Hopp til innhold

Romøren er kreftsyk
Bjørn Einar Romøren er blitt kreftsyk. (Foto: NSF hopp)

Romøren kreftsyk

Den tidligere storhopperen Bjørn Einar Romøren er blitt kreftsyk.

38-åringen er til behandling på Radiumhospitalet i Oslo.

- «Fuck Cancer». I våres fikk jeg en veldig tøff beskjed om at jeg har fått kreft i ryggen. Dette er en tøff situasjon for meg og hele familien. Jeg er kommet godt i gang med behandlingen og skal overleve dette. Det er en lang og tøff tid som venter meg, men denne fighten skal jeg vinne, sier Romøren.

Den tidligere verdensrekordholderen er i dag markedssjef i NSF hopp.

- Jeg har ingen problemer med å snakke om at jeg er blitt rammet av kreft, men har ekstremt lite energi og mange tunge dager rent fysisk. Derfor ønsker jeg ikke å bruke all min tid på å snakke om kreftsykdommen, men på å bli frisk. Det betyr at jeg ikke kommer til å gi noen intervjuer med det første, foruten det jeg har gjort med Se og Hør og som står på trykk denne uken, sier Romøren.

Sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, er imponert over hvordan Romøren takler sykdommen.

- Alle som har opplevd alvorlig sykdom i nære relasjoner vet hvor vanskelig det er å havne i en slik situasjon. Bjørn Einar har gjort det mye enklere for meg og andre ved å hele tiden være så positiv og optimistisk. Han klager aldri. Det er en offensivitet som jeg husker fra han var aktiv og hadde vanskelige perioder i hoppbakken. Han er sterk og god når situasjonen krever det av ham. Nå går alle våre tanker til Bjørn Einar og hans familie. Vi heier på deg, Bjørn Einar. Alle i hoppfamilien nasjonalt og internasjonalt er preget av at en av hoppsportens mest markante profiler er blitt alvorlig syk, sier Bråthen. 

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix