Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Lokale jentecamper 2024

Endelig kan vi avsløre årets lokasjoner til de lokale jentecampene som arrangeres over hele Norge 31. august og 01. september!

Kretslaget i gang med ny sesong

Sommersnø med skiglede! Forrige veke var kretslaget i langrenn i Hordaland på samling på Folgefonna, Jondal. 25 utøvarar fekk gode økter på breen og nede i Jondal.

Informasjon NOR Freeski Cupen 2024/2025

På fagmøtet i Bodø var det en rekke innkomne saker som omhandlet NOR Freeski Cupen. På denne siden har vi oppsummert de viktigste vedtakene for kommende sesongs NOR Freeski Cup og NM.

Kanskje det definitive høgdepunktet i karrieren til Sjur Røhte - Gull i VM i Seefeld 30 km skiatlon.

Takk for følget Sjur

Sjur Røthe Voss IL - garantisten for topp internasjonale prestasjonar gjennom dei siste 10 åra, har avslutta si aktive karriere. Hordaland skikrets takkar for alle stolte augneblikk.

Trener I kurs alpint - Fonna

Velkomne til trener I kurs i alpint på Fonna - Jondal frå fredag 21. - søndag 23. juni. Kurset vil gå over 3 dagar der 3/4 av kurset vert gjennomført. Me har fått dyktige Emil Blattmann til å halde kurset som føregår både på Fonna og nede i Jondal. . Ikkje nøl - meld på!

Formøter og fagmøte freeski

Det nærmer seg Skiforbundet sitt Skiting, samt freeski sitt fagmøte og formøter til dette. Påmelding og mer informasjon kan du lese mer om her!

Kjekt på Hovedlandsrennet

Fint eksempel fra Hordaland. Hovedlandsrennet i alpint 2024 vart gjennomført i Oppdal forrige veke. Hordaland skikrets stilte med fire alpinistar: Emely, Mille, Madelen og Erik.

Madeleine med Bragdpris

Tertnes idrettslag har tildelt Madeleine Sylvester Davik Bragdprisen, som er klubbens høgste utmerking for sportslege prestasjonar.

Super finalehelg på Voss

Langrenn avslutta sesongen med Parkrennet og Vestlandske skistemna på Voss ski- og tursenter. Dette markerte også finalen på årets kretscup.

Tilskot langrenns- og turlangrennsløyper

Det er mogleg å søkje Vestland fylkeskommune om inntil 50 000 kroner i driftsstøtte til skianlegg som legg til rette for langrenn og turlangrenn. Søknadsfrist er 22. mars.

KM alpint med sol i Eikedalen

KM Fanarennet markerte eit verdig punktum for våre lokale kretsrenn. To velfortente supre dagar i bakken for våre alpinistar!

KM hopp i Tunåsen

Laurdag 9. mars inviterer BUlken IL til KM hopp i Tunåsen. Sjå meir om arrangementet.

Fana alpin inviterer til KM

Laurdag 9. og søndag 10. mars arrangeres KM Fanarennet i storslalåm og slalåm i Eikedalen.  Meld på den siste lokale rennhelga for sesongen!

Velkomen til langrennshelg på Sjusete

Ikkje gå glipp av to unike arrangement på Sjusete 9. og 10. mars. Laurdag går turrennet Torefjellsrennet og søndag vert det sprint med Kvammasprintstafett.

Bankett NM Trysil

05.-07. april runder vi nok en gang av årets NOR Freeski Cup-sesong med Norgesmesterskapene i Trysil. Lørdag kveld inviterer vi utøvere med familie, trenere og andre involverte til bankett med middag, underholdning og prisutdeling!

NC hopp Bavallen

Velkomne til NC hopp i Bavallen 2. - 3. mars 2024. Arrangøren Eldar IL har gleda av å invitere til " nye" Bavallen K 105 HS 118 med meir hopplengde og oppgradert slette. Sjå informasjon om hopphelga på Voss.

Bavallsrennet i hamn

Det var strålande forhold under helgas Bavallsrenn når det utsatte rennet vart arrangert. 50 rekruttar og 50 deltakarar på lang løype fekk ei fin alpinhelg på Voss.

Langrennshelg Bulken og Ulvik

Til helga vert det langrennsarrangement i to nydelege skianlegg med sprintkonkurranse på Bulken og distanserenn med innlagt KM i Ulvik.

Fanarennet langrenn 18. februar

Komande helg arrangerer Fana IL Fanarennet i langrenn klassisk teknikk søndag 18. februar. Sjå meir informasjon om rennet og hugs påmelding innan torsdag 15. februar kl. 23.55

Vestlandsmeisterskap og kretscupen

IL Korlevoll - Odda og Røldal IL laga til åpent Vestlandsmeisterskap på Korlevoll og Røldal i helga. Arrangørklubbane fekk besøk frå både sør og nord denne helga.

Bavallsrennet 17. - 18. februar

Bavallsrennet er neste mulighet for alpinistane etter alpinthelga i Eikedalen. 17. - 18. februar skjer det på Voss, når Voss alpint inviterer til slalåm og storslalåm. Dei under 10 år køyrer på laurdag med ein allsidig trase.

Tertnesrennet over 2 dagar

Tertnes alpin laga til to allsidige alpintdagar i Eikedalen i helga. Laurdag var det storslalåm og to rekruttrenn og søndag var det slalåm og skileik for dei yngste. Vel gjennomførte renn og aktivitetar av dei dyktige arrangørane.

Hopp og kombinert på Framnes

Til helga inviterer Eldar IL til nok eit hopp- og kombinertrenn på Framnes. Set av laurdag 10. februar og prøv deg i ein bakkestørrelse som passar deg i det flotte anlegget på Oppheim.

Tertnesrennet alpint

Til helga inviterer Tertnes alpint til renn i Eikedalen med storslalåm på laurdag og slalåm på søndag. For dei under 10 vert begge renna arrangert på laurdagen.

Oppsummering av junior-VM

Forrige uke var det junior-VM for alpint. Det ble en uke med flere gode prestasjoner og to norske medaljer.

Informasjon NOR Freeski Cupen 2023/2024!

Vi får en del henvendelser i forbindelse med venteliste til årets NOR Freeski Cup og under finner dere en forklaring på årets endringer, samt informasjon om resten av sesongen.

Viljarrennet søndag 4. februar

Viljarrennet går i klassisk teknikk i Voss ski og tursenter søndag 4. februar kl. 12. Ikkje nøl med å melde på. Me tilbyr også smøretips og hjelp for dei som treng.

Skisprell i Voss ski og tursenter

NB! Ny dato laurdag 17. februar. Det vert ein allsidig dag i Voss ski og tursenter når Hordaland skikrets i lag med hopp- og kombinertkomiteen inviterer til Skisprell med hopping, orgeltramp, skikross m.m. Sjå invitasjon.

KM-helg på Totræna

Arrangørklubbane Samnanger IL og TIF Viking laga til to gode Kretsmeisterskap i helga med laurdagens renn i klassisk teknikk og søndagens renn i friteknikk. Arrangørane styrte ikkje over veret og litt betre meldingar hadde nok gjeve betre deltaking.

4 hordalandsalpinstar for Norge

Junior VM i alpint arrangeres 28. januar – 3. februar i dei franske alpane; Portes du Soleil – Haute Savoie. 4 av dei 15 Norge sender til meisterskapen er frå Hordaland!

KM helg langrenn på Totræna

Samnanger IL inviterer til KM klassisk laurdag 27. jan og TIF Viking inviterer til KM friteknikk - lang søndag 28. jan.  Begge renna går på Totræna i Samnanger.

God rekruttering i Hordaland Skikrets

Nær 200 deltakarar og 66 lag stilte til start under Ørnarstafetten i Voss ski- og tursenter laurdag 13. januar. Arrangøren fekk skryt for godt gjennomført arrangement.

Hopp og kombinert på Framnes

Laurdag 13. januar inviterer Eldar Il til Januarrennet på Framnes. Her vert det hopprenn med bakkar i alle størrelsar, etterfulgt av kombinertkross i den kjekke krossløypa i anlegget.

Ørnarstafetten 13. januar

Ørnar IL inviterer til stafettfest komande laurdag 13. januar. Meld på dykkar lag og velkomen til Voss ski- og tursenter. Stafetten kårer også kretsmeistrar frå 13 år.

Vellukka fartssamling i Ål

Alpintkomiteen i samarbeid med nabokretsane gjennomførte ei flott samling med renn i Ål 5. - 7. januar. KM Super g vart også arrangert under samlinga.

Flotte forhold under Røldalsrennet

Flotte skiforhold i ski-Norge, her fra Hordaland. Røldal IL laga til eit flott langrenn i klassisk teknikk i Røldal laurdag 30. desember. Sjå resultat og nokre bilete.

NIF-EPI01, 01