Hopp til innhold

Tidtakersystem

Her er det samlet en oversikt med informasjon om tidtakersystem for klubbene.

Siden er under utvikling og suppleres med informasjon basert på behov fra klubber/grener.

Ulike alternativ tidtakersystem

RACESPLITTER
https://www.racesplitter.com/

En app som installeres på mobil eller nettbrett. Denne kan man f.eks. installere på et nettbrett som klubben skaffer. Start- og resultatlister blir gjort tilgjengelig på internett.

Fordeler:
Dette er nok den aller enkleste løsninga og vil fungere bra til mindre renn. Et forholdsvis enkelt system å lære seg. App'en koster ca. $35.

Ulemper:
Må man være utendørs så er ikke bruk av mobil det beste om vinteren. I tillegg fungerer det ikke like godt dersom det kommer mange løpere til mål samtidig.

EQTIMING
https://www.eqtiming.no/encyclopedia/om-qt-mobile/

Et nettbasert system som benyttes i hovedsak av skiskyting og større mosjonsarrangement, men flere klubber benytter også dette til langrenn.

Fordeler:
Er et komplett tidtakerprogram og kan brukes til små og store arrangementer. Her kan man også bruke en app på mobil til å registrere tider i mål dersom man har manuell tidtaking. Man kan koble opp mer avanserte klokker og f.eks. bruke elektroniske brikker eller startnummer med RFID-brikke inkludert. Dette systemet kan også benytte Emit sine klokker for EmiTag (løperbrikke i langrenn).

Ulemper:
Ved bruk av brikker/RFID er det mye kostbart utstyr som må kjøpes inn. Det betales også en avgift pr. løper i hver konkurranse. Er avhengig av internettforbindelse under arrangementet.

ETIMING (EMIT)
www.emit.no

Systemet som er mest brukt av skiklubber i landet. Med dette systemet kan man arrangere alt fra enkle klubbrenn til NM, og det har full integrasjon mot Min idrett/SportsAdmin.

Den som er mest aktuell for langrenn og manuell tidtaking er en ETR (https://emit.no/nettbutikk/emit-time-recorder-etr3/). Her blir tider i mål blir registrert med en trykknapp, nummer blir tastet inn på et tastatur og tider blir skrevet ut på en papirstrimmel.

Fordeler/ulemper:
Litt av ulempen med systemet er at det er litt for mange funksjoner som ikke er nødvendig for enkle klubbrenn og kan derfor virke litt rotete for nye brukere. De har imidlertid laget et grensesnitt som kan benyttes for "enkle arrangementer". Her kan man koble opp mange ulike klokker.

Klokker er forholdsvis kostbart i innkjøp, men disse har lang levetid. Etiming har full integrasjon også mot klokker som leser EmiTag.

Programvaren Etiming kan benyttes uten lisens og gratis opp til 100 utøvere. Skal man ha flere deltakere så er det en årslisens på kr. 1500 og denne kan brukes fritt innen klubben. Programmet kan lastes ned her http://www.eqtiming.no/downloads/ (velg den som heter eTiming 4.0 Installasjon). Under samme side ligger det brukermanualer.

Takk for gode bidrag fra Torgeir Aune (Byåsen IL) til denne oversikten!

Innkjøp av tidtakerutstyr

Ved innkjøp av tidtakerutstyr - husk å søke om spillemidler til utstyr for 1/3 av kostnaden (ta vare på kvitteringer og søk året etter).
En del klubber deler på tidtakerutstyr eller låner/leier av hverandre.

Trenger klubben bistand eller veiledning på tidtaking?
Ta kontakt med skikretsen v/skiutvikler Ingrid Narum
ingrid.narum@skiforbundet.no
Tlf. 92 60 14 21

nif-epi04, 04