Hopp til innhold

Årsbeste til Sivert i Rjukan

Sivert Hole gjorde sesongens beste renn, mens førsteårsjunioren Emma Araldsen overrasket alle.

For Sivert Hole ble det en oppløftende femteplass. Åndalsnes-løperen klatret hele fem plasser etter en ruskete førsteomgang. 

– Andreomgangen min er veldig bra. Femteplass er sesongbeste for meg, så det begynner å se bra ut. Endelig begynner det å gå oppover for meg. 

Hole har et klart mål om å komme seg opp på pallen i løpet av uka på Rjukan.

– Det er en god følelse. Jeg tar steg hele veien, og det handler om å utvikle seg videre, sier Hole.

Gøril beste norske

Det var jevnt mellom de norske jentene, som tapetserte plasseringene mellom 5. og 9. plass.

– Førsteomgangen min er god, og jeg er fornøyd med den. Andreomgang er det langt mer kaos i på toppen der, sier Gøril Strøm Eriksen, som ble beste norske kvinne på en femteplass i dag.

Junioren som overrasket alle 

Førsteårsjunioren Emma Araldsen fra Asker overrasket alle med en sterk 7. plass. En meget sterk plassering for konkurransens yngste på 16 år i verdenscupdebuten. 

– Det er det første verdenscuprennet mitt, så dette er veldig gøy. Jeg kjører bra, og ser at jeg klarer å kjempe med flere av de beste norske jentene, sier hun.

Alveberg imponerte

For herrene klatret Jacob Alveberg tre plasser etter sterk kjøring i andreomgangen og endte på åttendeplass. Dette er Jacobs hittil beste plassering i verdenscupen. 

– Det er deilig og endelig være blant topp 10. Jeg fullførte to rene løp uten tillegg, verken i løype eller på hopp. Nå er målet å holde denne plasseringen i verdenscupen ved like, sier Jacob. 

Rett ut på første stavtak

For hjemmehåpet Amund Møster Haugen ble det alt annet enn oppløftende i World Cup Telemark Rjukan. På første stavtak av førsteomgang gikk han rett i bakken. Deretter knakk staven i reipelykkja. I andreomgang hadde han sjette beste omgangstid, og klatret dermed åtte plasser til en 13. plass i dagens sprint.

– Nå kan det bare gå oppover. Nå må jeg ha brukt opp uflaksen, sier han.

Oppdateringer følger. 

NIF-EPI01, 01
NSF