Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Webinar Snøproduksjon og Snølagring

Relevant for Ski-Norge: 7. desember 2023 kl. 13:00-14:00 inviterer Vestland Fylkeskommune, Vestland Idrettskrets og SIAT til webinar om snøproduksjon og snølagring.

Terminliste alpint Hordaland 2023-24

Alpintkomiteen har utarbeida ei terminliste som legg til rette for både lokale renn og utvalde nasjonale renn. Sjå kva renntilbod, alpint har i vår krets.

Påmelding fellesopplegg langrenn - nasjonale renn

For dei som skal vere med på nasjonale renn i juniorklassen, eller gå hovedlandsrenn, så melder de dykk på felles skjema for våre reiser komande vinter. Gjeld både støtteapparat og løparar. Frist 1. desember.

Hopprenn og haustmøte i hopp

Komande søndag 22. oktober frå kl. 13 vert det både hopprenn og haustmøte i hopp- og kombinert på Gullbotn. For barn som har lyst å prøve hopping i dei flotte plastbakkane og for foreldre som er nysgjerrig, så er de hjartleg velkomne til Gullbotn.

Kretssamling langrenn på fanahytten

Fana Il  i lag med Hordaland skikrets inviterer til langrennssamling for 15 - 16 åringar frå fredag 27. oktober til søndag 29. oktober. Les meir om samlinga og meld på!

Kretssamling langrenn på Stord 2010-2013

Laurdag 28. oktober til søndag 29. oktober inviterer Stord IL og Hordaland skikrets til kretssamling i langrenn. Sjå program og meld på denne kjekke samlinga for dei født mellom 2010 - 2013.

Rå helg på jentecamp!

Sammen med DNB, Scandic, dyktige trenere og over 50 ivrige jenter har vi hatt en helt rå helg på jentecamp i Oslo!

Haustmøte Hordaland skikrets

Velkomne til Scandic Voss tysdag 3. oktober frå 18.00 - 21.00. Møtet består av ein felles del fyrste timen før greinmøtene går dei siste to timane. Saka oppdaterast med program og informasjon. Meld på nå!

Kretssamling langrenn og rulleskirenn

22. - 24 september er det kretssamling for juniorar og for dei som skal opp i hovudlandsrenn alder (15 - 16 år). Samlinga avsluttast søndag 24. september med rulleskirenn på Voss ski- og tursenter.

Over 250 jenter på jentecamp!

I helgen inviterte NOR Freeski i samarbeid med DNB, skikretsene, lokale klubber og trenere til jentecamper på 11 destinasjoner i Norge og det er liten tvil om at også #hunkjørerfreeski.

Haustcamp i Strandebarm 15. - 17. september

Me inviterer til Haustcamp i alle skigreiner fredag 15. - søndag 17. september i Strandebarm. Campen er for alle født mellom 2010 og 2012. Innhaldet på aktiviteten er allsidig trening med noko greinspesifikt. Sjå program og meld på. Informasjon oppdaterast.

Aktivitetskalender langrenn Hordaland

Utover hausten skjer det mykje i langrennsmiljøet i Hordaland. Det startar allereie til helga med rulleskirenn opp Fløyen, så kjem breiddesamlingar, kretssamlingar og trenarkurs mellom anna. Kryss av i kalenderen og møt opp!

NOR Freeski sentral jentecamp 2023

Etter fjorårets suksess er det en glede og nok en gang invitere til sentral jentecamp med overnatting i Oslo! Sammen med DNB og Scandic fortsetter vi satsningen på jentene og det er en glede å invitere alle jenter født i 2007-2013 til en actionfylt og lærerik helg i Oslo i slutten av september.

Sumarcamp i Jondal vart stas

For ein treningsleir me fekk i Jondal med Sumarcamp 2023! Solfylte dagar med positive og læreviljuge deltakarar gjorde dagane kjekke for både deltakarane og leiarane. Sjå nokre bilete frå litt av aktivitetane dei fire dagane.

Vårmøte Freeski 2023

Lørdag 17. juni arrangerte NOR Freeski sitt årlige fagmøte på Gardermoen. I løpet av dagen ble det gode diskusjoner med representanter fra freeski-Norge. Møtet ble avholdt som en hybrid-løsning, slik at flest mulig skulle ha anledning til å delta og i tillegg til de oppmøtte representantene hadde vi med en god gjeng via Teams.

Sommartips - Kvasshovden opp

For Ulvik IL, så er arrangementet Kvasshovden opp eit stort arrangement kvar sommar. Kva med å kombinere ein tur til hardanger med deltaking på motbakkeløpet Kvasshovden opp laurdag 15. juli? Sjå invitasjon.

Fagmøte og arrangørmøte

Det nærmer seg det årlige arrangørmøtet og fagmøtet i freeski og vi håper å se mange av klubbene representert her!

Myrkdalsfart leverte

Den årvisse fartssamlinga Myrkdalsfart vart gjennomført i helga. Rekorddeltaking, strålande forhold og sol frå blå himmel laga ramma for arrangementet. Gjennomføringa som var eit samarbeid mellom Voss alpin og NSF alpint, fungerte i følge deltakarane, frå U12 til U16, så bra at dette vil dei ikkje gå glipp av i 2024. Sjå nokre glimt frå helga.

Kretsting og vårmøter i grein

Laurdag 3. juni gjennomfører Hordaland skikrets Kretsting med vår-fagmøter i grein. Sjå innkalling og informasjon om nominering til prisar.

Sumarcamp i Jondal

Velkomne til langrennssamlinga Sumarcamp i Jondal og på folgefonna fredag 23. - mandag 26. juni 2023. Er du født mellom 2012 og 2008, så er dette plassen å vere desse dagane.

Hordalandsalpinistar imponerte på Hovedlandsrenn

Hordaland stilte med 6 alpinistar under Hovedlandsrennet i alpint på Vassfjellet forrige veke. Her var det fleire som imponerte med sterke resultat i konkurranse med 15- og 16 åringar frå heile landet.

Coaches Battle

Vi gjentar fjorårssuksessen med Coaches Battle under Norgesmesterskapene!

NC slopestyle i Myrkdalen

Laurdag 25. mars inviterer Voss freestyleklubb til skikkeleg rå skikøyring når NC i slopestyle går i Myrkdalen. Ta turen til bakken denne dagen og få med deg våre lokale skikøyrar i konkurranse mot dei beste i landet.

Finale i kretscupen langrenn

I helga vart årets kretscup avslutta med finale i samband med Vestlandsmeisterskapet og søndagens skiathlon. For dei yngste var det nok startar i kretsrenn som var viktig, medan dei eldste sanka poeng gjennom sesongen. Sjå sluttstilling og glade vinnarar.

Vestlandsmeisterskapet på Voss

Voss IL laga til ei flott rennhelg for skikretsane på vestlandet, når Vestlandsmeisterskapet gjekk over to dagar i Voss ski og tursenter. Laurdag var det klassisk teknikk i solskin og søndag var det friteknikk/skiathlon i litt meir "vestlandsvær".

Vel gjennomførte fis-renn på Voss

Voss alpin laga to gode storslalåm konkurransar for dei over 100 deltakarane på fis-renna i alpint som gjekk i Bavallen søndag og mandag. Vossingen Anna Bryn Mørkeset var med i toppen begge dagar i lag med fleire Hordalandsalpinistar.

Kretscupen samanlagt før finalehelg

Før helgas finale i kretscupen med Vestlandsmeisterskapet, sjå oppdatert poengstilling i kretscupen for 13 - 20 år og gjennomført kretscupen 8 - 12 år med premiering.

NOR Freeski Awards 2022-2023

Det nærmer seg NM Trysil og det er en glede å fortelle at det også i år skal arrangeres NOR Freeski Awards under banketten!

Kjekt på Kong Haralds ungdomsstafett

Hordaland skikrets stilte med 2 lag under helgas Kong Haralds ungdomsstafett i Holmenkollen. Togturen over til Oslo under WC 5-mila og deltaking i stafett mot andre 15-16 åringar frå Norge, gav masse opplevingar pakka i ei helg.

Gullfjellsrennet - med hjelp frå Kong vinter

Gullfjellsrennet fekk drahjelp med rikeleg snøfall før søndagens renn i hopp og kombinert på Gullbotn. Det vart ein suksess med deltakarrekord og fornøygde deltakarar. BT laga ein flott reportasje frå rennet.

Vestlandsmeisterskap på Voss

18. - 19. mars går Vestlandsmeisterskapen i langrenn på Voss. Arrangørane ynskjer alle frå Hordaland, Sogn og fjordane og Agder og Rogaland velkomne til langrenn på Voss ski og tursenter.

Gullfjellsrennet hopp og kombinert

Søndag 12. mars inviterer Gullfjell IL til hopp og kombinert på Gullbotn kl. 13. Arrangøren kryssar fingrane for at snøen som er meldt gjer forholda gode i anlegget. Sjå invitasjon.

Til helga skjer det i Kvam

Til helga inviterer Kvam LSK til både turrenn og sprintstafett med Torefjellsrennet laurdag 11. mars og Kvamma sprintstafett søndag 12. mars. Arrangøren kan melde om strålande skiforhold i anlegget på Sjusete.

Tour de Hardanger vel gjennomført

Røldal IL og IL Korlevoll - Odda laga til tre flotte konkurransar på to dagar i dei to anlegga, som var dressa opp med den finaste kvite kappe med sol frå skyfri himmel.

Super dag på Framnes

Eldar IL laga til KM i hopp- og kombinert i anlegget på Framnes under det tradisjonsrike Vestlandske skistemna. Mange nye rekruttar fekk prøvd hoppski for 1. gong og det var stor innsats under kombinertkrossen. Sjå nokre bilder frå den kjekke laurdagen. Kanskje har du lyst å vere med neste gang?

KM i Framnesbakkane

Laurdag inviterer Eldar IL til det 126. Vestlandske skistemna med KM i hopp og kombinert. Renna går i det fine hopp- og kombikrossanlegget på Framnes og det vil vere muleg å hoppe i bakkar frå K 5 til K 55. Rennet startar kl. 12 og påmelding direkte til rennleiar.

Tour de Hardanger i Røldal og Korlevoll

Til helga går Tour de Hardanger i snøfylte Røldal og Korlevoll. Arrangørane kan melde om strålande skiføre og gledar seg til å ynskje velkomne til to kjekke skidagar i hardanger.

Resultat Vargarrennet

Søndag vart Vargarrennet arrangert i Voss ski og tursenter. Rennet gjekk i friteknikk og samla ca 100 deltakarar. Eit godt gjennomført renn av arrangøren frå Bordalen med strålande skitilhøve.

Velkomne til Vargarrennet

Vargarrennet vert arrangert komande søndag i Voss ski og tursenter. Legg søndagsturen til Voss og det flotte anlegget i Herresåsen. Påmeldingsfrist torsdag 23. februar kl. 23.59.

KM Vikingrennet og Fanarennet gjekk på Voss

120 deltakarar var med på laurdagens KM Vikingrennet i klassisk og 170 deltok på søndagens Fanarennet i friteknikk under strålande tilhøve. Sjå resultat og oppdatert stilling i kretscupen.

KM Vikingrennet og Fanarennet på Voss

Til helga inviterer Tif Viking og Fana IL til langrenn i Voss ski og tursenter. Vikingrennet vert KM klassisk. Sjå oppdatert kretscup og hugs påmeldingsfrist onsdag for vikingrennet og torsdag for fanarennet.

KM i Eikedalen

Tertnes alpin og Fana alpin laga til ei flott KM helg med konkuransar i slalåm og storslalåm i Eikedalen. U 10 og yngre gjorde to renn på laurdagen og dei eldste fekk to gode konkurransedagar.

Fornøygde utøvarar og arrangørar på Voss

Arrangørane på Voss laga til eit prikkfritt Norgescup arrangement trass vekslande vertilhøve. våre utøvarar fulgte opp arrangørane og gjorde det veldig bra under helgas langrennsfest, der over 800 deltok.

Bankett NM Trysil 2023

31. mars til 02. april runder vi av årets NOR Freeski Cup-sesong med Norgesmesterskapene i Trysil. Lørdag kveld inviterer vi utøvere med familie, trenere og andre involverte til bankett med middag, underholdning og prisutdeling!

800 juniorar kjem til Voss!

Det vert trøkk på Voss til helga når deltakarar frå heile landet kjem for å delta på Norges Cup i Voss ski- og tursenter. Dei dyktige arrangørklubbane i Vossalangrenn er klar!

KM alpint i Eikedalen

Til helga vert det full fart i Eikedalen når Tertnes alpin og Fana alpin inviterer til KM i storslalåm og slalåm laurdag og søndag. Hugs påmeldingsfrist torsdag 9. februar.

Bulken IL arrangerte sprintrenn

Det vart ein flott søndag i Dalane for dei 120 deltakarane under Bulkensprinten. Det var første gong at Bulken IL inviterte til kretsrenn i sprint i anlegget, noko arrangøren gjorde på ein framifrå måte.

Gullfjell IL arrangerte hopp - og kombinertrenn

Gullfjell IL laga til ein flott konkurranse i anlegget på Gullbotn søndag 5. februar. Hopprenn etterfulgt av kombinert vart arrangert og glade deltakarar og ein dyktig speaker skapa god stemning i anlegget.

Oppdatert kretscup før Bulkensprinten

Sjå oppdatert poengstilling i kretscupen langrenn og oversikt over deltaking for mini-kretscupen i aldersgruppa 8 - 12 år. 5 kretsrenn gjev deltakarpremie for desse.

Telenorlekene og felles opplegg Hordaland

Telenorlekene er rett rundt hjørnet og me i Hordaland skikrets gledar oss til kjekke dagar i Wyller og Oslo 9. - 12. mars. Nå kan de melde på fellesopplegget vårt og reservere overnatting på Scandic Fornebu.

Bulken gledar seg til sprintkonkurranse

Søndag 5. februar inviterer Bulken IL til sprint i den flotte løypa på Dalane. Dette er vår einaste individuelle sprint på årets terminliste. Ei perfekt opplading for dei som skal på hovedlandsrennet og for juniorane som skal gå NC på Voss neste helg.

Hopp- og kombinertrenn på Gullbotn

Når snøen nok ein gong er i anmarsj rundt Bergen, så er det gledeleg at Gullfjell IL til helga inviterer til Hopp- og kombinertrenn på Gullbotn søndag 5. februar.

Vel gjennomført KM i Samnanger

Samnanger IL laga til eit Kretsmeisterskap som stod til 10 i stil. Alt i frå trasear, renncafe, skileikområde, tidtaking og speakerteneste var framifrå. Det vart ein slik dag dei over 200 deltakarane håpa på denne laurdagen i Totræna skianlegg. Søndagens renn vart avlyst grunna store nedbørsmengder utover natta og morgontimane, men laurdagens renn vog opp for den skuffelsen.

Resultat Bavallsrennet

Laurdag og søndag 28. og 29. januar arrangerte Voss alpin det årlege Bavallsrennet. Deltakarar frå Hordaland, Sogn og fjordane og Agder og Rogland fekk glede av alpintrennet arrangørane laga til i det flotte anlegget. Det var ca 90 deltakarar totalt som var med på helgas renn.

Voss alpin arrangerer Bavallsrennet

Set av helga til Bavallsrennet i alpint. Utøvarar frå nabokretsane Sogn og Fjordane og Agder og Rogaland er også hjarteleg velkomne til Voss. Det vert slalåm laurdag og storslalåm søndag. Laurdagen går det rekruttrenn på myra. Meld på!

KM langrenn i Samnanger

Til helga inviterer Samnanger IL til KM i langrenn på Totræna. Friteknikk laurdag og klassisk søndag. Eige skileikområde for dei yngste. Skikretsen har felles smøreopplegg opp til 16 år under laurdagens friteknikkrenn.

Ny hoppfest på Framnes

Eldar IL laga til ein super renndag med hopp og kombinert under vinterlege forhold på Framnes. Hoppbakkar tilpassa ulike nivå og aldrar vart nytta. Etterpå var det kombinertkross i den artige løypa på stadion.

Flotte forhold under Ulvikasprinten

Søndagens Ulvikasprint gjekk under strålande forhold på Drevtjørn. Arrangøren Ulvik IL laga til ein flott teamsprint for dei tilreisande. Sjå resultat og flott videoreportasje.

Alpinistar frå Hordaland imponerer

I rekka av internasjonal deltakelse føyer Lauritz Kettermann frå Ørnar IL seg inn. Han er teken ut til talentcamp og internasjonalt renn i Whistler. Samstundes startar Hans Grahl Madsen opp med renn i Junior VM og søstrene Madeleine og Pia Sylvester-Davik startar straks i Ungdoms OL. Følg våre utøvarar som representerer Norge framover.

Sesongens første hopp og kombinertrenn på Framnes

Laurdag 21. januar går kretsens fyrste hopp og kombinertrenn for sesongen på Framnes. Her er det mange ulike størrelsar på hoppbakkane, som gjer at det er noko som passar for alle. Kombikross i den morosame løypa med svingar og kular vert arrangert i tillegg. Meld på!

Klart for sprintstafett i Ulvik

Søndag 22. januar inviterer Ulvik IL til parvis sprintstafett. Ikkje gå glipp av verken parstafetten eller det flotte anlegget. Påmeldingsfrist torsdag 19. januar. Klubbvis påmelding.

Trener I kurs i langrenn

Del II av trenerkurset i langrenn går helga 4. og 5. februar. For dei som ikkje var med på fyrste del i september, men som har lyst å gå trenerkurs, så går det heilt fint å starte opp med dette delkurset.

Parapiggingskveld i Voss ski og tursenter

Tysdag 24. januar inviterer me til utprøving og treningsøkt på Voss ski- og tursenter for dei som ynskjer å prøve parapigging. Oppstart kl. 1630. Me har utprøving av utstyr, ei god treningsøkt, før me avsluttar med pizza på arenahuset. Sjå invitasjon og meld på!

Samling på Framnes for våre skihopparar

Laurdag 14. januar kl. 12. inviterer Eldar IL alle hoppinteresserte til åpen hoppsamling på Framnes. Trening i alle bakkar frå kl. 12. Størrelsen på bakkane er frå K5 til K55.

Kretsrenn på Voss

Til helga inviterer Viljar IL til langrenn i klassisk teknikk laurdag og søndag inviterer IL Ørnar til Ørnarstafetten. Her er det muleg for dei som ikkje har lag til å mikse med deltakarar frå andre klubbar.

Resultat Røldalsrennet og oppdatert poengstilling

I helga vart det arrangert klassisk langrenn i Røldal. Ca 115 deltakarar stilte opp, under forholdsvis våte, men gode skiforhold. Takk til arrangøren for vel gjennomført renn. Sjå også oppdatert poengstilling i kretscupen.

Resultat KM Super G

Sjå resultat frå KM Super G i Ål. Renna og samlingen vart gjennomført i samarbeid med våre to nabokretsar i sør og nord. Sjølv om nysnøen gav mindre fartstrening enn ynskja, så vart det gjennomført fartsrenn med innlagt KM for Hordaland under laurdagens renn.

Skisprell kjem til deg!

Gjennom vinteren vert det arrangert fleire skisprell rundt i Hordaland. Kanskje passar det å prøve skiaktivitet for deg, akkurat den dagen, og i akkurat det anlegget? Arrangørane gler seg til å møte deg!

Røldalsrennet laurdag 7. januar

Røldal IL inviterer til langrenn i klassisk teknikk komande laurdag. Start ved Røldal grendahus kl. 13. Hugs påmeldingsfrist onsdag 4. januar.

nif-epi04, 04