Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

Klart for Barnas mini-VM 2022/2023

Barnas mini-VM er klar for en ny sesong og starter 17. desember! Denne vinteren kommer arrangementet til å gjennomføres flere steder i landet.

NYTT Digitalt TD- og arrangørkurs

Vi har fått satt opp ett ekstra digitalt TD / arrangørkurs i langrenn. Kurset går som webinar med internasjonal TD Rune Tøllefsen som kursholder.

NOR Freeski Camp 2022

I helgen samlet vi 150 jenter og gutter i alderen 10-15 år fra hele Norge for årets NOR Freeski Camp i samarbeid med DNB og Scandic. Det ble en rå helg med fokus på samhold og idrettsglede!

Skisprell for ski-Norge

Norges Skiforbund med kretser og klubber inviterer til skisprell-aktivitet i hele Ski-Norge med kick off uke 7.–15. januar. Vi tilrettelegger for enda mer skiglede ved å skape gode rammer og inspirerende og sosial aktivitet.

Stor interesse for Telenor Karusellen

Telenor Karusellen arrangeres for 17. gang i vinter, og påmelding for klubber/arrangører er fortsatt åpen. Nå kan dere se karusellens nye video foran årets sesong!

Amedias aviser skal sende Equinor Norgescup langrenn

Amedias aviser skal vise Equinor Norgescup i langrenn, junior-NM og Hovedlandsrennet etter at Norges Skiforbund og Amedia har inngått avtale om rettighetene for denne sesongen. Første sending på Amedias plattform Direktesport blir fra Equnior Norgescup på Gålå allerede kommende helg.

Webinar alpint

NSF Alpint inviterer til webinaret «Kulturbygging gjennom trening» onsdag 23. november kl. 20.00.

Felles smøreopplegg på Hovedlandsrennet

Langrennskomiteen i Skiforbundet har vedtatt at det skal organiseres et felles smøreopplegg for alle deltakere under Hovedlandsrennet 2023 i Meråker. En avstemning på fagmøtet i langrenn (Høstmøtet), ga et overveldende flertall for en slik løsning. Swix er smøreleverandør under Hovedlandsrennet.

Vellykket kretssamling på SNØ

Helgen 21.-23.oktober var 19 løpere og 15 voksne med på kretssamling i alpint ved SNØ i Lørenskog. De fleste var kretsens egne aktive. I tillegg var vi heldige å ha med løpere fra Agder og Rogaland som vi samarbeider med.

Høstmøte 2022

Vestfold og Telemark Skikrets inviterer til høstmøte onsdag 2.november. Påmeldingsfrist søndag 30.oktober

NOR Freeski Jentecamp 2022

I helgen kunne vi endelig invitere til jentecamp med overnatting igjen! Sammen med DNB, Scandic og Spar Norge har vi hatt en knallbra helg sammen med 56 rå jenter fra hele Norge!

Om rulleski og sikkerhet

– Vær synlig. Gå ikke i for store grupper, samt planlegg med å ikke gå for mange i bredden. Husk å del veien med bilistene og andre trafikanter, sier landslagskoordinator i langrenn, Ulf Morten Aune.

NOR Freeski Camp 2022

Vi gjentar fjorårets suksess og inviterer sammen med DNB og Scandic til NOR Freeski Camp i Lørenskog og Lillestrøm 26.-27. november!

Kretsopplegg nasjonale renn 2022/2023

Også denne sesongen blir det kretsopplegg for overnatting på nasjonale renn jr. og HL. Kretsen får tildelt overnattingsplasser av NSF (disse er ikke offentliggjort enda).

Rennsøknader skirenn 2022-2023

Utfordringer med det nye arrangementsverktøyet iSonen, gjør at vi må bruke Sportsadmin også kommende sesong. Vi utsetter rennsøknadsfristen til 18. september.

Straks klart for Holmenkollen Skishow!

Holmenkollen Skishow arrangeres for både junior og senior, lørdag den 17. september. Kvinner og menn senior går 15km fristil og kvinner og menn junior går 10km fristil. Intervallstart. Påmeldingsfristen er 15.september og det er gratis påmelding.

FIS- registrering langrenn 2022-2023

Det er tid for innmelding (evnt utmelding) av løpere til FIS-lista langrenn for kommende sesong. Sjekk lista for din klubb, og meld inn endringer innen 15. september.

Tildeling av Kongeparets Jubileumspokal 2022

Hvert år deler Vestfold og Telemark skikrets ut Kongeparets Jubileumspokal. Jubileumspokalen blir delt ut til en jente og en gutt i aldersgruppen junior (17-20 år), uavhengig av gren.

Foto: Rjukan IL-alpin

Stipend 2022

Vestfold og Telemark skikrets lyser ut stipend for 2022. Utdelingen av stipend vil skje på kretsen sitt høstmøte (dato kommer). Mer info om stipendene finner du under.

Vi inviterer til lokale jentecamper!

Sammen med DNB og deres initiativ #huninvesterer inviterer vi til lokale jentecamper over hele Norge lørdag 27. og søndag 28. august! Sammen skal vi vise at også #hunkjørerfreeski.

Gjør tidenes satsing på skiklubbutviklere

– Storsatsingen på skiklubbutviklere som skal reise rundt i hele ski-Norge blir både veldig viktig og veldig spennende for oss, forteller fadder for skiklubbutviklerne i Norges Skiforbund, Marianne Myklebust.

Klart for rulleskifest i telemark

I perioden 24. - 26.juni arrangeres et stort rulleskiarrangement for 5.gang under TelemarksVekas vinger. Endelig er det også klart for World Cup-renn i rulleski i Norge.

Ønsker din klubb å arrangere NOR Freeski Jentecamp?

I samarbeid med DNB og deres initiativ #huninvesterer skal vi for fjerde året på rad arrangere NOR Freeski Jentecamp. I år som i fjor blir det lokale camper spredt over hele Norge, og vi håper at akkurat din klubb vil være med å arrangere en dag fylt med aktivitet og idrettsglede!

Topp med miljøsamling

30 barn og ungdommer i alderen 10-15 år, deltok i helgen på miljøsamling i Skien Fritidspark. Miljøsamlingen arrangeres to ganger i året (vår og høst), og har etter årene blitt en fast tradisjon i kretsen.

Alpintkurs barnetrener og T2

Akershus Skikrets i samarbeid med NSF tilbyr et nytt kurs for små barn, Barnetrener Alpint 10.-11. juni. Det blir også satt opp trener 2 i Pinsen, 3.-6. juni.

Skistar Wintergames i Hemsedal

I helgen var fem alpinister fra Vestfold og Telemark representert på Skistar Wintergames Hemsedal. Ine Haugland, Gustav Olson, Erlend Slettemeås Hansen, Trym Espedalen og Mikkel Groven-Robertsen.

Utsatt påmeldingsfrist til miljøsamlingen

Vi er så heldige å ha fått med oss tidligere friidrettsutøver Ezinne Okparaebo på miljøsamlingen i mai. I tillegg kommer Ida Marie Hagen og Mille Marie Hagen fra kobinertlandslaget!

Samordnet rapportering 2022

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Med ønsker om en riktig god påske

Vestfold og Telemark skikrets vil med dette ønske dere alle en riktig god påske, og takke for innsatsen som har blitt lagt ned i skiidretten gjennom denne sesongen.

Rapport fra Telenorlekene 2022

Norefjell var arena når alpinister fra hele Norge endelig skulle få møtes igjen etter 2 år med nedstenging - i Telenor Lekene for 13 og 14 åringer, også kalt landsfinalen.

Velkommen til NM Lygna

Norges Skiforbund Langrenn og Lygna Skisenter har gleden av å invitere til NM del 2, NM Para, Equinor Norgescup finaler for junior og senior, 06.-09. april.

Vil du jobbe som skiklubbutvikler?

Vestfold/Telemark og Buskerud skikrets søker etter ny medarbeider, som skal bidra til å utvikle skiklubbene. Målet er at vi skal får enda flere glade, motiverte og gode skiløpere – i alle aldre.

Miljøsamling VTSK 14.-15. mai 2022

Helgen 14.- 15. mai er Vestfold og Telemark skikrets igjen klar med miljøsamling for deg mellom 10 - 15 år. Samlingen finner sted i Skien Fritidspark, og vil være fullspekket med aktivitet fra morgen til kveld!

Volmax Super-G weekend

Rjukan alpin lagde som vanlig fullt trykk og vartet opp med supre forhold under Volmax super-G helgen 5. - 6. mars. Arrangementet startet fredag med Fratstrening.

KM Lifjell 19.-20. februar

Etter en snøfattig start hos flere av skianleggene i Vestfold og Telemark, fikk vi endelig til å arrangere KM i storslalåm og slalåm på Lifjell, BuengHytter-cup, 19. og 20 februar. Dette var første helga i vinterferien og litt uheldig med tanke på renn. Det var få deltakere, men de som var der fikk kjørt full lengde storslalåm på lørdag og slalom på søndag.

Vike og Gunnulfsen til topps

11. – 13. mars var det Norgescup langrenn for 17-18 år i Meråker, og for 19/20 år, U23 og senior i Steinkjer. Begge steder ble det flere flotte resultater til VTSK.

Topplassering under HL

I helgen var det endelig klart for Hovedlandsrennet igjen- etter avlysning i 2021 grunnet korona. Flere løpere fra VTSK stilte til start, og gjennomførte flotte renn gjennom helgen.

Siljanrennet avlyst

Grunnet lite snø/ dårlige løypeforhold, må Siljan se seg nødt til å avlyse Siljanrennet onsdag 9. mars.

Gullstipendet 2022

Norske Olympiavinneres klubb, "Gullklubben", består av samtlige nålevende gullvinnere av De Olympiske leker. Deres formål er "å fremme den olympiske idé og arbeide for norsk olympisk deltagelse", samt ivareta den sosiale kontakten mellom Norske OL-vinnere. Gullklubben har opprettet "Gullfondet"- som skal bidra til at yngre idrettsutøvere, prosjekter eller klubber i olympiske grener skal få forholdene tilrettelagt slik at det er mulig å videreutvikle seg innen sin idrett. Dette gjøres gjennom stipendordningen "Gullstipendet".

Telenorlekene 2022

Det er snart klart for Telenor Lekene 2022. Her finner dere mer informasjon, program og invitasjon.

Topp med hoppsamling

I helgen ble det arrangert hoppsamling i Vikersund Hoppsenter. Samlingen var et samarbeid mellom Agder og Rogaland skikrets, VTSK og Buskerud skikrets, i godt samarbeid med NSF.

NM-sølv til Johannes

Endelig var det duket for NM igjen! I helgen deltok mange av kretsens juniorer på NM på Nes. Kretsens løpere hentet hjem mange flotte resultater.

Grenseløs vinteraktivitetsdag 2022

Vi er glade for at vi igjen kan invitere til grenseløs vinteraktivitetsdag! Onsdag 9. mars arrangerer Vestfold og Telemark skikrets, sammen med Vestfold og Telemark Idrettskrets en spennende aktivitetsdag i Skien Fritidspark.

Vellykket ParaAlpin helg

I samarbeid med skikretsene i Buskerud, Vestfold og Telemark og hjelpemiddelleverandøren Bardum arrangerte Norges Skiforbund Alpint Parahelg på Kongsberg 28.-30. januar. Les mer om helga her

Spillemidler utstyr 2021

Det er nå klart for årets søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2021 (med fakturadato i 2021).

Søknad om Equinor Norgescup sesongen 2022/23

NSF Langrenn ønsker nå søkere på skirenn for sesongen 2022/2023. Det kan søkes om Equinor Norgescup junior og/eller Equinor Norgescup senior i tillegg til VM mønstringsrenn for junior. Søkerne bes utarbeide en søknad som sendes til NSF Langrenn som ett PDF-dokument pr. E-post.

ParaAlpin-helg 28.-30. januar 2022

Siste helgen i januar er vi igjen klare for ParaAlpin-helg på Kongsberg. Arrangementet er et samarbeid mellom Vestfold og Telemark skikrets, Norges skiforbund og Buskerud skikrets.

Solan Gundersen vinterleker 2022- påmelding

Vestfold og Telemark skikrets inviterer alle skihoppere/kombinertutøvere i alder 12-14 år til deltagelse i Solan Gundersen Vinterleker (født 2010, 2009, 2008). Solan Gundersen arrangeres i Alvdal 17.-20. februar.

Foto: Knut Selmer

Kombilekene 2022

Den 28.-30. januar arrangeres Kombilekene. Det blir «Compact Games» i Hamran på Tolga.

ParaAlpin-helg 28.-30. januar 2022

Siste helgen i januar er vi igjen klare for ParaAlpin-helg på Kongsberg. Arrangementet er et samarbeid mellom Vestfold og Telemark skikrets, Norges skiforbund og Buskerud skikrets.

Tildeling av Kongeparets Jubileumspokal 2022

Hvert år deler Vestfold og Telemark skikrets ut Kongeparets Jubileumspokal. Jubileumspokalen blir delt ut til en jente og en gutt i aldersgruppen junior (17-20 år), uavhengig av gren.

Kretsopplegg nasjonale renn 2022/2023

Også denne sesongen blir det kretsopplegg for overnatting på nasjonale renn jr. og HL. Kretsen får tildelt overnattingsplasser av NSF (disse er ikke offentliggjort enda).

Foto: Rjukan IL-alpin

Stipend 2022

Vestfold og Telemark skikrets lyser ut stipend for 2022. Utdelingen av stipend vil skje på kretsen sitt høstmøte (dato kommer). Mer info om stipendene finner du under.

FIS- registrering langrenn 2022-2023

Det er tid for innmelding (evnt utmelding) av løpere til FIS-lista langrenn for kommende sesong. Sjekk lista for din klubb, og meld inn endringer innen 15. september.

Samordnet rapportering 2022

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Grenseløs vinteraktivitetsdag 2022

Vi er glade for at vi igjen kan invitere til grenseløs vinteraktivitetsdag! Onsdag 9. mars arrangerer Vestfold og Telemark skikrets, sammen med Vestfold og Telemark Idrettskrets en spennende aktivitetsdag i Skien Fritidspark.

NIF-EPI01, 01
Foto: Geir Olsen / NTB