Hopp til innhold

Vindkompensasjon i K-Jump

Dobbeltseier til Vossan Eriksen i NC Midtstuen med vindkompensasjon

Sander Vossan Eriksen vant begge NorgesCup rennene i Midtstuen søndag. Takk til Kollenhopp for godt forberedte renn og god innsats under rennene. Vindmålere og kompensasjon fungerte som det skulle, også når det snødde.

Det startet strevsomt med snøvær og vekslende forhold. Det er krevende å få på plass nok mannskaper, men de som var med gjorde en god jobb. Syv blåsere i tilløpet er i underkant, så de som var der jobbet hardt for å holde sporet i forsvarlig stand. Dessverre ble det ulike forhold i treningsomgangene, samt mye av første omgang. Under andre omgang i det første rennet og hele det andre rennet var vi heldigere også med været og forholdene var veldig jevne for utøverne.

For første gang hadde vi vindkompensasjon i NorgesCupen, og det fungerte veldig bra. I og med at det var lite varierende vind ble det ikke de store forskjellene på listene, men godt å kunne måle og vite dette også.

Vindkompensasjon ble beregnet på samtlige utøvere og fungerte meget stabilt; også mens det snødde og det var snøblåsere i tilløpet. Når farten svikten er det lagt inn i rutinen at man benytter tidspunktet fra bildet på videomålingen. Man kan beregne svevtiden både fra starten (fart) og slutten (landing), og dette fikk vi brukt for under rennene. Og man fikk bekreftet at det fungerer, slik at man blir mindre sårbar for værforhold og feil. Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen.

Grafene for en halvtime viser at vinden ikke varierte veldig mye søndag.

Takk til Andreas Kleven som har implementert vindkompensasjon, og som var veldig behjelpelig under rennet på søndag. Han er også hjernen bak K-jump som har gitt oss et stort løft på resultatservice og live ticker. På bildet ser vi også Kjell Tore Lerbakken som alltid er solid på resultatservicen.

Rennkjører Trond Lindvik hadde ekstra hjelpemidler under rennavviklingen søndag. Her kan han følge med på starten med kamera, vindmålerne med trend og startliste/resultatliste underveis.

Resultater renn 1

Anders Ladehaug (2), Sander Vossan Eriksen (1) og Christian Røste Solberg (3) i Menn Elite i det første rennet.

Resultater renn 2

 Oscar Westerheim (2), Sander Vossan Eriksen (1) og Mats Bjerke Myhren (3) utgjorde pallen i Menn Elite i det andre rennet.

Pallen så lik ut for Kvinne Elite i begge renn: Eirin Maria Kvandal (2), Pernille Kvernmo (1) og Mathilde Årva Selbekk (3)

Startliste søndag renn 1

Live ticker renn 1

Etter ønske fra teamene endres programmet slik at det planlegges to renn på søndag, og ikke noe på mandag.

Det trengs tid på formiddagen til rigging og forberedelser, så det startes kl 11:0 som opprinnelig satt. Og pga. gjennnomkjøring av beregning av vindkompensasjon kjøres fortsatt offisiell trening og prøveomgang. Det kjøres fortløpende, så starttider er kun anslag og kan komme tidligere avhengig av deltagerantall og hvor effektiv gjennomføringen går.

Det blir en pause før renn nummer to, og det vil vurderes om prøveomgang for dette rennet utgår. Påmelding fortsatt til "mandagsrennet", som da avvikles søndag kveld.

Følg rennene live på 

INVITASJON OG PÅMELDING TIL Midtstuen

K-Jump er nå utvidet med støtte for vindkompensasjon. Vi benytter utstyret som står i Midtstuen med 5 vindmålere, og kobler oss mot det.

Utviklingsnivå og seeding ligger på samlesiden med oversikt over resultater.

SAMLESIDE MED NASJONALE RESULTATER OG RANKING

PROGRAM

Lørdag 14. desember
11:00 - 18:00 Fri trening mot avgift

Søndag 15. desember
09:30 Lagledermøte i dommertårnet
11:00 Offisiell treningsomgang (Vet, NCC, NCB, NCA, KNCA, KNCE, NCE)
ca. 12:15 Prøveomgang fortløpende
ca. 13:30 Første omgang fortløpende
ca. 15:00 Finaleomgang i snudd rekkefølge etter 20 min pause
ca. 20 min etter siste hopper: Premieutdeling på sletta

ca. 1 times pause mellom rennene (inkl. premieutdleing for renn 1)

17:00 Prøveomgang (Vet, NCC, NCB, NCA, KNCA, KNCE, NCE)
ca. 18:00 Første omgang (fortløpende)
ca. 19:20 Finaleomgang i snudd rekkefølge etter 20 min pause
ca. 20 min etter siste hopper: Premieutdeling på sletta

 

RETNINGSLINJER FOR NORGESCUP HOPP

FIS RETNINGSLINJER FOR UTSTYRSKONTROLL

REN UTØVER

Vi oppfordrer alle deltagere til å sette seg inn i retningslinjene for NorgesCup og utstyrsreglementet. Dette gjelder for alle som starter i NC renn, uavhengig av alder. Videre er det viktig at alle gjennomgår https://renutover.no/, og skaffer seg kjennskap til sine rettigheter og prosedyrer ifbm. anti-doping.

nif-epi04, 04
NTB Scanpix