Hopp til innhold

Foto: Morten V. Eriksen

Karrierebeste til Kaja og Jacob

Jacob Alveberg og Kaja Konow Bjørnstad fikk begge karrierens beste plassering under verdenscupen i parallell på Rjukan lørdag.

De to 19-åringene fra Hagahogget og Bækkelaget har hatt god utvikling gjennom denne sesongen. I dag kronet det seg med plasseringer helt i toppen.

Første norske pallplass

Kaja Konow Bjørnstad tapte i semifinalen mot sveitsiske Beatrice Zimmerman, men var overlegen i bronsefinalen mot britiske Jasmin Taylor. Dermed toppet hun fjerdeplassen fra fredagens sprint og sørget for sin beste plassering noensinne.

– Det var veldig gøy i dag. Jeg bestemte meg for å gjøre så bra jeg kunne og for å gi alt, sier Bjørnstad. 

Hun begynner nå å etablere seg blant de 5-6 beste kvinnene i verdenscupsirkuset, og er fortsatt juniorløper.

Overrasket alle

Jacob Alveberg overrasket alle og slo ut lagkameratene Amund Møster Haugen og Sivert Hole på veien mot finale. I semifinale ble det stopp, og dermed fjerdeplass til Bækkelaget-gutten, hans desidert beste plassering i verdenscupen.

– Det er helt vanvittig. Bare det at jeg kom til semifinalen var en stor seier for meg i dag. Hele denne dagen er en seier, sier Alveberg.

Han fant virkelig flyten i løypa, og var helt ustoppelig i heatene der han slo ut de andre nordmennene.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer, men jeg kjører veldig bra i dag og finner meg til rette i løypa, sier han.

Stolt sportssjef 

– Det er en veldig god norsk dag. Det er moro å se at en ny generasjon tar over. Dette lover veldig godt inn mot junior-VM. Vi har aldri satset så mye på den aldersgruppa før, så det er oppløftende å se at det gir resultater, sier sportssjef for telemark, Per Olav Tangen.

NIF-EPI03, 03
NSF