Hopp til innhold

Oddvar Gunnnerød til Ungdoms-OL!

Istad IL-hopper Oddvar Gunnerød er tatt ut som en av fire hoppere fra Norge som skal delta under Ungdoms-OL i Sør-Korea senere i januar. Skikretsen gratulerer med uttaket, og ønsker Lykke til! Foto: Hugo Tingvoll

De to yngste utøvere på hopplandslaget, Ingvild Synnøve Midtskogen (16) og Kjersti Græsli (16), skal sammen med Oddvar Gunnerød (16) og Mats Strandbråten (17) representere Norge i hoppbakkene i Sør-Korea under ungdoms-OL i begynnelsen av 2024.

20. januar skal Ingvild Synnøve Midtskogen representere både HoppNorge og Try IL i ungdoms-OL. Hun får selskap av landslagskollega Kjersti Græsli som hopper for Tydal IL, samt Oddvar Gunnerud, Istad IL og Mats Strandbråten, Gjerpenkollen Hoppklubb. 

- Jeg synes det er veldig morsomt og spennende at jeg får muligheten til å være med i ungdoms-OL. Jeg håper jeg klarer å få ut noen hopp jeg kan kjempe i toppen med, sier Ingvild om uttaket. Hun deltar også i Two Nights Tour i Tyskland i romjula og kvalifiserte seg til åpningsrennet i Garmisch-Partenkircken.

Oddvar var med på Nordisk Juniorlandskamp i Finland sist vinter, og vil nå måle krefter med resten av verden under YOG i Sør-Korea.

Olympiatoppen har tatt ut 48 utøvere til å representere Norge under vinterens YOG i Gangwon i Sør-Korea. Mesterskapet avvikles i perioden 19.januar – 1.februar 2024. YOG Gangwon er det fjerde i rekken av vinter YOG og det skal konkurreres i totalt 15 idretter, hvorav Norge stiller med utøvere i ni av disse. Det deltar rundt 1800 ungdommer fra ca. 80 av verdens nasjoner. For mange unge utøvere er det deres første møte med den olympiske bevegelsen og deres første internasjonale mesterskap.

– YOG benyttes som en læringsarena for både utøvere, trenere, ledere og annet støtteapparat. Vi ønsker å bidra til at alle deltakerne får verdifulle erfaringer og gode opplevelser på veien mot nye mål både i og utenfor toppidretten, sier leder for troppen Jan Wojtaszek.

Uttak hopp

  • Kjersti Græsli, Tydal IL
  • Ingvild Synnøve Midtskogen, IL Try
  • Mats Strandbråten, Gjerpenkollen Hoppklubb
  • Oddvar Gunnerød, Istad IL

Trenere/ledere: Line Jahr, Kjetil Strandbråten

NIF-EPI03, 03