Hopp til innhold

OL-bronse til Robert!

Robert Johansson fra Søre Ål IL tok nok en bronsemedalje i hopp, denne gangen i stor bakke.

OL-bronse stor bakke
Etter overbevisende hopping under trening og kvalifisering hadde de norske gutta store forventninger rettet mot seg til OL i stor bakke. Robert klarte å holde hodet kaldt og vant nok en OL-medalje i lørdagens renn. Imponerende!

OL-bronse normalbakke
Etter å ha vært litt uheldig med forholdene i 1. omgang, som endte med en 10. plass, leverte Robert Johansson et kjempehopp i den andre omgangen. Med et hopp på 113,5 meter, som var omgangens lengste, hoppet han seg opp til tredjeplass, og umiddelbart etter rennet fikk han sin OL-medalje.

Det ble et langvarig hopprenn, der vinden gjorde sitt til at mange hoppere måtte ut og inn på bommen flere ganger.

– Jeg hadde fryktelig lyst på en medalje, men akkurat nå er det vanskelig å sette ord på dette. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse, og jeg er imponert over meg sjøl. Jeg ventet vel i nesten ti minutter og kjente ikke annet enn prikking i beina da jeg fikk klarsignal, sa OL-debutanten fra Søre ÅL IL til TV Norge.

– Jeg visste at hvis Robert hoppet opp mot sitt beste kunne det bli medalje. Dette er stort, sa Aleksander Støckl.

Tyske Andreas Wellinger vant etter å ha ligget på 5. plass etter første omgang. Tyskeren landet på 113,5 meter og ble belønnet med 259,3 poeng sammenlagt.

NIF-EPI03, 03