Hopp til innhold

En beinhard alpinists kamp tilbake

Espen Måløy (18) har vært gjennom en trøblete tid etter det alvorlige beinbruddet for snart to år siden.

Nå er han testet som Norges niende sterkeste alpinist, forteller bladet SKIsport i sin novemberutgave.

 

På Oppdal i januar 2012 så det lovende ut, men et fall endte med et alvorlig og komplisert beinbrudd. Begge beina i leggen ble brukket. Det gikk greit, trodde man under opptreningen. Men bruddet hadde grodd skjevt og beinet måtte knekkes opp igjen og opereres på ny.

 

- Jeg var langt nede. Trodde det var kjørt, men det ble som å starte på nytt, sier 18-åringen som fikk operert inn en plate i beinet på forsommeren i fjor og fikk tre nye måneder på krykker.

 

I januar i år var han tilbake på ski for alvor. Ved siden av trening rakk han å konkurrere litt utover vinteren. Og alt virket greit.  Platen i leggen ble operert ut i mai. Men det hadde gått infeksjon i såret og han ble innlagt igjen. Heldigvis bare for én uke. Da alpinistenes landsomfattende Ironman-test fant sted i høst, var Espen klar. Han endte på niende plass som den yngste av dem som var inne blant de ti. Eldstemann blant disse, Aksel Lund Svindal, ble nummer fire. 

NIF-EPI01, 01
Gepa