Hopp til innhold

Norge på topp før verdenscupavslutning og junior-VM i Slovenia

Trym Nygaard Løken tok sin første parallell-seier for sesongen i Bad Hindelang/Oberjoch. Nå skal han og et stort norsk lag jakte gode resultat i Slovenia.

– Parallellen startet tøft og jeg var sliten, men det gikk plutselig skikkelig bra etter duellen mot Sivert. Han kjørte kjempefort. Etter runnet mot Sivert kjørte jeg egentlig veldig bra, så det lover godt mot de neste rennene, sier Trym. 

 To fall og norske dueller

I prologen var det to nordmenn som ikke kvalifiserte seg til finalene. Amund Møster Haugen hadde et fall mellom hopp og reipelykkje, mens Iver Hexeberg satsa for mye på hoppet, falt og endte opp med å kjøre ut. 

I finalene ble det flere norske dueller. Kristian Lauvik Gjelstad og Jacob Alveberg møtte hverandre i åttendedelsfinalen, mens Sivert Hole og Trym Nygaard Løken møtte hverandre i kvartfinalen.

Guro Helde Kjølseth viste styrke i prolog og finaler. Hun kom videre i første runde, men var halvsekundet bak briten, Jasmin Taylor, i kvartfinalen. 

Treningssamling i Dolomittene

Den 11.02 og 12.02 har landslaget vært på treningssamling i Seiser Alm, Italia. Første dagen gikk til sightseeing rundt Sella Ronda med omvisning av lokalhelt og telemarkkjører, Raphael Mahlknecht. Dag to ble det porttrening i Seiser Alm før avreise Slovenia. 

Junior-VM og verdenscupavslutning

I kveld (12.02) kommer landslaget, 11 juniorer og støtteapparat til Krvavec, Slovenia. Her er det duket for verdenscupavslutning og junior-vm fra 14.-18. februar. 

Dette er de norske utøverne som er tatt ut:

-     Guro Helde Kjølseth (landslag)

-     Trym Nygaard Løken (landslag)

-     Sivert Hole (landslag)

-     Kristian Lauvik Gjelstad (landslag og junior)

-     Amund Møster Haugen (landslag)

-     Henrik Buck Bryn (landslag)

-     Kaja Bjørnstad Konow (junior)

-     Ane Hemmestad Sunde (junior)

-     Andrea Fiskaa Haugen (junior)

-     Gøril Strøm Eriksen (junior)

-     Mille Marie Gunnerød (junior)

-     Eirin Fiskaa Haugen (junior)

-     Ella Strøm Eriksen (junior)

-     Maja E. Brynilsen (junior)

-     Oda Buck Bryn (junior)

-     Iver Hexeberg (junior)

-     Jacob Alveberg (junior)

Pressekontakt i Slovenia er Gunnhild Sofie Vangsnes. Hun kan kontaktes på tlf.nr: +47 469 37 453 eller via mail: gunnhild.vangsnes@skiforbundet.no

NIF-EPI02, 02
NSF