørdag er i tillegg Kretsmesterskap! Se invitasjon i terminlisten - og under "Skirenn".

NM Gull - til Martine!

Martine Lorgen Øvrebust, Stordal IL, vannt søndagens NM U23 i Hommelvik, Gratulerer! Hun ble nr. 2 totalt i NC-seniorrennet. Lørdag ble det NM-sølv på Martine! Også våre herre-løpere presterte godt lørdag: Alexander Nyheim nr. 44 totalt av 163 løparar i NC-senior og 24. plass i U23 NM. Strålande! Vegard Røyrhus nr 52 i U23, og Bjørn Erik Langstein nr. 72.

Midt Norsk Mesterskap i Skarbakken.

Torvikbukt IL sto i spissen for et vellykket Midt Norsk Mesterskap i Hopp og Kombinert i Skarbakkene søndag. På tross av mildværet siste uken var det fine forhold i bakken - og i sporet. Nærmere 40 deltagere fra Trøndelag og Møre og Romsdal var i aksjon. Resultater kommer.

Isfjorden Rundt

Fine løyper og fine forhold under Isfjorden IL`s turrenn Isfjorden Rundt på lørdag. Les fin reportasje med fine bilder på www.rbnett.no Takk til Isfjorden IL for et flott skirenn - med mange barn og seniorer på startstreken.

Northug drev med skihopping

- Balanse er det viktigste vi trener på. Da Petter var ung gutt var han veldig god på ski, forteller Petter Northugs gamle trener, Gisle Løseth.

Gode FIS-resultater for Jørgen!

Jørgen Slettaløkken, Rauma Alpin, ble i helgen nr. 2 i FIS-slalåm Jr.1. på Oppdal, og i FIS storslalåm på Vassfjellet ble han nr. 3 - Gratulerer!

Ny topplassering i VM Alpint i Åre.

Nok en gang - Gratulerer til Ragnhild Mowinckel og Sp.kl. Rival! En rå-sterk 4 plass i VM-storslalåm, etter å ha ligget på 3-dje plass etter 1. omg. Dermed har Ragnhild en 3-4-5-6 plass i VM! Nå håper vi på suksess også for Sebastian Foss Solevåg i søndagens slalåmrenn.

Stikk Ut Ski - for Skiklubbene!

Stikk UT! på ski med idrettslaget, er et nytt og gratis tilbud i 2019 for skiklubber/ idrettslag som driver med ski eller andre vinteraktiviteter. Friluftsrådet og Møre og Romsdal skikrets håper tiltaket/ tilbudet vil gi økt rekruttering og breddeaktivitet i skiklubbene våre.

Tre annenplasser

Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til tre annenplasser i helgas storslalåm i verdenscupen i sveitsiske Veyzonnaz.

Det startet i Åre, og det sluttet i Åre

Aksel Lund Svindal har kjørt sitt siste renn på toppnivå. Så er ringen sluttet for en av våre aller største skistjerner gjennom historien. 18 år etter sin første WC start, har Aksel i dag takket for seg i de samme løypene her i Åre, som han ble verdensmester for første gang i 2007.

Alpint: Uttak junior-VM

Norges Skiforbund har tatt ut 16 utøvere til årets junior-VM i italienske Val di Fassa 18.-27. februar.

Seire i Equinor NC og NM-Juniorer!

Søndag ble 3 dager med Norgescup junior og Junior-NM sprint avsluttet. Karsten Andre Vestad gikk inn til seier i H18 klassen på 7,5 km fristil etter 2. plass på fredag og 4. plass på lørdag. Ei fantastisk helg for stortalentet som imponerer i Norgestoppen i langrenn. Gårsdagens Norgesmester i sprint Mikkel Waldeland Gautvik fulgte opp med en veldig bra 5. plass i samme klasse. Særdelles sterke løp av begge guttene. Også flere av våre andre utøvere imponerte!

Tustenrennene - alpint!

Strålende vær og flotte forhold under Molde og Omegn IF/ Sp.kl. Rival`s Tustenrennene i helgen. Mye god skikjøring av mange unge alpintalenter! Resultater ligger under "Skirenn" på Alpinsiden.

Midt Norsk Mesterskap

Da var MNM 2019 på Røros over. Tøff løype med bratte bakker, både oppover og nedover. Mange gode prestasjoner og ekstra gratulasjon til Linus Engdahl, G15, for en flott 2. plass på fristil og 3. plass på klassisk. Elida Fuglem fikk en 3. plass på fristil i J14, og i dag ble hun MNM i skiskyting på Grong. Gratulerer👏. Lone Lorgen Øvrebust fikk også en 3. plass i fristil , J16 , på lørdag - Gratulerer!

NM jr. medaljer til brødrene Skoglund!

NM jr. Gull og Sølv til både Andreas og Aleksander Skoglund, Molde og Omegn IF, Gratulerer! Brødrene dro rett fra VM jr. til NM jr. på Voss, og byttet på å bli nr. 1 og 2!

Flott KM/ SBM Cup i Valldal

Flott skirenn og god deltagelse under Valldal IL`s KM/ SBM Cup søndag. Stor takk til Valldal IL! Resultater finner dere under "Skirenn" på Langrennsiden.

Romsdals Hopphelg.

Søndag inviterte Hjelset Fram IL til Romsdals Hopphelg i Skarbakkene. Flotte forhold, stor aktivitet, og mange lange svev! Lørdag inviterer IL Hjelset-Fram igjen til hopprenn - denne gang til "Framspretten" i Opdølsbakken.

Utstyrsordningen 2018

Da er linken åpnet for søknader om spillemidler til utstyr, inkl. prepareringsutstyr langrenn. Søknadsfrist 6. februar 2019.

Vellykket Skardilten!

Vel 80 skiløpere deltok under Skardilten ved Skaret Skisenter lørdag. Nydelig vintervær og flotte forhold! Foto: Per Tormod Nilsen

3 pl. i WC til Ragnhild!

Ragnhild Mowinckel fikk en gledelig 3 plass i WC-storslalåm i Maribor/ Slovenia fredag, Gratulerer! Ragnhild lå på 6 pl. etter 1. omg, og kjørte seg opp til pallen med en sterk 2. omgang.

Full fart på Fossum

Basisturneen til Norges Skiforbund er i gang. På Fossum var det fokus på ulike langrennsaktiviteter, hopping og allsidig skiferdighet da klubben hadde et utvidet treningstilbud et par kvelder.

Første Barneskirenn i Sula på 25 år!

Sula Frivilligsentral sammen med Langevåg IL arrangerte i helgen et svært vellykket barneskirenn. 140 barn og 6-700 personer totalt var med i det kanskje første skirennet i Sula på i alle fall 25 år! Når snøen kommer, er skiaktiviteten fantastisk i hele fylket!

Imponerende VM Junior for brødrene Skoglund!

Gratulerer til Andreas og Aleksander Skoglund, Molde og Omegn IF med fantastiske resultater under VM junior i Lahti. Lørdag ble det sølv i Lagkonkurransen, og søndag ble Andreas nr. 3 og Aleksander nr. 5!

Seier i Youth Cup i kombinert!

Johan Fredriksen Orset, Torvikbukt IL, imponerte under Youth Cup rennet i helgen, og vannt lørdagens renn, Gratulerer! Youth Cup er et internasjonalt renn med deltagere fra 10 nasjoner.

Nordisk Juniorlandskamp i langrenn

Mikkel Waldeland Gautvik gikk siste etappen for Norges 2. lag i Nordisk juniorlandskamp på søndag. Sammen med Norge 1, Sverige 1 og Finland rykket Mikkel mot slutten og vant stafetten for sitt lag. Gratulerer med innsatsen og resultatet!

4 plass i World Cup!

Sivert Hole, Åndalsnes IF, kjørte inn til en sterk 4 plass under World Cup rennene i telemark i Frankrike i helgen, Gratulerer!

KM i Stordal på lørdag!

Mye ros til Stordal IL og Liabygda IL`s KM i Sprint på Stavsengfjellet lørdag. Gratulerer med flott skirenn! Resultater ligger under "Skirenn" på Langrennsiden.

SBM Cup og KM alpint på Fjellsetra

"Flotte renn i flotte bakker"! Spjelkavik Alpin arrangerte i helgen SBM Cup og Kretsmesterskap i storslalåm og slalåm. Resultater ligger under "Skirenn" på Alpinsiden.

Alpinister fra MRSK til Talentcamp!

Sist helg var det Kvalifiseringsrenn i alpint på Hafjell for U14 og U16, til Internasjonale barnerenn og NSF`s Talentcamp. Fire utøvere fra MRSK var "topp 10" på Hafjell, og er dermed uttatt til NSF`s Talentcamp på Kvitfjell 15-17 februar, Gratulerer!

SBM Cup sammenlagt.

Her finner du sammenlagtlisten i Sparebanken Møre cup-alpint, etter to renn (etter Rauma Alpin sine renn)

Alpint: Kitzbühel

Norges Skiforbund har uttatt utøvere til helgas renn i østerrikske Kitzbühel.

NC-Senior på Nes

5 løpere fra Møre og Romsdal deltok i Equinor Norgescup senior på Nes i helga. Ei flott helg med god gjennomkjøring for løperne med tanke på NM i Meråker om knappe 2 uker. Helgas beste løper på herresiden var Vegard Røyrhus med beste plassering nr 61. Det er imponerende.Ellers så fikk Bjørn Erik (best nr 100), Alexander (nr 112) og Ole Martin (nr 131) Martine L. Øvrebust fikk en 7. og 11. plass i dameklassen. Gratulere til alle!

SBM Cup - langrenn

Takk til Vistdal IL og Osmarka IL for to flotte SBM Cuprenn i helgen! Resultater legges under "Skirenn" på langrennsiden.

To nordmenn på pallen

Det norske laget viste styrke under dagens verdenscupåpning i Italia med Trym Nygaard Løken og Guro Helde Kjølseth på en første- og tredjeplass.

Young Attacking Viking

Stor aktivitet og fornøyde barn under Young Attacking Viking-dagen på Fjellsetra lørdag! Takk til Spjelkavik Alpin for jobben! Hvis noen klubber vil låne YAV-bannere/ utstyret, så bare kontakt skikretskontoret.

Trippel Norge

Lucas Braathen, Bjørnar Neteland og Rasmus Windingstad sørget for trippelseier til Norge i europacupen.

To strake WC-seiere

Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til to strake WC-seiere i para-alpint i kroatiske Zagreb onsdag og torsdag denne uka.

Alpint: Wengen

Norges Skiforbund har uttatt utøvere til helgas verdenscuprenn i sveitsiske Wengen.

Stikk Ut Ski !

Stikk UT! Ski- sesongen er godt i gang og endelig har vi fått snø på de fleste steder vi har Stikk UT! Ski-turmål. På stikkut.no finner du oversikt over årets Stikk UT! Ski-turmål. Og i løyper.net- kartet kan en følge med på når det sist ble tråkket i de ulike løypene. Denne vinteren har vi 92 turmål i følgende 21 kommuner;

Kongepokaler for 2019

Norges idrettsforbund har fordelt kongepokalene for 2019. Norges Skiforbund har fått tildelt syv pokaler i 2019.

Uttatt til VM jr. i Kombinert!

Gratulerer til Andreas og Aleksander Skoglund, Molde og Omegn IF, med uttak til VM Junior i Kombinert i Lahti 23-27 januar! Skikretsen ønsker Lykke til!

Alpint: Adelboden

Norges Skiforbund sender 11 utøvere til helgas verdenscuprenn i sveitsiske Adelboden.

Deaflympics 2019

Vinter Deaflympics 2019 arrangeres i Italia 12.-21.desember. Skiforbundet ønsker at de som oppfyller kriteriene til deltagelse her og ønsker, skal få mulighet til å kvalifisere seg - les mer i saken

Equinor NC jr. Konnerud

Rå-sterk åpningsdag av flere av våre langrennsløpere under Norgescup for juniorer på Konnerud i Drammen! 2 pl. til Karsten Andre Vestad, 11 pl. til Mikkel Gautvik, begge fra Molde og Omegn IF. Og 19. plasser til Kristine Hjellbakk Hole - Sunnylven IL, og Ludvig Vartdal - Emblem IL, Gratulerer!

NC-Randonee i Molde

Vellykket Norgescuprenn i Skorgedalen fredag og lørdag! Romsdal Randoneeklubb fikk mye ros for sitt arrangement, og det var gledelig mange deltagere! Ingen andre steder har så god deltagelse, sier landslagstrener Mikkel Frodahl. Bilder: Haakon Lundkvist

NM og NC-Telemark

Seier til Guro H. Kjølseth - Sp.kl. Rival, og 2 plasser til Sivert Hole - ÅIF og Sverre Solstad Alme - Eidsvåg IL, under NC rennet i Morgedal lørdag. Søndag var det NM Klassisk, se resultater på NSF- telemarksiden.

NC Hopp og Kombinert

Møre og Romsdal har hatt 5 utøvere på Norges Cup og COC (B verdenscup) i helga. Aleksander Skoglund har vært på COC i Ruka i Finland. Han ble nr 20 lørdag og nr 10 isøndag. HS142/10 km begge dager. Andreas Skoglund, Petter Løset Skodjereite og Alexander Yigermal Johnson har deltatt på NC i Midtstua/Holmenkollen. Lørdag K95/10 km og søndag 5 km.

6 plass i World Cup!

Sebastian Foss-Solevåg klatret 12 plasser etter en god 2 omgang, og fikk en oppløftende, sterk og gledelig 6 plass i WC-slalåm i Zagreb, Gratulerer!

Fem nordmenn i Flachau

Norges Skiforbund sender fem nordmenn til kveldsrennet i slalåm for kvinner i østerrikske Flachau.

Sesongåpning i alpint!

Veldig god sesongåpning på Bjorli lørdag! God deltagelse med store årsklasser, mye god skikjøring, og et veldig godt gjennomført skirenn av Rauma Alpin! Søndag er det slalåm. Resultater: se under "Skirenn"på alpinsiden.

Zagreb

Norges Skiforbund sender ni utøvere til helgas slalåmrenn i kroatiske Zagreb.

Trener 1 kurs - Randonee

15-17 februar inviterer Norges Skiforbund og M&R skikrets til Trener 1 kurs i Randonee i Todalen/ Kårvatn. Klikk for mer informasjon.

Stikk Ut Ski!

Det er snart klart for ny "Stikk Ut Ski" - sesong! Denne vinteren er også Sunnmøre med, og da er det nærmere 100 skiturer/ turmål i hele fylket med i tilbudet. 40 Skiklubber er med å tilrettelegger og organiserer turmålene og løypenettet. Når det er kjørt opp spor/ løyper til alle postene, trackes via www.løyper.net. All informasjon om "Stikk Ut Ski" finner dere på web-siden www.stikkut.no

Er skiklubben din i form?

En god klubbdrift legger grunnlaget for å skape god aktivitet. Hva med å bruke høsten til å samle klubbens medlemmer rundt noen felles mål og tiltak, hvor alle drar i samme retning?

NIF-EPI03, 03
NTBScanpix