Hopp til innhold

Sondre Ringen er klar for hoppuka (NTB)

Ringens revansj – til hoppuka etter tungt år

Sondre Ringen hoppet World Cup i Russland for ett år siden. Siden har det gått trått i hoppbakken, men nå har det snudd for Bækkelaget-hopperen.

For 23-åringen har sikret kvoteplass til den tysk-østerrikske hoppuka. Ringen kan knapt vente med å reise ned til den tradisjonsrike hoppturneringen. 

- Hoppuka er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Jeg har jo sett hvert eneste år på TV så lenge jeg kan huske, og nå skal jeg faktisk være der. Jeg lurer på om jeg får samme nyttårsfølelse i år når jeg ikke får sett rennet fra Garmisch-Partenkirchen på TV. Jeg gleder meg til å kjenne på atmosfæren i bakken og stolt kunne kalle meg deltaker av hoppuka, sier Ringen.

Spent trener

Det er gjennom solid innsats i kontinentalcupen at Ringen har sikret seg en plass i hoppuka. Slik lyder trenerens dom:

- Ringen har prestert på et høyt nivå i fire konkurranser. Han fortjener en plass til hoppuka. Det blir veldig spennende å se hva hoppingen hans holder til på øverste nivå, sier Andreas Vilberg.

Ga opp

Det siste året har vært tungt for Ringen. Oslo-gutten klarte aldri å følge opp den gode sesonginnledningen.

- Etter World Cup i Russland i fjor, hoppet jeg noen COC-renn som bare gikk dårligere og dårligere. Fra og med midten av januar ble jeg satt igjen hjemme og slet mer og mer ettersom sesongen gikk. Til slutt ga jeg opp å hoppe hopprenn. Sommersesongen startet trått, men det var en gradvis forbedring å spore. Utgangspunktet var bånn i bøtta, så det var ikke mye å skryte av, men uka før COC-en i Vikersund begynte det å løsne. Og her sitter vi i dag, hvor jeg skal til hoppuka, stråler Ringen tydelig fornøyd.

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix