Hopp til innhold

Trym Nygaard Løken (FIS Telemark)

Andre strake VM-gull

Telemarkkjører Trym Nygaard Løken (29) kjørte inn til sitt andre strake VM-gull i sveitsiske Mürren torsdag.

Først vant telemarkkjøreren fra Bækkelagets SK gull i sprint onsdag før han også sikret seg sitt andre strake gull i parallell torsdag. På åpningsdistansen tirsdag kjørte han inn til bronse i klassisk. Dermed har det blitt to gull og en bronse på 29-åringen så langt i årets VM.

– Dette er utrolig. Jeg må treffer perfekt på formen inn i VM. Etter VM-gullet i går var jeg ganske utlada og, hadde ikke forventet at det skulle gå hele veien til finalen i dag. Etter seieren i kvaliken og sammenlagtvinner parallell i verdenscupen fikk jeg naturligvis favorittstempelet, men møtte også hard motstand fra åttendelsdelsfinalen. Alle jeg møtte derifra kunne stått og har stått i finalen tidligere, forteller Trym Nygaard Løken.
– Det er vanskelig å sette ord på hvor absurd og enormt fett det er å gjøre en av mine desidert beste sesonger i en comeback-sesong som dette. Norges Skiforbund og Olympiatoppen har mye av æren for prestasjonene denne sesongen, og hadde aldri i verden vært mulig uten deres støtte, sier Nygaard Løken.

Det ble flere medaljer til Norge i Sveits i dag. Emma Araldsen fra Hagahogget Låmlag kjørte inn til VM-bronse og imponerte stort. Araldsen sikret seg karrierens første VM-medalje.

– Jeg er veldig fornøyd med egen prestasjon ett at det ble mange jevne dueller. Det er veldig motiverende med min første seniormedalje, og slikt gir mersmak, sier hun.


Emma Araldsen

Resultater

Les flere saker fra VM

NIF-EPI02, 02