Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Ønsker din klubb å arrangere NOR Freeski Jentecamp?

I samarbeid med DNB og deres initiativ #huninvesterer skal vi for fjerde året på rad arrangere NOR Freeski Jentecamp. I år som i fjor blir det lokale camper spredt over hele Norge, og vi håper at akkurat din klubb vil være med å arrangere en dag fylt med aktivitet og idrettsglede!

Resultat Bergsdalen Opp

Det var nyopning av tradisjonelle Bergsdalen Opp under Daledagane laurdag 11. juni. Rulleski, sykkel og løp var alternativa, når dei driftige arrangørane inviterte til motbakkefest. Sjå resultat frå rulleskikonkurransen.

Rulleskirenn i tunell - E39

Her kjem invitasjonen til eit rulleskirenn, som berre vert ein gang! Det skjer i den nye tunellen mellom Os og Bergen laurdag 18. juni.

Juniorsamling på Osterøy

Osterøy IL har samla dei dyktigaste trenarane og inviterer til ei sosial og innhaldsrik treningshelg på vakre Osterøy 24. - 26. juni. Åpent for alle langrenns- juniorar.

Vårmøte Hordaland skikrets

Torsdag 2. juni kl.18 inviterer Hordaland skikrets til vårmøte på Voss gymnas. Fellesdel med informasjon etterfulgt av greinmøter.

Sumarcamp langrenn 2022

Velkomne til Sumarcamp i Jondal frå onsdag 29. juni til laurdag 2. juli. Samlinga er for langrennsløparar født mellom 2007 og 2011. Ein perfekt start på ferien?

Trenerkurs alpint - Fonna

Norges skiforbund - alpint ynskjer velkomne til trenerkurs i alpint på Folgefonna i mai og juni. Både trener I og trener II står på planen. Sjå invitasjon og meld på!

Finale og NM del II

Fleire unge Hordalandsløparar som gjorde det skarpt under NM del II og finalane i Norgescupen for junior som gjekk på Lygna.

Myrkdalsfart 6. - 8. mai

Den allsidige fartssamlinga Myrkdalsfart i samarbeid med NSF og Voss alpin går over tre dagar i Myrkdalen frå 6. - 8. mai. Samlinga er for U12 - U16. Sjå invitasjon og meld dykk på!

Hovedlandsrenn i alpint

Hovudlandsrennet i alpint gjekk i år i Ål i Hallingdal. Hordalandsalpinistane i aldersgruppa 15 - 16 år fekk brynt seg mot dei beste i landet.

Velkommen til NM Lygna

Norges Skiforbund Langrenn og Lygna Skisenter har gleden av å invitere til NM del 2, NM Para, Equinor Norgescup finaler for junior og senior, 06.-09. april.

Vestlandsmeisterskap og sesongavslutning langrenn

Voss IL inviterte i helga til Vestlandsmeisterskap i langrenn for skikretsane i vest. Renna markerte også sesongavslutning lokalt. God deltaking og ei kjekk rennhelg gav meirsmak for nye slike meisterskap.

Sesongavslutning for hopp og kombinert

IL Eldar laga til Vårhopprenn i hopp og kombinert i Framnesbakken søndag 27. mars. Deltakarar frå Eldar IL, Bulken IL og Gullfjell IL fekk prøvd både hoppbakkane og krossløypa.

NM-veka vart ein suksess

Framnes IL og Vossarando stod for to flotte meisterskap i Telemark og Randonee under den tv-sndte NM-veka i Myrkdalen. Vossingen Hans Inge Klette sørga for full utteljing med to NM gull i Randonee.

NM veka i Myrkdalen

Til helga vert både NM i Telemark og NM i Randonee arrangert i Myrkdalen. Begge arrangementa inngår i NM veka som vert arrangert i Bergen og på Voss.

Voss alpin arrangerte FIS renn

Voss alpin arrangerte 4 FIS renn med innlagt NM for junior. Dei rutinerte arrangørane fekk gode tilbakemeldingar på arrangementa og det var fornøygde deltakarar som nytte dei flotte traseane i Bavallen.

Påskestemning på Voss ski-og tursenter

Voss IL arrangerte det utsatte Voss Sparebankrennet søndag 20. mars. Strålande føre og blå himmel var kulissane ute. Inne inviterte arrangørane til ein rikholdig cafe med heimelaga fristelsar.

Kjekt med langrenn på Bulken

Bulken IL laga til eit flott langrenn for dei tilreisande laurdag 19. mars. Rennet som gjekk i klassisk teknikk vart arrangert i det flotte anlegget på Dalane.

Eldar inviterer til vårhopp-renn

Eldar IL inviterer til Vårhopp i det flotte hopp- og kombikrossanlegget på Framnes. Set av søndag 27. mars og kom og prøv både hoppbakkar og løyper. Sjå invitasjon og meld på!

Puljeplassering og precamp alpint

Sjå program for helgas Precamp på Geilo for alpinistane som skal til Hovedlandsrennet og Telenorlekene. Sjå også oppdatert puljeplassering for desse.

Kretscup og nye sjansar

Sjå oppdatert poengstilling i kretscupen før helgas to renn på Bulken og Voss. Hugs å meld dykk på renna som går under nydelege snøforhold begge stadar. Nye poeng delast ut!

Inspirerande besøk av Marit

Forrige veke hadde skikretsen eit inspirerande besøk, når Marit Bjørgen med Norsk tipping haldt Grasrottrenekurs på Totland.

Stas med KM Tertnesrennet

Tertnes alpint arrangerte i helga KM i storslalåm og slalåm i Eikedalen. Det vart to veldig fine renndagar med over 100 deltakarar.

Nydeleg langrennshelg i Kvam

Kvam LSK inviterte til både turrennet Torefjellsrennet og sprintstafett i helga. Strålande ver og skiforhold under begge renna gjorde at det var mest synd at ikkje fleire fekk glede av tilbodet.

Vestlandsmeisterskap langrenn 26. - 27. mars

Set av helga 26. - 27. mars og meld dykk på Vestlandsmeisterskap i Voss ski- og tursenter. Voss IL gledar seg til å ynskje våre kjære nabokretsar velkomne til ei kjekk langrennshelg.

Tertnesrennet i Eikedalen

Det vert to kjekke alpintdagar til helga, når Tertnes alpin inviterer til storslalåm og slalåm i Eikedalen. Begge renn på laurdag for 10 år og yngre. Hugs påmeldingsfrist.

Turrenn og sprintstafett i Kvam

Hugs å meld dykk på til langrennstilbodet på Sjusete i helga. Det tradisjonsrike turrennet Torefjellsrennet og Sprintstafett står på programmet.

Tour de Hardanger vel overstått

Det var flotte tilhøve når Røldal IL og IL Korlevoll - Odda inviterte til langrenn over 2 dagar i Røldal og på Korlevoll. Nærare 100 deltakarar totalt fekk vore med på den allsidige langrennshelga.

Kjekt med hopprenn på Tunåsen

Det vart ein veldig kjekk søndag for dei som tok turen til Tunåsen, Bulken IL inviterte til hopprenn med KM. Over 20 deltakarar fekk prøvd seg i hoppbakkar i størrelse K12 og K25. Dei eldste var også i K40 og K69.

Stafettmoro for Hordalandsløparar i Holmenkollen

Hordaland skikrets stilte med to lag under helgas Kong Haralds ungdomsstafett i Holmenkollen. Veldig kjekt for ungdomane våre, som i tillegg til å gå stafett, også fekk mykje inspirasjon frå verdstjernene.

Aktive kveldar i flotte anlegg

Forrige veke hadde Hordaland skikrets nokre veldig innhaldsrike kveldar i lag med nokre av våre dyktige skiklubbar i anlegga deira. Marianne Myklebust frå Norges skiforbund likte det ho såg i anlegga som vart besøkte.

Hopprenn med KM i Tunåsen

Søndag opnar Bulken IL nok ein gong det flotte anlegget i Tunåsen for hopprenn i K5, K10, K25 og K69. Det vert også KM frå 13 år. Påmelding i bakken fram til kl 11 renndagen.

Grasrot-trenerkurs med Marit Bjørgen

Hordaland Skikrets og Norges Skiforbund, i samarbeid med Norsk Tipping, inviterer til kurset Grasrottrener på Totland i Bergen onsdag 9. mars. Marit Bjørgen kjem som ein av instruktørane.

Hovedlandsrennet med Hordalandsløparar

I helga stilte Hordaland Skikrets opp med ein god tropp under hovedlandsrennet i langrenn. Dei fekk vore med på to individuelle renn og stafett. Og Hordalandsløparane imponerte med mange gode prestasjonar i den nasjonale konkurransen.

Vel gjennomført NC hopp Bavallen

Arrangørane på Voss laga til nok eit flott hopprenn, når LO NC i hopp gjekk av stabelen i Bavallen. Og jamman vart det nye bakkerekord i den stadig utbetra bakken.

Fana alpin arrangerte renn

Fana IL laga alpintfest i Eikedalen i helga, når U12 køyrde slalåm og storslalåm laurdag, medan dei eldste fekk ein slalåmkonkurranse søndagen.

Bulken IL laga flott NM

Bulken IL laga til eit flott NM i hopp for kvinner junior. Det var fantastiske dagar i Tunåsen, med både open treningsdag laurdag og flotte konkurransar individuelt og lag på søndag.

Åpen hoppsamling Tunåsen

Til helga vert NM kvinner junior hopp arrangert i Tunåsen. I samband med renna har arrangøren i lag med Hopp- og kombinertkomiteen gleda av å invitere til open breiddesamling i anlegget. Sjå invitasjon.

Imponerte under junior NM i langrenn

I helga var det NM i langrenn på Nes i Akershus. Der viste Hordalandsløparane seg fram med mange gode prestasjonar. Medalje til Daniel Dukstad frå Voss og imponerande stafettar!

Ørnar IL inviterte til KM stafett

Ørnar IL laga til eit flott Kretsmeisterskap under laurdagens Ørnarstafett. Litt færre lag grunna kolliderande junior NM, men veldig kjekt for dei 40 laga som var med på konkurransen.

Resultat Vikingrennet

Det var god stemning og gode skiforhold under årets Vikingrenn. Sjå bilete og resultat frå rennet som gjekk i Voss ski- og tursenter.

Vikingrennet og poengliste

Sjå oppdatert poengstilling i kretscupen, og hugs å meld deg på helgas mulighet til å plukke fleire poeng. Vikingrennet går på Voss ski- og tursenter.

Ørnar inviterer til KM i stafett

Til helga inviterer Ørnar IL til årets kjekkast langrennskonkurranse, når KM i stafett går på Voss ski- og tursenter. Samle lagvenner og meld på!

Samnanger IL arrangert kretsrenn

Totræna viste seg frå ei vinterleg side når Samnanger IL inviterte til langrenn i dei flotte løypene. Det var over hundre påmeldt til rennet i friteknikk.

Kjekt hopp- og kombinertrenn på Gullbotn

På Gullbotn er det ein gjeng som tilbyr både nye hoppbakkar og kjekke arrangement. Det er det mange som kjem til å få glede av. I helga vart det invitert til kretsrenn i hopp og kombinert.

Søknad om Equinor Norgescup sesongen 2022/23

NSF Langrenn ønsker nå søkere på skirenn for sesongen 2022/2023. Det kan søkes om Equinor Norgescup junior og/eller Equinor Norgescup senior i tillegg til VM mønstringsrenn for junior. Søkerne bes utarbeide en søknad som sendes til NSF Langrenn som ett PDF-dokument pr. E-post.

Kretsrenn i hopp på Gullbotn

Har du lyst å prøve skihopping?! Benytt sjansen når Gullfjell IL inviterer til Gullfjellsrennet søndag 6. februar. Rekrutteringsrenn i hopp og kombinert langrenn.

NC helg i langrenn med Vossing til topps

Juniorane frå skikretsen gjekk strålande under første Norges cup renn på Åsen, etter to år utan. Under NC senior på Gjøvik var det ikkje mindre strålande av våre løparar, der mellom anna Vebjørn Turtveit sigra under 22,5 km fellesstart i friteknikk.

Voss alpin arrangerte Bavallsrennet

Voss alpin laga til ei kjekk alpinthelg, når det fyrste lokale kretsrennet med slalåm og storslalåm gjekk i Bavallen i helga. Deltakarar frå både Sogn og fjordane og Agder og Rogaland var med på renna.

Fanarennet gjekk på Voss

Fana IL stod for eit vel gjennomført arrangement, med Fanarennet som vart flytta til Voss ski- og tursenter. Sjå bilete og resultat frå langrennet som gjekk i klassisk teknikk.

Kretscupen langrenn Hordaland

Sjå oppdatert poengstilling i kretscupen i langrenn for Hordaland. Fanarennet søndag 30. januar er neste renn ut for poengsankarane.

Oppdateringar terminliste langrenn Hordaland

NB! Fanarennet går søndag 30. januar i Voss ski- og tursenter, medan Bulkenrennet har fått ny dato og stilart. Sjå oppdatert terminliste og hugs å meld dykk på dei kjekke kretsrenna våre.

Vel blåst KM i langrenn

Ulvik IL stod for eit vel gjennomført KM, sjølv om arrangementet måtte flyttast til Voss ski- og tursenter. God hjelp frå eigarlaga gjorde dette til ei flott KM-helg for deltakarane.

Informasjon KM i langrenn

Det vert heldigvis KM i langrenn, når Ulvik IL inviterer til langrennsglede i Voss ski- og tursenter. Sidan rennet er flytta er og distansane endra - Sjå oppdaterte distansar 20.01. kl 21.00. Sjå også starlistene for helga.

KM og fartssamling i Ål

Det vart fart under fartssamlinga til kretsane Agder og Rogaland, Sogn og fjordane og Hordaland under den årlege fellessamlinga i Ål i Hallingdal. Super G renn med KM for Hordaland vart det også.

Røldalsrennet og Korlevollrennet avlyst

Både Røldalsrennet og Korlevollrennet er desverre avlyst grunna manglande snøforhold og verutsiktene til helga. Begge arrangørklubbane gledar seg i staden til å ta i mot kretsen sine løparar til Tour de Hardanger i mars.

Sesongopning i langrenn

Voss IL tok initiativ på kort varsel og inviterte til Nyttårsrenn og sesongopning. Det vart ein suksess! Over 190 fekk gleda av å endeleg få gått eit skikkeleg langrenn.

Fartssamling og KM i alpint - Ål

Meld dykk på den tradisjonsrike fartssamling og KM helga som går av stabelen over 4 dagar frå torsdag 13. - søndag 16. januar i Ål i Hallingdal. Samlinga og renna er i samarbeid med nabokretsane Agder og Rogaland og Sogn og fjordane.

Voss IL inviterer til langrenn

Voss IL inviterer til erstatningsrenn for det utgåtte Samnangerrennet søndag 9. januar. Velkomne til Nyttårsrenn på Voss! NB! Kort påmeldingsfrist.

NIF-EPI01, 01