Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Rekrutteringsdagar Toppidrett Voss gymnas alpint

Toppidrett - Voss Gymnas ynskjer alpinistar fødd i 2007 og 2008 velkomne til rekrutteringssamling på Voss måndag 16, og tysdag 17 januar 2023. Utøvarar frå Sogn og fjordane og Agder og Rogaland er også hjarteleg velkomne.

Klart for Barnas mini-VM 2022/2023

Barnas mini-VM er klar for en ny sesong og starter 17. desember! Denne vinteren kommer arrangementet til å gjennomføres flere steder i landet.

Sjur Røthe tilbake i toppen under WC Lillehammer

Sjur Røthe frå Voss slo til med 2. plass under WC på Lillehammer. Det var på 20 km fellesstart klassisk at Vossingen fekk vist at han er å rekne med i toppen. Dette lovar godt for fortsetjinga med nye renn i verdscupen og forhåpentligvis VM seinare i sesongen.

NYTT Digitalt TD- og arrangørkurs

Vi har fått satt opp ett ekstra digitalt TD / arrangørkurs i langrenn. Kurset går som webinar med internasjonal TD Rune Tøllefsen som kursholder.

NOR Freeski Camp 2022

I helgen samlet vi 150 jenter og gutter i alderen 10-15 år fra hele Norge for årets NOR Freeski Camp i samarbeid med DNB og Scandic. Det ble en rå helg med fokus på samhold og idrettsglede!

Kretscup i langrenn

Hordaland sine kretsrenn i langrenn har også i år kretscup. Sjå informasjon med nyvinningane til langrennskomiteen. Nytt av året er både gjennomført kretscupen premiar for dei under 13 år og gul trøye for 15 år og eldre.

Amedias aviser skal sende Equinor Norgescup langrenn

Amedias aviser skal vise Equinor Norgescup i langrenn, junior-NM og Hovedlandsrennet etter at Norges Skiforbund og Amedia har inngått avtale om rettighetene for denne sesongen. Første sending på Amedias plattform Direktesport blir fra Equnior Norgescup på Gålå allerede kommende helg.

Åpen fellessamling 2. des Voss - barmark

Invitasjon til åpen samling med trening på Voss gymnas 2. desember. Aktive og rekruttar i alle skigreiner er velkomen. Innhald er allsidig trening føre vinterens skiaktivitet.

Terminliste alpint Hordaland 2022-23

Sjå oppdatert terminliste alpint for Hordaland skikrets sesongen 2022-23. Inkluderer også nasjonale og regionale renn som er aktuelle for skikretsen.

Overnatting og fellesopplegg nasjonale renn

Dei nasjonale renna i langrenn nærmar seg. Meld dykk på for overnatting og deltaking på fellesopplegg rundt desse. Skikretsen organiserer overnatting, smørjeopplegg, overnatting og støtteapparat for hovedlandsrennet og nasjonale junior - og seniorrenn. Informasjonsskjema og påmeldingslenkje.

Felles smøreopplegg på Hovedlandsrennet

Langrennskomiteen i Skiforbundet har vedtatt at det skal organiseres et felles smøreopplegg for alle deltakere under Hovedlandsrennet 2023 i Meråker. En avstemning på fagmøtet i langrenn (Høstmøtet), ga et overveldende flertall for en slik løsning. Swix er smøreleverandør under Hovedlandsrennet.

Moro på Stord under kretssamling langrenn

I helga var det kretssamling i langrenn for 11 - 13 åringar på Stord. Arrangørklubben Stord laga ei flott samling for deltakarane. Sjå bilete frå den allsidige samlinga som hadde leik og agilty på rulleski, terrengløp, styrketrening og langtur på rulleski frå sjøen og opp til toppen av Skjerpatrappene til avslutning. Overnatting på Nordbygdo ungdomskule var moro, med pizzakveld og Maskorama.

Kretssamling i Bergen

Velkomne til kretssamling i langrenn i Bergen med overnatting på Stend VGS. Samlinga er for utøvarar fødd i 2007 og 2008. Meld på i påmeldingslenkje. Program oppdatert. For dei som tek tog, vert det organsiert henting.

Kretssamling i langrenn på Stord

Laurdag 29. - søndag 30. oktober inviterer skikretsen og Stord IL til kretssamling i langrenn for aldersgruppa 2009 - 2012. Sjå invitasjon med program og ikkje nøl med å meld på!

Inspirerande dagsamling

Det vart ein innhaldsrik og aktiv dag for deltakarane på dagsamling i paralangrenn i Bergen. Anne Ragnhild Kroken frå Para NSF og dyktige instruktørar sørga for eit godt innhald. Deltakarane sørga for pågangsmot og glede.

NOR Freeski Jentecamp 2022

I helgen kunne vi endelig invitere til jentecamp med overnatting igjen! Sammen med DNB, Scandic og Spar Norge har vi hatt en knallbra helg sammen med 56 rå jenter fra hele Norge!

Hopp- og kombinertsamling

Fredag 7. oktober inviterer Hopp- og kombinertkomiteen til samling på Voss gymnas. Her vert det barmarkstrening i turnhallen. Sjå invitasjon og meld dykk på!

Vel gjennomført kretssamling på Voss

Vossalangrenn og skikretsen inviterte i helga til kretssamling for juniorar og 15-16 åringar. Det vart ei allsidig og kjekk samling, som vart avslutta med rulleskirenn på Voss- ski og tursenter. Voss gymnas inviterte våre 15-16 åringar med på eit ekstra samlingsdøgn med omvisining og ekstra treningsøkter. Sjå bilete frå samlinga og resultat frå søndagens rulleskirenn som Voss IL arrangerte.

Om rulleski og sikkerhet

– Vær synlig. Gå ikke i for store grupper, samt planlegg med å ikke gå for mange i bredden. Husk å del veien med bilistene og andre trafikanter, sier landslagskoordinator i langrenn, Ulf Morten Aune.

NOR Freeski Camp 2022

Vi gjentar fjorårets suksess og inviterer sammen med DNB og Scandic til NOR Freeski Camp i Lørenskog og Lillestrøm 26.-27. november!

Haustmøte Hordaland skikrets

Tysdag 4. oktober kl. 18 inviterer Hordaland skikrets til haustmøte på Brann stadion - Idrettens hus. Fellesdel med informasjon etterfulgt av greinmøter.

Spelemiddelkurs for skianlegg

Hordaland skikrets og Sogn og Fjordane skikrins ynskjer velkomne til eit nytt kurs om spelemiddelordningar som gjeld skianlegg. Webinaret går torsdag 6. oktober kl 1930 - 2100

Tilskot langrenns- og turlangrennsløyper

Vestland fylkeskommune har etablert ei søknadsbasert driftsstøtte til skianlegg som legg til rette for langrenn og turlangrenn. Tilskotet skal stimulere til hyppig løypekøyring i anlegg som fyller regional funksjon.

Kretssamling i langrenn 30. - 2. oktober

Velkomne til vår kretssamling i samarbeid med Vossalangrenn på Voss- ski og tursenter. Samlinga er for utøvarar fødd i 2008 og eldre. Voss gymnas inviterer til utvida samling for utøvarar som skal opp i 15- og 16 års klassen. Meld på!

Ei aktiv helg med Haustcamp er over

Takk for kjekke dagar på Bømoen. Dyktige instruktørar var med på å lage vår mest allsidige samling for våre skigreiner. Deltakarane fekk vore med på bla: O-løp i mørket, terrengsykling, hallaktivitetar med turn, rulleski, rollerblades, løp/leik og ikkje minst elveaktivitetar og padling var noko av alt det morosame ungdomane fekk prøvd.

Haustcamp på Bømoen

Velkomne til Haustcamp på Bømoen helga 16. - 18. september. Samlinga er for alle skigreiner og gjeld for aldersgruppa 2007 - 2011. Ei veldig allsidig og sosial samling med kjekke trenarar frå skikretsen er i vente!

Tif Viking arrangerte Fløyen Opp

Laurdag 20. august inviterte Viking til ein fartsfull dag med rulleskirenn i strålande ver opp til Fløyen. Ca 50 deltakarar fekk rikeleg med heiarop, når langrennssporten var på utstilling i Vestlandshovudstaden.

Gode forhold for alpinistene

– Det er fantastisk å ha to breer i Norge med så gode forhold for alpint, mener herresjef i alpint for Norges Skiforbund, Steve Skavik.

Sumarcampen vel gjennomført

Sumarcampen for langrennsungdomar var endeleg tilbake etter to års pause. Både deltakarane og leiarane koste seg i det flotte sommarveret. Sjå bilete frå samlinga som strakk seg frå toppen av breen og ned til fjøra bokstaveleg talt.

Bli med på Kvasshovden opp

Laurdag 16. juli går Kvasshovden opp i Ulvik. Det vert både motbakkeløp/tur og kulturelle innslag på kvelden. Sjå invitasjon.

Vi inviterer til lokale jentecamper!

Sammen med DNB og deres initiativ #huninvesterer inviterer vi til lokale jentecamper over hele Norge lørdag 27. og søndag 28. august! Sammen skal vi vise at også #hunkjørerfreeski.

Ønsker din klubb å arrangere NOR Freeski Jentecamp?

I samarbeid med DNB og deres initiativ #huninvesterer skal vi for fjerde året på rad arrangere NOR Freeski Jentecamp. I år som i fjor blir det lokale camper spredt over hele Norge, og vi håper at akkurat din klubb vil være med å arrangere en dag fylt med aktivitet og idrettsglede!

Resultat Bergsdalen Opp

Det var nyopning av tradisjonelle Bergsdalen Opp under Daledagane laurdag 11. juni. Rulleski, sykkel og løp var alternativa, når dei driftige arrangørane inviterte til motbakkefest. Sjå resultat frå rulleskikonkurransen.

Rulleskirenn i tunell - E39

Her kjem invitasjonen til eit rulleskirenn, som berre vert ein gang! Det skjer i den nye tunellen mellom Os og Bergen laurdag 18. juni.

Juniorsamling på Osterøy

Osterøy IL har samla dei dyktigaste trenarane og inviterer til ei sosial og innhaldsrik treningshelg på vakre Osterøy 24. - 26. juni. Åpent for alle langrenns- juniorar.

Vårmøte Hordaland skikrets

Torsdag 2. juni kl.18 inviterer Hordaland skikrets til vårmøte på Voss gymnas. Fellesdel med informasjon etterfulgt av greinmøter.

Sumarcamp langrenn 2022

Velkomne til Sumarcamp i Jondal frå onsdag 29. juni til laurdag 2. juli. Samlinga er for langrennsløparar født mellom 2007 og 2011. Ein perfekt start på ferien?

Trenerkurs alpint - Fonna

Norges skiforbund - alpint ynskjer velkomne til trenerkurs i alpint på Folgefonna i mai og juni. Både trener I og trener II står på planen. Sjå invitasjon og meld på!

Finale og NM del II

Fleire unge Hordalandsløparar som gjorde det skarpt under NM del II og finalane i Norgescupen for junior som gjekk på Lygna.

Myrkdalsfart 6. - 8. mai

Den allsidige fartssamlinga Myrkdalsfart i samarbeid med NSF og Voss alpin går over tre dagar i Myrkdalen frå 6. - 8. mai. Samlinga er for U12 - U16. Sjå invitasjon og meld dykk på!

Hovedlandsrenn i alpint

Hovudlandsrennet i alpint gjekk i år i Ål i Hallingdal. Hordalandsalpinistane i aldersgruppa 15 - 16 år fekk brynt seg mot dei beste i landet.

Velkommen til NM Lygna

Norges Skiforbund Langrenn og Lygna Skisenter har gleden av å invitere til NM del 2, NM Para, Equinor Norgescup finaler for junior og senior, 06.-09. april.

Vestlandsmeisterskap og sesongavslutning langrenn

Voss IL inviterte i helga til Vestlandsmeisterskap i langrenn for skikretsane i vest. Renna markerte også sesongavslutning lokalt. God deltaking og ei kjekk rennhelg gav meirsmak for nye slike meisterskap.

Sesongavslutning for hopp og kombinert

IL Eldar laga til Vårhopprenn i hopp og kombinert i Framnesbakken søndag 27. mars. Deltakarar frå Eldar IL, Bulken IL og Gullfjell IL fekk prøvd både hoppbakkane og krossløypa.

NM-veka vart ein suksess

Framnes IL og Vossarando stod for to flotte meisterskap i Telemark og Randonee under den tv-sndte NM-veka i Myrkdalen. Vossingen Hans Inge Klette sørga for full utteljing med to NM gull i Randonee.

NM veka i Myrkdalen

Til helga vert både NM i Telemark og NM i Randonee arrangert i Myrkdalen. Begge arrangementa inngår i NM veka som vert arrangert i Bergen og på Voss.

Voss alpin arrangerte FIS renn

Voss alpin arrangerte 4 FIS renn med innlagt NM for junior. Dei rutinerte arrangørane fekk gode tilbakemeldingar på arrangementa og det var fornøygde deltakarar som nytte dei flotte traseane i Bavallen.

Påskestemning på Voss ski-og tursenter

Voss IL arrangerte det utsatte Voss Sparebankrennet søndag 20. mars. Strålande føre og blå himmel var kulissane ute. Inne inviterte arrangørane til ein rikholdig cafe med heimelaga fristelsar.

Kjekt med langrenn på Bulken

Bulken IL laga til eit flott langrenn for dei tilreisande laurdag 19. mars. Rennet som gjekk i klassisk teknikk vart arrangert i det flotte anlegget på Dalane.

Eldar inviterer til vårhopp-renn

Eldar IL inviterer til Vårhopp i det flotte hopp- og kombikrossanlegget på Framnes. Set av søndag 27. mars og kom og prøv både hoppbakkar og løyper. Sjå invitasjon og meld på!

Puljeplassering og precamp alpint

Sjå program for helgas Precamp på Geilo for alpinistane som skal til Hovedlandsrennet og Telenorlekene. Sjå også oppdatert puljeplassering for desse.

Kretscup og nye sjansar

Sjå oppdatert poengstilling i kretscupen før helgas to renn på Bulken og Voss. Hugs å meld dykk på renna som går under nydelege snøforhold begge stadar. Nye poeng delast ut!

Inspirerande besøk av Marit

Forrige veke hadde skikretsen eit inspirerande besøk, når Marit Bjørgen med Norsk tipping haldt Grasrottrenekurs på Totland.

Stas med KM Tertnesrennet

Tertnes alpint arrangerte i helga KM i storslalåm og slalåm i Eikedalen. Det vart to veldig fine renndagar med over 100 deltakarar.

Nydeleg langrennshelg i Kvam

Kvam LSK inviterte til både turrennet Torefjellsrennet og sprintstafett i helga. Strålande ver og skiforhold under begge renna gjorde at det var mest synd at ikkje fleire fekk glede av tilbodet.

Vestlandsmeisterskap langrenn 26. - 27. mars

Set av helga 26. - 27. mars og meld dykk på Vestlandsmeisterskap i Voss ski- og tursenter. Voss IL gledar seg til å ynskje våre kjære nabokretsar velkomne til ei kjekk langrennshelg.

Tertnesrennet i Eikedalen

Det vert to kjekke alpintdagar til helga, når Tertnes alpin inviterer til storslalåm og slalåm i Eikedalen. Begge renn på laurdag for 10 år og yngre. Hugs påmeldingsfrist.

Turrenn og sprintstafett i Kvam

Hugs å meld dykk på til langrennstilbodet på Sjusete i helga. Det tradisjonsrike turrennet Torefjellsrennet og Sprintstafett står på programmet.

Tour de Hardanger vel overstått

Det var flotte tilhøve når Røldal IL og IL Korlevoll - Odda inviterte til langrenn over 2 dagar i Røldal og på Korlevoll. Nærare 100 deltakarar totalt fekk vore med på den allsidige langrennshelga.

Kjekt med hopprenn på Tunåsen

Det vart ein veldig kjekk søndag for dei som tok turen til Tunåsen, Bulken IL inviterte til hopprenn med KM. Over 20 deltakarar fekk prøvd seg i hoppbakkar i størrelse K12 og K25. Dei eldste var også i K40 og K69.

Stafettmoro for Hordalandsløparar i Holmenkollen

Hordaland skikrets stilte med to lag under helgas Kong Haralds ungdomsstafett i Holmenkollen. Veldig kjekt for ungdomane våre, som i tillegg til å gå stafett, også fekk mykje inspirasjon frå verdstjernene.

Aktive kveldar i flotte anlegg

Forrige veke hadde Hordaland skikrets nokre veldig innhaldsrike kveldar i lag med nokre av våre dyktige skiklubbar i anlegga deira. Marianne Myklebust frå Norges skiforbund likte det ho såg i anlegga som vart besøkte.

Hopprenn med KM i Tunåsen

Søndag opnar Bulken IL nok ein gong det flotte anlegget i Tunåsen for hopprenn i K5, K10, K25 og K69. Det vert også KM frå 13 år. Påmelding i bakken fram til kl 11 renndagen.

Grasrot-trenerkurs med Marit Bjørgen

Hordaland Skikrets og Norges Skiforbund, i samarbeid med Norsk Tipping, inviterer til kurset Grasrottrener på Totland i Bergen onsdag 9. mars. Marit Bjørgen kjem som ein av instruktørane.

Hovedlandsrennet med Hordalandsløparar

I helga stilte Hordaland Skikrets opp med ein god tropp under hovedlandsrennet i langrenn. Dei fekk vore med på to individuelle renn og stafett. Og Hordalandsløparane imponerte med mange gode prestasjonar i den nasjonale konkurransen.

Vel gjennomført NC hopp Bavallen

Arrangørane på Voss laga til nok eit flott hopprenn, når LO NC i hopp gjekk av stabelen i Bavallen. Og jamman vart det nye bakkerekord i den stadig utbetra bakken.

Fana alpin arrangerte renn

Fana IL laga alpintfest i Eikedalen i helga, når U12 køyrde slalåm og storslalåm laurdag, medan dei eldste fekk ein slalåmkonkurranse søndagen.

Bulken IL laga flott NM

Bulken IL laga til eit flott NM i hopp for kvinner junior. Det var fantastiske dagar i Tunåsen, med både open treningsdag laurdag og flotte konkurransar individuelt og lag på søndag.

Åpen hoppsamling Tunåsen

Til helga vert NM kvinner junior hopp arrangert i Tunåsen. I samband med renna har arrangøren i lag med Hopp- og kombinertkomiteen gleda av å invitere til open breiddesamling i anlegget. Sjå invitasjon.

Imponerte under junior NM i langrenn

I helga var det NM i langrenn på Nes i Akershus. Der viste Hordalandsløparane seg fram med mange gode prestasjonar. Medalje til Daniel Dukstad frå Voss og imponerande stafettar!

Ørnar IL inviterte til KM stafett

Ørnar IL laga til eit flott Kretsmeisterskap under laurdagens Ørnarstafett. Litt færre lag grunna kolliderande junior NM, men veldig kjekt for dei 40 laga som var med på konkurransen.

Resultat Vikingrennet

Det var god stemning og gode skiforhold under årets Vikingrenn. Sjå bilete og resultat frå rennet som gjekk i Voss ski- og tursenter.

Vikingrennet og poengliste

Sjå oppdatert poengstilling i kretscupen, og hugs å meld deg på helgas mulighet til å plukke fleire poeng. Vikingrennet går på Voss ski- og tursenter.

Ørnar inviterer til KM i stafett

Til helga inviterer Ørnar IL til årets kjekkast langrennskonkurranse, når KM i stafett går på Voss ski- og tursenter. Samle lagvenner og meld på!

Samnanger IL arrangert kretsrenn

Totræna viste seg frå ei vinterleg side når Samnanger IL inviterte til langrenn i dei flotte løypene. Det var over hundre påmeldt til rennet i friteknikk.

Kjekt hopp- og kombinertrenn på Gullbotn

På Gullbotn er det ein gjeng som tilbyr både nye hoppbakkar og kjekke arrangement. Det er det mange som kjem til å få glede av. I helga vart det invitert til kretsrenn i hopp og kombinert.

Søknad om Equinor Norgescup sesongen 2022/23

NSF Langrenn ønsker nå søkere på skirenn for sesongen 2022/2023. Det kan søkes om Equinor Norgescup junior og/eller Equinor Norgescup senior i tillegg til VM mønstringsrenn for junior. Søkerne bes utarbeide en søknad som sendes til NSF Langrenn som ett PDF-dokument pr. E-post.

Kretsrenn i hopp på Gullbotn

Har du lyst å prøve skihopping?! Benytt sjansen når Gullfjell IL inviterer til Gullfjellsrennet søndag 6. februar. Rekrutteringsrenn i hopp og kombinert langrenn.

NC helg i langrenn med Vossing til topps

Juniorane frå skikretsen gjekk strålande under første Norges cup renn på Åsen, etter to år utan. Under NC senior på Gjøvik var det ikkje mindre strålande av våre løparar, der mellom anna Vebjørn Turtveit sigra under 22,5 km fellesstart i friteknikk.

Voss alpin arrangerte Bavallsrennet

Voss alpin laga til ei kjekk alpinthelg, når det fyrste lokale kretsrennet med slalåm og storslalåm gjekk i Bavallen i helga. Deltakarar frå både Sogn og fjordane og Agder og Rogaland var med på renna.

Fanarennet gjekk på Voss

Fana IL stod for eit vel gjennomført arrangement, med Fanarennet som vart flytta til Voss ski- og tursenter. Sjå bilete og resultat frå langrennet som gjekk i klassisk teknikk.

Kretscupen langrenn Hordaland

Sjå oppdatert poengstilling i kretscupen i langrenn for Hordaland. Fanarennet søndag 30. januar er neste renn ut for poengsankarane.

Oppdateringar terminliste langrenn Hordaland

NB! Fanarennet går søndag 30. januar i Voss ski- og tursenter, medan Bulkenrennet har fått ny dato og stilart. Sjå oppdatert terminliste og hugs å meld dykk på dei kjekke kretsrenna våre.

Vel blåst KM i langrenn

Ulvik IL stod for eit vel gjennomført KM, sjølv om arrangementet måtte flyttast til Voss ski- og tursenter. God hjelp frå eigarlaga gjorde dette til ei flott KM-helg for deltakarane.

Informasjon KM i langrenn

Det vert heldigvis KM i langrenn, når Ulvik IL inviterer til langrennsglede i Voss ski- og tursenter. Sidan rennet er flytta er og distansane endra - Sjå oppdaterte distansar 20.01. kl 21.00. Sjå også starlistene for helga.

KM og fartssamling i Ål

Det vart fart under fartssamlinga til kretsane Agder og Rogaland, Sogn og fjordane og Hordaland under den årlege fellessamlinga i Ål i Hallingdal. Super G renn med KM for Hordaland vart det også.

Røldalsrennet og Korlevollrennet avlyst

Både Røldalsrennet og Korlevollrennet er desverre avlyst grunna manglande snøforhold og verutsiktene til helga. Begge arrangørklubbane gledar seg i staden til å ta i mot kretsen sine løparar til Tour de Hardanger i mars.

Sesongopning i langrenn

Voss IL tok initiativ på kort varsel og inviterte til Nyttårsrenn og sesongopning. Det vart ein suksess! Over 190 fekk gleda av å endeleg få gått eit skikkeleg langrenn.

Fartssamling og KM i alpint - Ål

Meld dykk på den tradisjonsrike fartssamling og KM helga som går av stabelen over 4 dagar frå torsdag 13. - søndag 16. januar i Ål i Hallingdal. Samlinga og renna er i samarbeid med nabokretsane Agder og Rogaland og Sogn og fjordane.

Voss IL inviterer til langrenn

Voss IL inviterer til erstatningsrenn for det utgåtte Samnangerrennet søndag 9. januar. Velkomne til Nyttårsrenn på Voss! NB! Kort påmeldingsfrist.

NIF-EPI01, 01