Hopp til innhold

Rekorddeltakelse møter Birgit Skarstein og Vilde Nilsen i verdenscupen

Hele 230 utøvere og guider fra 22 nasjoner stiller til start i Lillehammer når parautøverne Birgit Skarstein og Vilde Nilsen har sin internasjonale sesongåpning i Norge.

Skiforbundet Langrenn sender åtte utøvere til konkurransene i Lillehammer fra torsdag 12. til mandag 16. desember 2019. Prøve-VM denne- og neste uke blir også tidenes største Para Nordic World Cup.

Det er klart for Prøve-VM og Para Nordic World Cup i langrenn hvor Norge har med fire kvinner og fire menn, samt en ledsager. Rennene er en viktig milepæl for de norske parautøverne på veien mot VM i Snøsport i februar 2021 i Lillehammer.

– Det store, langsiktige høydepunktet for oss blir VM på hjemmebane om halvannet år, og denne sesongen blir viktig med tanke på veien dit, sier landslagstrener Para Elite Langrenn, Magnus Evenby. 
– Vi har et spennende lag med både etablerte og nye løpere. Målsettingen er at flere skal ta nye steg i en mellomsesong uten mesterskap. Vilde Nilsen, som regjerende verdenscupvinner, har vi selvsagt forventinger til med tanke på sammendraget. I tillegg blir det spennende med Birgit Skarstein, som tok en 2. plass i verdenscupen i fjor, også med tanke på hennes styrke fra roing, sier han.

Fem av de åtte utøverne som er klare for denne ukes sesongåpning, er på elitelaget. Alexander Letrud og Indira Liseth er på rekruttlaget, men får sjansen på hjemmebane sammen med Isabell Valen som står utenfor lag.

Disse stiller for Norge i Lillehammer, kvinner:
Indira Liseth, Fana IL (sittende) 
Vilde Nilsen, Kvaløysletta Skilag (stående)
Birgit Skarstein, Frol IL (sittende)
Isabell Valen, Innstranda IL (sittende)
Menn: 
Johannes Birkelund, Oppegård IL (stående)
Trygve Larsen, IL Trysilgutten (stående)
Alexander Letrud, Øyer-Tretten IF (stående)
Thomas Karbøl Oxaal, Sauda IL (synshemmet), ledsager Ole-Martin Lid Tomrefjord IL

Konkurranseprogram:
Torsdag 12. desember: Langrenn, kortdistanse
Fredag 13. desember: Langrenn, mellomdistanse
Søndag 15. desember: Langrenn, stafett
Mandag 16. desember: Langrenn, sprint

Les mer om Vilde Nilsen, Birgit Skarstein, Johannes Birkelund, Trygve Larsen og Thomas Karbøl Oxaal på para-langrenns elite side på skiforbundet.no

Les mer om Alexander Letrud og Indira Liseth fra para-langrenns rekrutt side på skiforbundet.no .

Les også: Klart for prøve-VM

Start/resultatlister på IPC  – Live resultater

nif-epi04, 04