Hopp til innhold

Tatt ut på samling: Andreas Granerud Buskum (Foto: Geir Olsen / NTB)

Buskum tatt ut til samling med A-landslaget

Andreas Granerud Buskum imponerte under helgens COC-konkurranser i Klingenthal. Nå får han prøve seg med A-landslaget.

Lensbygda-hopperen får nemlig bli med A-landslaget på samling i Klingenthal. Det hele avsluttes med Sommer Grand Prix-avslutningen kommende helg.

- Det blir veldig bra å få være med A-landslaget. Jeg satser på at jeg får ut de gode treningshopppene i konkurranse. Det blir spennende å få prøve seg mot de aller beste, sier Buskum.

Trener for Toppidrettssatsingen, Andreas Vilberg, sier følgende om hvorfor Buskum får ei uke med A-landslaget:

- Buskum var best i samtlige hopp, utenom 1. omgang i dag. Så helgen sett under ett, var han vår beste utøver. Han viste at han henger med helt i toppen i enkeltrunder. Det at Andreas nå får være med A-laget på samling, håper vi skal bidra til at han tar enda et steg.

Landslagssjef Alexander Stöckl gleder seg å jobbe med 23 år gamle Buskum.

- Det blir spennende å se hvordan han klarer seg på høyeste nivå. Fordelen burde være at han nå har konkurrert i den samme bakken rett før SGP. Vi skal jobbe oss gjennom samlingsdagene slik at Andreas er godt forberedt, sier Stöckl.

Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) og Robin Pedersen (Stålkameratene) er fra før tatt ut til SGP-avslutningen i Klingenthal. 

NIF-EPI01, 01
NTB Scanpix