Hopp til innhold

KLIkk her for kommende kurs  

Langrennskurs

Trenerkurs i langrenn arrangeres jevnlig over hele landet. Det er skiforbundet sentralt som er ansvarlig for Trener 3- kursene. (Se mer informasjon i boksen "Trener3" lenger ned på siden. Skikretsene er ansvarlige for gjennomføring av Trener 1 og Trener 2. Ta kontakt med din krets for informasjon om når og hvor det holdes kurs!

Hva er et Trenerkurs?
Et Trenerkurs er en innføring i trenerrollen gjennom teoretisk og praktisk opplæring for foreldre, trenere, utøvere og andre engasjerte som ønsker mer kompetanse innen trening av langrennsløpere på ulike nivå.

Hvordan melde seg på?
Ta kontakt med din nærmeste skikrets. Der vil du få informasjon om hvilke kurs som holdes i ditt nærområde. Er dere flere enn fem deltakere vil det sannsynligvis være mulig å sette opp et eget kurs for din klubb (og eventuelt invitere flere klubber til å delta). Dette gjelder for kursene Treningsleder langrenn og Trener I. Trener II og III er mer omfattende og arrangeres på krets- og/eller forbundsnivå. På sikt vil alle trenerkurs være å finne som en terminliste på www.idrettskurs.no, med tilhørende påmelding gjennom Min Idrett.

Hvilke kurs finnes - Trenerløypa:
Trenerløypa er navnet på trinnene i den nye trenerutdanningen Norges Skiforbund utvikler etter retningslinjer fra NIF. Løypa består av seks trinn fra «Treningsleder langrenn» til «Topptrener II». De fire første trinnene arrangeres i regi av Norges Skiforbund, mens de to øverste er i regi av Olympiatoppen i samarbeid med NIH og NTNU.

Overgangen til den nye Trenerløypa:
- Sommeren 2013 ble det nye Trener I-kurset klart. Kurset tilsvarer gamle T1 og T2.
- Gamle T1 tilsvarer Treningsleder langrenn etter den nye trenerløypa.
- Sommeren 2014 var det nye Trener II-kurset klart. Dette kurset tilsvarer gamle T3.
- Det pågår et Trener III-kurs som avsluttes våren 2018.

-Trener III-kurs starter sommeren 2019 i Skjolden/Sognefjellet, dersom påmeldingen er tilfredsstillende. (minimum 15 deltagere) DAtoer er ikke fastlagt, informasjon kommer før jul. Se informasjon om FJORÅRETS kurs her (årets kurs vil følge samme mal): 
https://www.skiforbundet.no/langrenn/nyhetsarkiv/2017/3/trener-3-kurs-2018-2019/

Nedenfor finner du bokser med informasjon om de ulike trinnene i den nye Trenerløypa:

Treningsleder  Trener I  Trener II  Trener III

Topptrener I  Topptrener II

Mange gode tips til øvelser for alle nivå finnes på www.aktivitetsbanken.no,
det lønner seg å ta en titt på siden.

NIF-EPI01, 01