Hopp til innhold

Tilbake fra en etterlengtet uke på ski

I en uke har telemarklandslaget trent 3200 moh. på tradisjonelle Hintertuxer Gletcher i Østerrike.

– Det var god trøkk fra dag én og merkbart at utøverne har savnet skiutstyret og snøen, sier sportssjef, Per Olav Tangen. 

– 12 gode skiøkter

– Vi hadde til sammen 12 skiøkter med god progresjon i forskjellige terreng, sier Tangen. 

Han forteller at samlingen hadde fokus på skiteknikk – både i teori og praksis. Sammen med tidligere sportssjef for NSF telemark, Jo Mork, og barmarkstrener, Arnstein Sunde, sier Tangen at han hadde lagt til rette for gode tilvennings- og treningsdager på breen. 

Minimalt med snø dagene før

Dagene før utøverne var på plass var breen og anlegget preget av snømangel. 

– Jeg var litt bekymret ukene før avreise, men "værgudene" var med oss og dagen utøverne landet på flyplassen i München kom det enorme mengder med snø, sier Tangen. 

– Godt med mye variert trening

– Det var bra opplegg, gode forhold og vi fikk trent mye variert på ski og barmark, sier landslagsutøver, Sivert Hole. 

Han forteller at de startet samlingen ganske grunnleggende og gikk gradvis inn i løype og vanskeligere forhold. Han var også veldig fornøyd med at trenerteamet fikk flettet inn teori med videoanalyse som endel av samlingen. 

– Det bidrar til at vi forstår sammenhengene og kan sette oss inn i hva det «egentlig» vil si å kjøre fort på ski. Kommunikasjonen mellom trener og løper blir også bedre og mer effektiv på trening, sier Hole. 

Om ni dager, 27. september, reiser landslaget tilbake til Østerrike på ny samling samtidig som den årlige breddesamlingen i Hintertux. 

– Gleder meg allerede til å komme tilbake, sier Hole. 

nif-epi04, 04
NSF