Hopp til innhold

Skiglede i Troms

Troms skikrets er klar for å hjelpe klubben din i gang med Telenor Karusell og Skisprell i ditt nærområde for sesongen 23/24. Vi håper på fart og aktivitet i løyper og bakker 24/7 i 2024!

Last ned klubbguiden

Bestill Klubbvert-vester

Skiklubbutvikler Espen Rognli kan bistå og hjelpe både nye og erfarne klubber med rekrutteringsaktiviteter i vinter.  Ta kontakt med oss. 

Få Troms skikrets med på laget ditt

Rekruttering er hjertet i Norges Skiforbunds misjon. Våre to satsinger på rekruttering er Telenor Karusellen er Skisprell, som er fantastiske aktivitets - og rekrutteringstilbud med fokus på lek og moro med og uten startnummer. 

Telenor Karusell

Troms skikrets er klar til å fyre i gang Telenor Karuseller over hele kretsen for 18. året på rad. Vi ønsker en spennende og gledesfylt sesong for klubber, anlegg og ikke minst «dugnadsånden». Karusellen skal inspirere barn i alle aldre til å utforske skisporet og kjenne på ekte skiglede, kanskje for aller første gang.

Rekruttering er hjertet av Norges Skiforbunds misjon, og Telenor Karusellen har vært et fantastisk verktøy for å bringe skisportens magi til de små. Uansett om barna drømmer om å hoppe høyt, gå elegant, kjøre raskt eller til og med fly på ski, ønsker vi at Telenor Karusellen kan være med å gi dem muligheten til å realisere disse drømmene.

For Telenor Karusell er det viktig at klubbene melder seg på slik at dere får tilsendt premier og eventuelt arrangørutstyr som startnummer og banner

Meld klubben på Telenor Karusellen 

Skisprell 

– Skisprell er artig for familier og barn som møtes og har skiaktivitet i anleggene våre. Vi lager Skisprell i alpinbakken, hoppbakken og i langrenns arenaen, og er en mulighet for å treffe nye familier som vi inviterer sånn at de får gode erfaringer med hvor gøy det kan være å leke på ski, sier Skiklubbutvikler i Oppland og Hedmark Marianne Myklebust.  

  

Myklebust forteller at de hjelper til med å lage aktivitetsløyper som er selvgående når barna kommer, og at barna er storfornøyde når de kommer og får lekt seg med utfordringene i løypene.

  • Det er en måte og utnytte anleggene for å inspirere barna, man setter opp blant annet slalåm, portaler, kanskje man kan bygge ting med snøen, hopp og kuler. I mange kretser har de masse utstyr som gjør at man kan gjøre dette enda mer spennende. 
  • Det er en av de beste måtene å presentere klubbens barne-  og ungdomsaktivitet på, og vi oppfordrer klubbene til å ta kontakt, sier Myklebust som oppfordrer at klubber som arrangerte Skisprell i fjor å fortsette å gjøre dette i år også.
  • Det er virkelig en happening i skiklubben å lage skisprell, så det å få kretsen inn til å hjelpe til med å tilrettelegge anlegget er et veldig bra rekrutteringstilbud som Norges Skiforbund bidrar inn i klubbene.

 Skiklubbutvikler i Troms og Finnmark, Espen Rognli trekker frem Skisprell som en god modell for hvordan man skal rekruttere og aktivisere barn og foreldre i skiidretten.

– Et skisprell skaper mye aktivitet, og barn som kanskje ellers møter på karusellrenn, kan fort ende opp med å være aktive i en mye lengre tidsperiode i forbindelse med et skisprell. Et skisprell modellerer hvordan man legger opp til skiaktivitet uten instruksjon og «trenere», men der aktiviteten drives fram av god tilrettelegging, god planlegging av logistikken i anlegget, inspirerende aktiviteter og gjerne voksne som deltar sammen med barna og viser stor skiglede, sier Rognli.

– Skisprell springer ut av den uorganiserte skileiken og er tilpasset den nye tidsalderen hvor barn leker mindre på egen hånd og er mer avhengige av å bli tatt med på treninger og aktiviteter. Fordelen er at Skisprell er superlokalt og tilpasset den klubben som arrangerer, uansett om det er 20 eller 200 barn. Det betyr at skisprell er et godt arrangement til å rekruttere både barn og voksne, fordi det er inspirerende, ufarlig, nært, morsomt og helt grenseløst i hvem som kan delta og hvor vi kan arrangere det.

Norges skiforbunds skisprell-side

nif-epi04, 04