Hopp til innhold

Daniel-André Tande må belage seg på en hoppause på fire til seks uker. (NTB)

Nytt skadeopphold for Tande

Daniel-André Tande må belage seg på fire til seks ukers pause fra skihopping. Kongsberg-hopperen pådro seg en smell i kneet under samlingen i Courchevel.

- Han fikk en tung landing med stor bøy i kneet, men det medførte heldigvis ingen strukturell skade. Det kan minne om skaden i Lahti like før VM, men den er heldigvis ikke like omfattende. Han får ikke hoppe på ski i fire til seks uker, men må gjennom en periode med rehabilitering til alt fungerer fint igjen. Nå venter sykling, styrke- og stabilitetstrening. Jeg har god tro på at Daniel rekker vintersesongen, men det blir ingen hopping før han er symptomfri og godt rehabilitert, sier landslagslege Guri Ekås.

Tande gikk glipp av vinterens ski-VM i Seefeld etter at han hoppet for langt kort tid før mesterskap. Da ventet en lengre periode på sidelinjen. KIF-gutten har deltatt under sommerens Grand Prix-konkurranser, men vil framover måtte prioritere rehabilitering etter et langt hopp i Courchevel under samling.

- Jeg måtte slippe meg ned over hillsize på trening i Courchevel. Der og da gjorde det veldig vondt, men jeg forsto raskt at jeg ikke hadde røket noe i kneet. Jeg hadde hele tiden et håp om at det var mindre alvorlig enn sist. Og det er det heldigvis. Perioden på sidelinjen er kortere denne gangen. Jeg er lettet, selv om det er kjedelig å være ute en periode, sier Tande.

- Jeg får fortsatt vondt ved enkelte tilfeller, men ikke når jeg sitter. Jeg får ikke bøyd beinet helt og det er vondt å stramme musklene når jeg strekker ut beinet. Jeg har fått en trøkk i kneet, men er ved godt mot. Jeg håper å hoppe igjen i løpet av fire til seks uker. Jeg tror jeg er klar igjen når vintersesongen tar til, fortsetter verdensmesteren i skiflyging.

Tande er blitt grundig undersøkt og var torsdag til MR-undersøkelse. Heldigvis viste bildene at det ikke var noen alvorlig skade i det venstre kneet.

- Det er en positiv beskjed at Daniel ikke er alvorlig skadet. Nå gjelder det bare å få kroppen på plass mot vinteren. Det er viktig at han får den tiden han trenger for å rehabilitere for fullt, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

NIF-EPI03, 03