Hopp til innhold

Johann Forfang står over SGP-avslutningen. (Foto: Grzegorz Momot / NTB)

Derfor velger Forfang trening framfor SGP-avslutningen

Johann André Forfang prioriterer fysisk trening hjemme i Norge. Det betyr at han står over Sommer Grand Prix-rennene i Hinzenbach og Klingenthal.

- Jeg har fått nok porselen (spor) for i år. Jeg har plagdes mye i sommer med å finne posisjonen i tilløpet, og jeg føler at jeg har mer utbytte av å trene fysisk og begynne å omstille hodet til is i sporet, sier Forfang.

TSK-hopperen gleder seg over en god treningssommer.

- Kneet har vært bra i år, så det ser ut til at jeg får min første sommer med normal trening på over to år. Det har også vist seg lurt når jeg ser svarene på de fysiske testene den siste tiden. Bank i bordet, sier Forfang videre.

Det betyr at landslagssjef Alexander Stöckl får med seg fem hoppere under helgens SGP-renn i Hinzenbach. Under SGP-avslutningen i Klingenthal neste uke får en av gutta fra Toppidrettssatsingen en unik sjanse sammen med A-landslaget.

- Vi reiser med fem mann til Hinzenbach siden de andre løperne fra Toppidrettssatsingen skal delta i COC i Klingenthal. Der kjempes det om en ekstra kvoteplass til World Cup-starten. Etter helgens COC-konkurranser tar vi ut en utøver som får bli igjen i Klingenthal og trene sammen med oss på A-landslaget. Det blir spennende å se om den treningsperioden vi har hatt har gitt effekt, sier Stöckl.

Uttak SGP i Hinzenbach og Klingenthal:

  • Halvor Egner Granerud (Asker)
  • Robert Johansson (Søre Ål)
  • Marius Lindvik (Rælingen)
  • Thomas Aasen Markeng (Lensbygda)
  • Robin Pedersen (Stålkameratene)

PS! Én utøver fra helgens COC-renn i Klingenthal blir med A-landslaget i SGP-avslutningen samme sted i starten av oktober.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix