Hopp til innhold

Rapport fra Kvitfjell

Skikretsen inviterte til breddesamling ifbm. NC-/FIS-rennene i Telemark i Kvitfjell helga 11-12. februar. Her er en kort rapport og bilder fra samling og renn

Det ble en fin telemarkhelg i Kvitfjell, rapporten er skrevet av Eirik Rykhus, som var ansvarlige for samlingen sammen med Anne Cathrine Heggheim Berge.

_______________________

Vi begynte tidlig lørdag morgen, med oppmøte 9.15 med ski på beina. Noen skulle kjøre renn og mens andre bare ville trene og kjøre sammen på telemarkski i treningsløypa satt for anledningen. 

Vi tok en felles gjennomgang under besiktigelsen av telemarkrennet, bl.a. lærte vi hvordan dette foregår med obligatorisk prøvehopping og prøvekjøring av reipelykkja. Mellom rennomgangene ble treningsløypa benyttet. Felles turer i utforløypa var nytt og nesten skummelt for noen av de yngste, men derimot motivasjonene økte etter første runde, da ble det spurt om flere turer i det bratte. Telemarkstilen kom i sitt rette element da turen gikk gjennom skog og nedover de bratte jordene ned mot Gudbrandsdalen.

Lørdagen ble avsluttet med sosialt program og felles middag på Kvitfjell Hotel, 16 store og små telemarkkjørere fra Innlandet. 

Søndag var det flere fra Innlandet som stilte til start på telemarkrennet; 8 fra Oppland og en fra Hedmark. Og noen fikk muligheten for å være prøvekjører i telemarkrenn for første gang!

Maria Heggheim Berge har hatt en enorm framgang det siste året, kjører veldig bra og stakk av med seier i juniorklassen! Rennet teller også i Norges Cup. Maria fikk på mange måter sitt gjennombrudd på øverste nivå i første omgangen i det første rennet ved å kjøre inn til nest beste tid blant verdens beste telemarkkjørere. Å stå igjen som nest siste startende i 2. omgang førte til vel høye skuldre og to turer ut av løypa, men alt i alt en positiv opplevelse og et tilfredsstillende resultat. Med prestasjoner på dette nivået er hun høyaktuell for VM i Sveits i slutten av mars. Før det må hun finne seg i å være blant favorittene i junior-VMlovenia to uker før, der målet er revansje mot fjorårets franske vinner i parallell-finalen

Kristian er en ung og spennende nykommer i telemarkmilljøet med et stort potensiale. En allsidig gutt med gode skiferdigheter, som allerede har markert seg med gode plasseringer i rennene han har stilt i.

nif-epi04, 04