Hopp til innhold

VM-klar
Thomas Aasen Markeng er en av fem hoppere som får VM-tur (NSF hopp)

Hopp: Markeng til VM - Stjernen friskmeldt i tide

Juniorverdensmester Thomas Aasen Markeng er en av fem hoppere som sendes til Seefeld-VM. Andreas Stjernen ble friskmeldt i tide.

Markeng trodde ikke helt det han hørte da landslagssjefssjef Alexander Stöckl søndag kveld leste opp navnene på de fem VM-uttatte herrehopperne.

- Akkurat de første sekundene der så måtte jeg tenke to turer om det faktisk var mitt navn som ble sagt. Jeg hadde ingen forventninger om å få komme til Seefeld-VM. Det fikk i så fall være en bonus, sier Markeng.

- Dette var en stor beskjed å få, så jeg må først få lov til å kose meg og nyte det hele, sier juniorverdensmesteren.

Han reiser til VM sammen med Johann Forfang, Halvor Egner Granerud, Robert Johansson og Andreas Stjernen.

- Jeg er utrolig imponert over jobben jeg har lagt ned denne sesongen. Nå får jeg virkelig igjen for mange timers hardt arbeid. For en motivasjon dette gir videre. Det å hoppe mesterskap har alltid vært en drøm, så dette blir spennende. Målet er bare å dra til Seefeld med en god plan, fikse oppgaver og kose meg, stråler Markeng.

I helgen tok han sine første World Cup-poeng.

Lettet Stjernen

Veteranen Andreas Stjernen har slitt med vond hofte etter det stygge fallet i Lahti. Han var lenge usikker på VM-tur, men god hopping i helgen gjør trønderen trygg foran verdensmesterskapet.

- Det går bedre og bedre. Jeg har begynt å hoppe igjen, mens kroppen er ganske fin. Jeg gleder meg veldig til VM. Selvsagt er jeg lettet, for det begynte å bli knapp tid. Kroppen er klar og hoppinga er bedre enn på flere uker. Jeg har hatt en meget god treningshelg, sier Stjernen.

Medaljer fortsatt målet

Landslagssjef Alexander Stöckl sier følgende om VM-uttaket:

- Vi har hatt en utfordrende sesong enn så lenge, men jeg opplever at utøverne har utviklet seg i det siste. Det som mangler er fortsatt konstant hopping. I enkelte runder ser vi at vi er konkurransedyktige, men det er ikke nok. 

- Selv om vi savner Daniel, som dessverre er ute med skade, stiller vi med et sterkt VM-lag. Det åpnet seg også en mulighet for unge Thomas Aasen Markeng, som er tatt ut til å erfare et stort mesterskap for første gang. Det blir et spennende VM, og vi har ikke gitt opp våre målsettinger om å kjempe om medaljer, forteller landslagssjefen.

VM-uttak hopp menn:

Johann Forfang (Tromsø SK)

Halvor Egner Granerud (Asker)

Robert Johansson (Søre Ål)

Thomas Aasen Markeng (Lensbygda)

Andreas Stjernen (Sprova) 

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix