Hopp til innhold

Uttak
Line Jahr har tatt ut 12 norske hoppere til helgens COC-renn i Lillehammer. (Geir Olsen / NSF hopp)

Disse hoppjentene får COC-sjanse på Lillehammer

Hele 12 norske kvinnehoppere skal i aksjon under COC-rennene på Lillehammer til helgen.

- Hopp har tatt ut hele 12 jenter til helgens COC-konkurranser på Lillehammer. Det er svært gledelig at vi nå har 12 hoppjenter klare til innsats på dette nivået. Sist dette skjedde stilte også landslaget i tillegg. Denne gangen har vi bare med ei jente fra A-laget: Ingebjørg Saglien Bråten, som nylig var tilbake i bakken etter skade. Hun hadde gips på armen da sommerens Grand Prix-konkurranser ble arrangert. Nå bruker hun COC for å få konkurransematching inn mot vinteren. Det blir ekstremt spennende å se hva Valdres-jenta kan få til på hjemmebane, sier trener Line Jahr.

Hun er også veldig spent på hva Gyda Westvold Hansen kan prestere.

- Veldig gledelig at Gyda skal konkurrere i COC igjen. Hun leder COC-cupen sammenlagt, så det blir spennende å se om hun kan beholde ledelsen sammenlagt på hjemmebane. Vi har også to unge, spennende jenter som Thea Minyan Bjørseth og Karoline Hansen Lauvsland i troppen. Begge viste topp 10-nivå i Szczyrk i starten av august, sier Jahr.

Karoline Bjerke Skatvedt var også i aksjon i Polen for en måned siden.

- Da mislyktes hun dessverre i konkurransene, men Karoline har vist veldig lovende hopping på Lillehammer, så det blir spennende å se hva hun kan få til i COC denne gangen. Pernille Kvernmo, Hanna Midtsundstad og Eva Elise Johansen Amble har alle vist god progresjon i det siste, og jeg håper de vil få med seg positive opplevelser i helgen. Jeg håper også de yngste jentene som får sin COC-debut, vil være sultne og ta til seg læring og erfaring fra dette nivået, fortsetter Prosjekt 2022-trener Line Jahr.

Uttak COC hopp kvinner Lillehammer 14. og 15. september:

Ingebjørg Saglien Bråten (Etnedal)

Gyda Westvold Hansen (Nansen)

Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda)

Karoline Hansen Lauvsland (Øvrebø)

Karoline Bjerke Skatvedt (Trøgstad)

Pernille Kvernmo (Steinkjer)

Eva Elisa Johansen Amble (Ullensaker)

Hanna Midtsundstad (Vaaler)

Nora Midtsundstad (Vaaler)

Heidi Dyhre Traaserud (Heddal)

Ingrid Hordvik Kleven (Kongsberg)

Frida Berger (Røykenhopp)

nif-epi04, 04
NTB Scanpix