Hopp til innhold

Nærmer seg Fonna Telemark Camp

Årets versjon av Fonna Telemark Camp går som planlagt fra 19-22. juni, med full deltagerliste og innholdsrikt program.

– Det blir annerledes i år for både deltagere og oss som arrangører. Smittevern er en høy prioritet og vi har brukt mye tid på tilrettelegge campen. Alt skal gjøres etter boka og deltagerne skal føle seg ivaretatt. Likevel er det ingenting som tyder på at vi skal ha det mindre morro i år, sier arrangør Per Ståle Grude. 

Se Facebook-arrangement her

Det er syvende året på rad at intiativtaker og selverklært tele-promotør, Grude, inviterer skientusiaster med laus hæl opp til Fonna Glacier Ski Resort rundt Sankt Hans. 

– Fonna Telemark Camp er kommet for å bli. Det er gøy for å se at deltakere kommer igjen og at nye strømmer til. Deltagerlisten er full og vi har flere på venteliste. Dersom regjeringen mot formodning åpner opp for arrangement med flere enn 50 deltagere ønsker vi flere telemarkfolk hjertelig velkommen. 

Smittevern for idrett (Helsedirektoratet) Skiforbundets koronaveileder

Jibbing, gratis lån av utstyr, ski i solnedgang 

Programmet på årets camp er en kombinasjon av populære element fra tidligere år og nye idéer. 

– Vi har videreført enkelte kurs og aktiviteter, eksempelvis jibbekurs med John Olav Folkestad (@telejohn) og guida tur i solnedgang, dersom været er med oss. 

Han forteller at det blir kurs tilpasset nybegynnere og viderekommende.

– Det er også flere som har meldt seg på kursing med god tradisjonell lurk, noe jeg synes er ekstra morro, sier Grude. 

Se årets program her

Verdensmester til stede

Norges Skiforbund Telemark sin nedslagshenger blir også å finne under årets Telemark Camp. Hengeren er utstyrt med telemarkski og sko for barn og voksne til gratis utlån. I år skal nedslagshengeren på Fonna blant annet driftes av verdensmester Trym Nygaard Løken.

– Telemarkcampen på Fonna er et veldig godt tilbud for alt fra proffe som vil teste nytt utstyr og holde skiformen vedlike, til nybegynnere som vil være med å lære og få en fin start på sommeren med litt sommerski og god stemning, sier Trym. 

Som følge av skulderskaden han pådro seg i vinter vil han ikke ha mulighet til å kjøre på ski selv. Likevel ønsker han å bidra Grude med utleie og tips til de som ønsker å prøve telemarkutstyr.  

– Telemark-campen er et kjempe initiativ fra Per Ståle som jeg mener må backes. Når han får til å samle mange telemarkskjørere på en breddesamling, mener jeg det er på sin plass som landslagsutøver å stille opp for å kunne hjelpe til med å øke rekrutteringen i idretten vi elsker. 

Per Ståle forteller selv at han setter stor pris på Trym og de andre som stiller opp denne helgen. 

– Vi er heldige og har med oss et solid crew med instruktører, tilretteleggere etc. Det er særlig viktig i denne perioden når vi må håndheve tiltak for smittevern og samtidig sikre et godt og innholdsrikt tilbud med aktiviteter, sier Per Ståle. 

NIF-EPI03, 03
NSF