Hopp til innhold

Trym Nygaard Løken tok nok ett NM-gull søndag, denne gangen i parallell (Foto: Morten V. Eriksen)

Trym hentet inn tre av tre NM-gull

Etter NM i Asker reiste Trym Nygaard Løken hjem med to gullmedaljer fra norgesmesterskapet i parallell og sprint.

– Dette var gøy og lover veldig godt inn mot VM, sier Trym.

Med to gull fra NM i parallell og sprint og ett gull fra NM i klassisk, som ble arrangert i Vrådal 13. januar, kan Trym kalle seg sesongens store norgesmester i telemark. 

Resultatlisten fra NM i parallell finner du her.

Tiende NM-gull til Guro 

Det ble også stor jubel da Guro Helde Kjølseth tok sitt tiende NM-gull totalt i parallellen søndag. 

– Jeg er veldig fornøyd med to NM-gull denne sesongen og ti totalt. Det var krevende forhold under parallellen søndag, men arrangørene gjorde en god jobb og fikk tilrettelagt løypa for oss utøverne. Nå gleder jeg meg til å ta i mot telemarkmiljøet til norgescup på hjemmebane neste helg, sier Guro. 

Juniorene imponerte 

I juniorklassene fikk Gøril Strøm Eriksen og Jacob Alveberg sin andre gullmedalje i Asker. Begge kjørte seg opp til finalen. I kvinneklassen stod det mellom Gøril og Eirin Fiskaa Haugen, og i herreklassen mellom Jacob og Tor Kjetil Alstad. 

– Jeg møtte tøff motstand i alle duellene. Derfor ble det ekstra stas å ta gullmedalje i parallellen søndag, sier Jacob.  

To uker til VM 

Det nærmer seg VM, som blir arrangert i Rjukan fra 19. til 23. mars. I ukene før verdensmesterskapet skal landslaget ha samling og delta i norgescupen på Bjorli og i Skorgedalen. De skal også gjennomføre en samling på Gaustablikk neste uke. 

– Verdenscupen nærmer seg med stormskritt, så det viktigste nå er å holde formen ved like. Det blir godt å få noen fine dager på ski på Bjorli. Her meldes det om svært gode forhold i bakken, sier Trym Nygaard Løken. 

Artikkel: Gunnhild Sofie Vangsnes

Foto: Morten V. Eriksen 

NIF-EPI02, 02
NSF