Hopp til innhold

skileik - brukes ikke

Skileik er det beste grunnlaget for all læring på ski. Skileik er spontan samhandling mellom barn på ski i et miljø som utfordrer grunnleggende bevegelser

Skileik er effektiv læring. I skileik skjer læringen i et spennende og utfordrende bevegelseseldorado, som stimulerer til gjentatte forsøk.  Gjentagelser bedrer balansegrunnlaget og ferdighetene.

  • Terrenget overtar lærerens rolle.
  • Spenningen er selve drivkraften i all barneleik og læring.
  • I skileik finner barna utfordringer som ligger akkurat på grensen av hva de tør. Barn skal selv velge hva de har lyst til å gjøre og hvor vanskelig det skal være, ingen presser dem.

Skileik kan tilrettelegges med et anlegg som gir
 utfordrende og spennende samleik på ski, både i ulike aktiviteter og vanskelighetsgrader.  Det bør være flest mulige situasjoner innenfor hopp, renn, sving og gang, og med størst mulig variasjon og dybde innenfor et begrenset område. Tilrettelagt på en slik måte at det kan forandres i anlegget med enkle tiltak  hvor barn også  kan være med å utforme anlegget

Detaljert informasjon om skileikanlegg du på våre anleggssider.

 I boka skileik av Asbjørn Flemmen er tankene bak skileik og skileikanlegg beskrevet langt grundigere. Boka kan bestilles på NSFShop.no:

NIF-EPI03, 03