Hopp til innhold

World Cup Rjukan

For 17. året på rad avholder Rjukan og Gausta skisenter internasjonale konkurranser i telemark når verdenscupsirkuset er tilbake denne uka fra 6. til 8 februar.

Deltakere fra over ti nasjoner stiller til start, og den norske troppen er rekordstor med hele 22 utøvere. I både 2019 og 2011 ble det avholdt VM på Rjukan, men med en sesong uten verdensmesterskap anses rennene som det store høydepunktet for mange utøvere. Det er også den eneste verdenscupkonkurransen i telemark som bli holdt nord for Alpene. Dette er derfor en stor mulighet for mange til å vise seg frem på hjemmebane.

På Rjukan og Gausta kniver verdens beste telemarkkjørere om pallplassene i verdens vakreste kulisser, nemlig Gaustatoppen. Utøverne kjører i år tre konkurranser under World Cup-helga, med sprint torsdag og fredag og parallellkonkurranse lørdag. Lørdagens parallell sprint sendes på NRK1 mellom 18.00 - 19.00. Øvelsen er kjent som sportens mest dramatiske, og kan garantere for tøffe dueller og mye action. Med Norges bestemann, Trym Nygaard Løken ute med skade, er hjemmehåpet Amund Møster Haugen og Sivert Hole kanskje de største norske favorittene mot de utenlandske kanonene.

Også de norske jentene Gøril Strøm Eriksen, Kaja Konow Bjørnstad og Andrea Fiskaa Haugen ønsker å kjempe med helt i toppen etter oppløftende resultater i innledningen av sesongen.

Nå er endelig også snøforholdene til rette på Rjukan. Vinteren kom seint i 2020, men kaldt vær, noe snø og god hjelp fra snøkanonene har sørget for gode forhold for verdenseliten i telemark.

Fakta:
WC-programmet:

WC-programmet:

05. februar kl. 18.30: Åpningsseremoni (Sporten) 

06. februar kl. 09.00: World Cup Sprint (Pukkelen, Gausta Skisenter)

07. februar kl. 09.00: World Cup Sprint (Pukkelen, Gausta Skisenter)

07. februar kl. 18.30: Premieutdeling for torsdag- og fredagens renn (Sporten)

08. februar kl. 10.00: Prolog World Cup Parallell Sprint (Pukkelen, Gausta Skisenter)

08. februar kl. 12.30: World Cup Parallell Sprint (Pukkelen, Gausta Skisenter)

Disse stiller for Norge:

https://www.skiforbundet.no/telemark/nyhetsarkiv/?npid=101021&page=Stiller+med+rekordstort+lag+til+verdenscup+på+Rjukan

NIF-EPI02, 02
NSF