Hopp til innhold

Vinner av Raw Air sammenlagt, Japans Ryoyu Kobayashi jubler etter skiflyging, verdenscup menn i Vikersund (HS240). (Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Vedtak i hoppkomiteen

FIS spikret torsdag programmet for RAW AIR kommende sesong i kroatiske Dubrovnik.

I Dubrovnik ble detaljene for den fjerde utgaven av RAW AIR endelig godkjent, og turneringen bygger på det samme konseptet som tidligere. Det hele starter i Holmenkollen 7. mars 2020, mens finalerennet går i Vikersund 15. mars 2020. Det blir individuelle renn i Holmenkollen, Lillehammer, Granåsen og Vikersund, mens det også er lagt inn lagkonkurranse i Holmenkollen og i Vikersund. Kvinnene får tre renn i sin andre utgave av RAW AIR. Det hele starter i Holmenkollen på kvinnedagen 8. mars før turneringen fortsetter i Lillehammer, mens finalerennet går i Granåsen 12. mars.

Verdenscupsesongen for menn starter i polske Wisla 22. november med kvalifisering. Kalenderen ellers er tradisjonell med mange av de kjente stedene og destinasjonene. 

Kvinnene får en innholdsrik terminliste med flere renn i storbakke til vinteren. Jentene får sin verdenscupstart i Lillehammer 7.-8. desember, mens verdenscupen avsluttes i russiske Chaikovsky 22. mars.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er fornøyd etter møtene i hoppkomiteen.
– Vi får muligheten til å arrangere RAW AIR etter samme konsept som vi har hatt suksess med siste tre år. Jentene har en innholdsrik terminliste med mange storbakkerenn. Det blir spennende med verdenscupåpning for kvinnene i Lillehammer igjen, sier han.

Se alle vedtak fra hoppkomiteen sist uke på fisski.com

nif-epi04, 04