Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Invitasjon til jentesamling på Fanahytten

Fana IL i samarbeid med Hordaland Skikrets inviterer langrennsjenter 13-16 år (f. 2006 – 2009) til samling på fanahytten fredag 29. - søndag 31. oktober. Sjå invitasjon.

Kretssamling og rulleskicupen

På Voss ski- og tursenter var det kretssamling for dei over 15 år og rulleskirenn i helga. Vossalangrenn var vertskapet til den kjekke samlinga. Ruulleskirennet markerte også avslutninga på året kretscup i rulleski.

NOR Freeski Camp

Sammen med DNB inviterer vi til NOR Freeski Camp i Lørenskog 06.-07. november 2021. Les mer under og bli med på en rå helg med trening og aktiviteter!

Kjekt på Haustcamp

Haustcampen 2021 er over. Takk til deltakarane for ei super helg i Bømoen. Sjå bilete frå den allsidige samlinga, der 60 ungdomar frå skikretsen fekk dele opplevingane.ag.

Kretssamling og rulleskirenn på Voss

Det vert storsamling på Voss helga 1. - 3 oktober. Løparar frå 15 - senior er velkome til Voss ski- og tursenter. Utøvarar i hovudlandsrenn-alder vert invitert frå torsdag 30. september. Helga avsluttast med rulleskirenn søndag 3. oktober, som er opent for alle klassar. Sjå oppdatert poengliste i kretscupen. Premiering til vinnarane av klassane og dei som har deltatt på 3 renn i cupen.

Resultat Thunestvedtrennet Osterøy

Osterøy IL inviterte til Thunestvedtrennet søndag 5. september. Sjå bilete og resultat frå rulleskirennet i friteknikk som vart arrangert på Haus denne flotte september-søndagen.

Påmelding Haustcamp 17. - 19. september

Haustcampen er tilbake! Det skjer på Bømoen helga 17. - 19. september. Skiungdomar i skikretsen født 2006 - 2010 er velkomne til ei super allsidig og sosial samling for alle skigreiner. Litt av det som skjer: Elvepadling, Hallaktivitet, Terrengsykling, Nattorientering, Rulleski(langrenn), Rollerblades(alpint) og Sosiale konkurransar. Bli med!

TiF Viking arrangerte Fløyen Opp

Tif Viking arrangerte torsdagskvelden eit supert rulleskirenn med målgang på Fløyen. Over 50 deltakarar stilte til start i den flotte og spektakulære traseen, som er perfekt for rulleski.

Kretsting Hordaland Skikrets

Torsdag 26.august kl 18 - 20 på Brann stadion - Idrettens hus, eller digitalt. Innkalling og link til påmelding vedlagt.

NOR Freeski Jentecamp 28. august

Vi gjentar fjorårets suksess med lokale jentecamper og er klare for å fylle idrettshaller over hele Norge med aktivitet lørdag 28. august! Les mer under og bli med på moroa!

TIF Viking inviterer til Fløyen opp

Set av torsdag 19. august for rulleskirennet Fløyen Opp. Eit spektaktulært renn med målgang på Bergens tak. Rennet går i skøyteteknikk, med ein innlagt mastersklasse i klassisk teknikk. For aldersgruppa 13 - 20 år, så inngår rennet i kretscupen for rulleski.

Kretssamling på Sommarøya

Helga 27. - 29. august vert det treningssamling i langrenn på Stord for 13 - 16 åringane (f.å:2006 - 2009) Det vert også ei kjekk dagsamling laurdag 28. august for f.å: 2010 - 2014. Helga vert avslutta søndag med rulleskirenn åpent for alle. Rennet inngår i kretscupen for rulleski.

Aktivitetstilbod Hopp og kombinert

Skihopp på plast? Allsidig trening? Høyrest da spennande ut? Sjå aktivitetstilbodet i Hopp og kombinert for sommar og haust i Bergen og Voss.

Vel gjennomført Bergsdalen Opp

Det vart ein fin dag i Dale og Bergsdalen når skikretsen i samarbeid med den dyktige lokale arrangørstaben arrangerte rulleskirenn med ei sosial minisamling etterpå.

Åpen treningssamling på Osterøy

Osterøy IL inviterer juniorar til åpne treningsøkter fredag til søndag 25. - 27. juni. Juniorar i skikretsen er hjarteleg velkomne til å vere med på trening.

Bergsdalen Opp

Laurdag 19. juni blir det ein aktiv dag i Dale og Bergsdalen når Bergsdalen UL og Hordaland skikrets inviterer til rulleskirenn og treningsdag. Sjå program og påmeldingslink.

Vårmøte langrenn

Langrennskomiteens vårmøte går laurdag 5. juni kl 10. Sjå saksliste og meld på via link.

Flott hoppdag på Vikafjellet

Det vart ein super familiedag for hoppinteresserte, når Hopp og kombinertkomiteane i Hordaland og sogn og Fjordane inviterte til hopp - og skidag på Vikafjellet.

Open trening på Gullbotn

Gullfjell IL inviterer til dagsamling barmark for skihopping og kombinert i Gullfjellsbakken lørdag 29 mai kl 13. Passar for alle opp til 13 -14 år.

Vel gjennomført Myrkdalsfart

Takknemlege alpinistar satte seg i bilen søndag, etter 3 dagar med fart til endes. Godt organisert fartssamling under strålande forhold med supert sportsleg utbyte var tilbakemeldingane. sjå bilete frå årets Myrkdalsfart.

Team ELON Vest

Styringsgruppa for Team Elon Vest har tatt ut 10 utøvere på Team Elon Vest sesongen 2021-2022.

Vestlandsmesterskap i alpint

Fana IL alpint inviterer til alpintrenn i Myrkdalen 24. og 25. april. Kretsmesterskap for U14 og U16. Sjå oppdatert sak med resultat!

Se opptak av fagseminar om simulert høyde

Onsdag 7. april gjennomførte Norges idrettsforbund et fagseminar om stimulert høyde. Nå kan dere se et opptak av innleggene og diskusjonen rundt tema som skal viderebehandles av Idrettsstyret før saken løftes opp til Idrettstinget.

Kretscupen i langrenn samanlagt

Årets Kretscup i langrenn oppdatert. Det vert ikkje noko Fanarenn slik regelverket er per i dag. Det betyr at dei 7 teljande renna er opptelt og me har ei samanlagtliste for sesongen.

Resultat Bavallsrennet 2021

Endeleg vart det kretsrenn i alpint! Det utsatte Bavallsrennet gjekk av stabelen med slålåm og storslalåm under strålande forhold i Bavallen i helga.

Bavallsrennet i alpint 20. - 21. mars

Det utsatte Bavallsrennet går til helga. For dei som har meldt seg på, så er påmeldinga frå forrige renn framleis registrert. Sjå meir informasjon om rennet.

Flott KM helg på Korlevoll

Gode snøforhold gjorde løypetilhøva nær perfekte og arrangøren IL Korlevoll - Odda gjennomførte to flotte renn med laurdagens renn i friteknikk og søndagens renn i klassisk teknikk lang løype. Sjå bilete, oversikt over kretsmeistrar og resultat frå helgas renn på gjestfrie Korlevoll.

Tertnesrennet avlyst

Tertnes alpin avlyser årets Tertnesrenn som følge av belastningane smittevernshensyna arrangør må ta for sine friviljuge og deltakarar frå eigen klubb.

Følg Anna Bryn Mørkeset under Junior VM i alpint

Junior VM i alpint er i gang for Anna Bryn Mørkeset. Under dagens Super G vart Anna nummer 16 og nest beste frå Norge. Følg med i dei komande dagane, når blant anna storslåm og slalåm står på programmet.

Sjur Røthe solid under VM på ski

Sjur Røthe var nok skuffa etter at VM på ski i Oberstdorf endte utan medalje på Vossingen. To startar gav to 6. plassar på både 30 km med skibyte og 15 km friteknikk.

Avlysing av hopprenn

Det planlagte hopp- og kombinertrennet på Bulken 7. mars utgår grunna snømangel. Det terminfesta arrangementet på Framnes 27. mars er neste moglege renn.

Voss IL inviterer til langrenn

Sidan Kvammarennet beklagelegvis vart avlyst grunna snømangel, så har Voss IL nå kasta seg rundt og arrangerer Sparebankrennet søndag 7. mars kl 15, om tilhøva tillet dette.

Vel gjennomførte langrenn

Det vart eit flott renntilbod for langrennsløparane denne helga med renn både på Voss ski- og tursenter og på Totræna.

Bakkerekord og godt gjennomført NC hopp på Voss

Det vart hoppfest i Bavallen i helga, når NC senior og NM junior vart arrangert i ein strigla Nye Bavallen. Arrangøren gjorde ein strålande dugnadsinnsats for å klargjere bakken under dei krevjande føreforholda med mildver.

SørVest Cup langrenn 2021

SørVest Cup i langrenn må dessverre avlyses i mars på grunn av gjeldende regler for arrangement i skiidretten. Det kan fortsatt bli et SørVest Norsk mesterskap i april.

Kretsrenn i langrenn til helga

Til helga startar me opp att med langrenn i Hordaland skikrets. IL Vargar og Samnanger IL inviterer til renn laurdag og søndag. Sjå invitasjonar og meld på.

Oppdatert terminliste Alpint

Sjå siste oppdateringar på terminlista alpint for Hordaland skikrets. Arrangementa avheng av nasjonale og lokale smittevernstiltak og kan verte utsette eller avlyste om desse set begrensingar for gjennomføring.

Vebjørn Turtveit til topps

Vossingen slo til med både siger å pallplass under helgas NC senior i langrenn i Førde. Sjå resultatliste frå helga med fleire Hordalandsløparar blant deltakarane.

Kretsrenn utsette til over helga 14. februar

Vidareføring av tiltaka til den 14. februar gjer at våre kretsrenn i alle greiner vert utsette inntil vidare. Komiteane og skikretsen kjem tilbake med meir informasjon rundt våre arrangement framover.

Nye datoar for alpintarrangement

Alpintkomiteen i Hordaland skikrets har rydda plass i terminlista slik at våre kretsrenn har fått nye datoar for å sikre at desse kan verta gjennomført. Sjå ny terminliste alpint - Hordaland.

Utsetting av kretsarrangement

I samband med dei nye retningslinjene som gjeld for skiidretten, så er vår aktivitet delvis nedstengt med tanke på kretsrenn og arrangement. Lokalaktiviteten i klubbane er difor den viktigaste bidragsytaren til våre medlemmer i denne perioden.

Kretscupen samanlagt

Etter helgas Viljarrenn er kretscupen oppdatert for klassane 13 år til 19/20 år. Sjå også resultat frå helgas renn med Ørnarstafetten som gjekk på Voss ski- og tursenter.

UTSETT! Samnanger og Bulken inviterer til langrenn

Samnanger IL og Bulken IL inviterer til klassisk langrenn på Totræna og langrenn i friteknikk på Dalane laurdag 23. januar og søndag 24. januar. Renna er desverre utsett grunna koronarestriksjonar for perioden gjeldande frå 20. januar. Nye datoar for desse renna kjem skikretsen tilbake til.

Trener I kurs i langrenn

Del 2 på trener 1 kurset går 23. - 24. januar på Kvam og Sjusete. Det er opent for dei dei som berre vil vere med på modulen vinter, og for dei som vil byrje trenerkurset nå og fullføre barmarksdelen til sommaren.

Vellukka NC i Randonee på Voss

Vossarando og Viljar IL stod for eit vellukka NC i Randonee på Voss i helga. Vossingen Hans Inge Klette sikra heimesiger i konkurranse med fleire av dei beste i landet.

Skirenn og stafett på Voss

Til helga inviterer idrettslaga Viljar og Ørnar til langrenn på Voss ski- og tursenter. Det vert distanserenn på laurdag og stafett på søndag. Hugs påmeldingsfrist førehandspåmelding mandag 11. januar.

Fellesopplegg på SørVestCup

SørVest cup i langrenn for junior og senior startar på Hovden 23. - 24. januar. Skikretsen organiserer felles støtteapparat og overnatting. Meld frå om overnattingsbehov innan fredag 8. januar.

KM fart og fartssamling avlyst

Samlinga og fartsrenna 14. - 17. januar med Sogn og Fjordane skikrins og KM for Hordaland skikrets er AVLYST grunna smittervernstiltaka som er gjeldane fram til 18. januar. Me kjem tilbake til om det er aktuelt å flytte den gode samlinga til seinare i sesongen.

Samnangerrennet flytta til 23. januar

Samnangerrennet som skulle gått 10. januar er utsatt til laurdag 23. januar. Lite snø og vanskar med å flytte rennet geografisk gjer at ein utset rennet.

Resultat Røldalsrennet

Røldal IL starta det nye året med å invitere til langrenn i klassisk teknikk under strålande tilhøve på Korlevoll laurdag 2. januar. Over 170 deltakarar stilte til start.

«Best Practice» for ski-Norge

Slik kan ski-Norge gjennomføre skirenn i vinter. Vi besøkte Natrudstilrennet på Sjusjøen i desember, og dette rennet kan fungere bra som «Best Practice» i vinter. Vi oppfordrer ski-Norge til å arrangere mange lokale skirenn i vinter innenfor smittevernreglene.

Endringar i restriksjonar opnar for kretsrenn

Frå og med 23. februar er det igjen tillatt med skirenn innanfor kretsen for barn og unge opp til 20 år. Nærare presiseringar og reglar for gjennomføring publiserast mandag 22. februar.

NIF-EPI02, 02