Hopp til innhold

Flere av hopperne på Toppidrettssatsingen imponerte i åpningshelgen. (NTB)

Trio kjemper om kvoteplass til hoppuka

Tre hoppere kniver om kvoteplass til den tysk-østerrikske hoppuka når kontinentalcupen flytter videre til finske Ruka.

- Vi fikk en drømmestart i Vikersund sist helg. Hele ti utøvere tok poeng, og søndagen ble kronet med dobbeltseier. Sondre Ringen, Anders Håre og Andreas Buskum er virkelig med i kampen om kvoteplass til hoppuka. Vi gleder oss til å se hva de kan få til i Finland, sier trener Andreas Vilberg.

Halvor Egner Granerud, som er en del av A-landslaget, fikk det derimot ikke til i Vikersund.

- Starten til Halvor ble ikke helt som han hadde sett for seg, men han er innstilt på å gjøre den jobben som må gjøres. Vi er ganske sikre på at det ikke er lenge før han er på øverste nivå igjen, sier Vilberg.

Sju hoppere får sjansen under COC i Ruka: Sondre Ringen (Bækkelaget), Anders Håre (Vikersund), Andreas Buskum (Lensbygda), Fredrik Villumstad (Skimt), Joacim Ø. Bjøreng (Røykenhopp), Halvor Egner Granerud (Asker) og Mathias Braathen (Øvrevoll Hosle).

I tillegg skal Oscar Westerheim (Bækkelaget) og Sander Vossan Eriksen (Bækkelaget) hoppe FIS-cup på Notodden.

NIF-EPI01, 01
NTB Scanpix