Hopp til innhold

Anders Fannemel åpnet anlegget

Vikabakken åpnet

Anders Fannemel klippet snora da Vikabakken endelig ble offisielt åpnet i helga.

Det er hele anlegget, K12, K27 og K40 med lys og heis som hadde offisiell åpning i helga. Anlegget ligger veldig fint til sentralt i Spjelkavika like ved klubbens sitt klubbhus. Dette er også et populært utfartsområde. Det har vært hoppet i anlegget et par års tid, men etter utallige dugnadstimer og frivillig arbeid, er anlegget komplett.

Dette er et «uvanlig» anlegg, som oppsto etter en idè for 12-15 år siden. Spjelkavik/ Ålesund har ingen tradisjon for hoppsporten, og hadde ingen hoppere/ hoppgruppe. Hvorfor skulle det lages et hoppanlegg her i et område uten hoppere og snø? Det var selvfølgelig mye skepsis til dette prosjektet, men ildsjelene, klubben og skikretsen har hele tiden hatt «troen» på Vikabakken - og muligheten til å skape rekruttering og et hoppmiljø her.

Stordalingen Sindre Helland (primus motor i hoppmiljøet i Stordal) sådde ideen sammen med skikretsens hoppleder Rolf Ivar Moen. Norges Skiforbund ble tidlig koblet på i prosjektet. Det har vært et imponerende dugnadsarbeid av ildsjeler i og rundt Spjelkavik IL. Geir Eide, Perry Holen, Jan Isaksen og Terje Bergset, er i tillegg til Sindre, ildsjeler som må trekkes frem i arbeidet med dette flotte anlegget.

Spjelkavik IL har allerede i et par sesonger satt i gang rekrutteringsarbeid, og har god aktivitet i anlegget, med barn og voksne (veteraner) i hoppbakkene. Rundt 20-30 unge nye hoppere er med på treninger, samlinger og Telenorkarusell-renn.

NRK Møre og Romsdal sendte direkte i forbindelse med testhoppinga. Spol til 4:22 min.

Facebook siden til Vikabakken 

nif-epi04, 04
NTB Scanpix