Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

SørVest Cup langrenn 2021

SørVest Cup i langrenn må dessverre avlyses i mars på grunn av gjeldende regler for arrangement i skiidretten. Det kan fortsatt bli et SørVest Norsk mesterskap i april.

Kretsrenn i langrenn til helga

Til helga startar me opp att med langrenn i Hordaland skikrets. IL Vargar og Samnanger IL inviterer til renn laurdag og søndag. Sjå invitasjonar og meld på.

Oppdatert terminliste Alpint

Sjå siste oppdateringar på terminlista alpint for Hordaland skikrets. Arrangementa avheng av nasjonale og lokale smittevernstiltak og kan verte utsette eller avlyste om desse set begrensingar for gjennomføring.

Vebjørn Turtveit til topps

Vossingen slo til med både siger å pallplass under helgas NC senior i langrenn i Førde. Sjå resultatliste frå helga med fleire Hordalandsløparar blant deltakarane.

Kretsrenn utsette til over helga 14. februar

Vidareføring av tiltaka til den 14. februar gjer at våre kretsrenn i alle greiner vert utsette inntil vidare. Komiteane og skikretsen kjem tilbake med meir informasjon rundt våre arrangement framover.

Nye datoar for alpintarrangement

Alpintkomiteen i Hordaland skikrets har rydda plass i terminlista slik at våre kretsrenn har fått nye datoar for å sikre at desse kan verta gjennomført. Sjå ny terminliste alpint - Hordaland.

Utsetting av kretsarrangement

I samband med dei nye retningslinjene som gjeld for skiidretten, så er vår aktivitet delvis nedstengt med tanke på kretsrenn og arrangement. Lokalaktiviteten i klubbane er difor den viktigaste bidragsytaren til våre medlemmer i denne perioden.

Kretscupen samanlagt

Etter helgas Viljarrenn er kretscupen oppdatert for klassane 13 år til 19/20 år. Sjå også resultat frå helgas renn med Ørnarstafetten som gjekk på Voss ski- og tursenter.

UTSETT! Samnanger og Bulken inviterer til langrenn

Samnanger IL og Bulken IL inviterer til klassisk langrenn på Totræna og langrenn i friteknikk på Dalane laurdag 23. januar og søndag 24. januar. Renna er desverre utsett grunna koronarestriksjonar for perioden gjeldande frå 20. januar. Nye datoar for desse renna kjem skikretsen tilbake til.

Trener I kurs i langrenn

Del 2 på trener 1 kurset går 23. - 24. januar på Kvam og Sjusete. Det er opent for dei dei som berre vil vere med på modulen vinter, og for dei som vil byrje trenerkurset nå og fullføre barmarksdelen til sommaren.

Vellukka NC i Randonee på Voss

Vossarando og Viljar IL stod for eit vellukka NC i Randonee på Voss i helga. Vossingen Hans Inge Klette sikra heimesiger i konkurranse med fleire av dei beste i landet.

Skirenn og stafett på Voss

Til helga inviterer idrettslaga Viljar og Ørnar til langrenn på Voss ski- og tursenter. Det vert distanserenn på laurdag og stafett på søndag. Hugs påmeldingsfrist førehandspåmelding mandag 11. januar.

Fellesopplegg på SørVestCup

SørVest cup i langrenn for junior og senior startar på Hovden 23. - 24. januar. Skikretsen organiserer felles støtteapparat og overnatting. Meld frå om overnattingsbehov innan fredag 8. januar.

KM fart og fartssamling avlyst

Samlinga og fartsrenna 14. - 17. januar med Sogn og Fjordane skikrins og KM for Hordaland skikrets er AVLYST grunna smittervernstiltaka som er gjeldane fram til 18. januar. Me kjem tilbake til om det er aktuelt å flytte den gode samlinga til seinare i sesongen.

Samnangerrennet flytta til 23. januar

Samnangerrennet som skulle gått 10. januar er utsatt til laurdag 23. januar. Lite snø og vanskar med å flytte rennet geografisk gjer at ein utset rennet.

Resultat Røldalsrennet

Røldal IL starta det nye året med å invitere til langrenn i klassisk teknikk under strålande tilhøve på Korlevoll laurdag 2. januar. Over 170 deltakarar stilte til start.

«Best Practice» for ski-Norge

Slik kan ski-Norge gjennomføre skirenn i vinter. Vi besøkte Natrudstilrennet på Sjusjøen i desember, og dette rennet kan fungere bra som «Best Practice» i vinter. Vi oppfordrer ski-Norge til å arrangere mange lokale skirenn i vinter innenfor smittevernreglene.

Endringar i restriksjonar opnar for kretsrenn

Frå og med 23. februar er det igjen tillatt med skirenn innanfor kretsen for barn og unge opp til 20 år. Nærare presiseringar og reglar for gjennomføring publiserast mandag 22. februar.

NIF-EPI02, 02