Hopp til innhold

Arrangementssjef i NSF hopp, Ståle Villumstad

Klart for knalltøff sommerhoppuke

Fire hektiske og spennende dager venter norgescuphopperne denne uka.

Allerede på torsdag starter Sommerhoppuka.

- Det betyr norgescuprenn fire dager på rad, med start på Sørlandet torsdag og finale i Drammen søndag, sier arrangementssjef i NSF hopp, Ståle Villumstad.

 Han er spent før hoppfesten.

 - Vi har renn for både senior- og juniorutøvere. Fredrik Bjerkeengen er en rutinert hopper som stiller til start, og som vil være en av favorittene til å ta sammenlagtseieren. Anders Ladehaug, som i duell sikret seg plass i junior-VM i vinter, er også en kandidat til å vinne Sommerhoppuka.  Disse får flere utfordrere som også har vært ute å hoppet internasjonalt i sommer.

Det stiller også en del spennende, unge jenter til start. Blant disse er Heidi Dyhre Traaserud, som deltok i junior-VM sist vinter, sier Villumstad.

Det er sammenlagtpremier for beste kvinne og herre. Vinneren kåres etter høyeste totale poengsum i hver eliteklasse.

- Det blir fire hektiske dager med renn og reising for deltakerne. Et lite RAW AIR i miniatyr, stråler Villumstad i sommersola.

 - Sommerhoppuka er lagt til nye bakker og nye områder for å engasjere større deler av Hopp-Norge. På denne tiden av året kan det være bra å hoppe i noe mindre bakker enn det normalt brukes i norgescup. Turneringen går fra Sørlandet og nordover, med økning i bakkestørrelser, fortsetter en engasjert arrangementssjef.

 Her arrangeres Sommerhoppuka 2019:

 Sandrip (K60): For tiden den største hoppbakken på Sørlandet. Arrangerer norgescup for første gang.

 Hasselbakken (K62): Spennende bakkeanlegg på Gulset ved Skien, med en ivrig gjeng som også er debutanter som arrangør av norgescup.

 Vikersund (K65): Nybygget bakke som nå åpnes med plast. Dette blir åpningsrennet i bakken. Velkjent hopparrangør, blant annet fra RAW AIR.

 Gjerpenkollen (K74): Sommerhoppuka avsluttes med finalerenn i Drammen i en bakke som har huset sommerhoppuka tidligere.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix