Hopp til innhold

Trym Nygaard Løken med sportssjef, Per Olav Tangen, etter søndagens sammenlagtseier (Foto: Gunnhild Sofie Vangsnes).

Vant verdenscupen sammenlagt

Etter årets sesong står Trym Nygaard Løken igjen som vinner av verdenscupen sammenlagt.

– Dette gikk over all forventning. Jeg trodde ikke på det før de ropte opp navnet mitt, sier 25-åringen som vant med 17 FIS-poeng framfor sveitsiske Stefan Matter på andreplass. 

Avslutta med sprint

Søndag formiddag (17.02) var det klart for årets siste verdenscuprenn. Arenaen var Krvavec Snowpark og disiplinen var sprint. 

– Årets siste renn startet med en dårlig førsteomgang. Jeg var helt knekt og redd for å miste enda en kule. Men jeg fikk tatt en prat med pappa og bestemte meg for å bare klinke til i andre omgang, sier Trym.

Det gjorde han. Trym låg an til en åttendeplass etter førsteomgang, men kjørte seg opp fire plasseringer og havnet på en fjerdeplass. Men den «sure» fjerdeplassen i sprinten sikra han sammenlagt-kula i verdenscupen. 

– At jeg fikk vant verdenscupen sammenlagt var enormt viktig for meg. Jeg er stolt over å ta med kula hjem til Norge, sier Trym. 

Sterk prestasjon

Trym har hatt en sterk sesong. Ved siden av sammenlagt-seieren fikk han også andreplassen sammenlagt i disiplinene parallell- og klassisk telemark.

– Nå er neste stopp NM i Asker 2.-3. mars. Etter det venter årets store hendelse, VM i Rjukan fra 20.-23. mars, sier Trym. 

Artikkel: Gunnhild S. Vangsnes

Foto: Gunnhild S. Vangsnes og Morten V. Eriksen

nif-epi04, 04