Hopp til innhold

Trym Nygård Løken (NTB scanpix)

Landslagsutøver ute resten av sesongen

Telemarkkjører Trym Nygaard Løken (26) opererte venstre skulder i fjor. Nå må han operere høyre skulder etter uhell i Kvitfjell i helga.

Telemarkkjøreren fra Bækkelagets SK slo skulderen ut av ledd under VM i telemark i fjor, dagen etter at han vant VM-gull. 26-åringen var gjennom en skulderoperasjon med en seks måneders opptreningsperiode foran denne sesongen, og i comebacket lørdag i Kvitfjell kjørte han inn til seier i det ene Norgescuprennet. I det andre rennet søndag skadet han seg i høyre skulder etter at han kom bakpå i reiplykkja. Nygaard Løken måtte dermed bryte Norgescuprennet.

Denne uka er han blitt grundig undersøkt, og var tirsdag til MR-undersøkelse. I samråd med helseteamet til Olympiatoppen, er det blitt besluttet operasjon i nær fremtid.

– Idretten er brutal, men målsettingen er å komme tilbake. Ettersom jeg har vært gjennom lignende operasjon før, vet jeg hva jeg går til. Målsettingen er å komme tilbake for fullt til VM i Sveits 2021, sier Nygaard Løken.

Sportssjef i telemark, Per Olav Tangen, er lei seg etter å ha mistet en av sine beste utøvere rett før verdenscupstart. Nå er sportssjefen opptatt av at forholdene bli lagt best mulig til rette for at Nygaard Løken kommer tilbake for fullt i bakken foran neste sesong.

Om en uke starter verdenscupen i Pralognan-la-Vanoise i de franske alper. Nygaard Løken var egentlig klar for comeback mot verdenseliten, men må følge verdenscuprennene fra sidelinja i vinter.

NIF-EPI02, 02
NSF