Hopp til innhold

Thomas Aasen Markeng er ute i lang tid etter den alvorlige kneskaden han pådro seg i Tyskland. (Stian Lysberg Solum / NTB)

Alvorlig kneskade for Markeng – juniorverdensmesteren ute i inntil ett år

Thomas Aasen Markeng (19) har røket både fremre korsbånd og sidebåndet på innsiden av kneet etter fallet i Klingenthal i helgen.

- Jeg må dessverre regne med å være på sidelinjen i ett år, sukker en alvorstynget Thomas Aasen Markeng. 

Markeng kom hjem til Norge mandag. Sent mandag kveld var juniorverdensmesteren på MR-undersøkelse i Oslo.

- Kneundersøkelsen og MR-bildene viser at fremre korsbånd i venstre kne og sidebåndet på innsiden av kneet har røket. I tillegg er det en type skade på menisken som krever rask operasjon. Planen er å rekonstruere leddbånd og reparere menisk. Etter operasjon er det viktig å trene opp kneet. Treningen er tidkrevende og innebærer blant annet sykling, styrke-og stabilitetstrening. Retur til skihopping er ikke aktuelt før det er gått ca. ett år. Vi planlegger operasjon allerede onsdag, sier landslagslege Guri Ekås.

Skal komme sterkere tilbake

- Det er hardt og tungt, men jeg skal bite tennene sammen og komme sterkere tilbake. Jeg har vært gjennom dette én gang tidligere, sier Markeng tappert.

For andre gang har han tatt korsbåndet i det venstre kneet.

- Dette er en veldig vanskelig situasjon for Thomas, de andre utøverne, støtteapparatet, Hopp-Norge og meg personlig. Det har vært en kontrastfylt uke. Thomas hadde personlig bestenotering med femteplass i Russland etter alt passklusset for én uke side. Og nå står vi her, og må belage oss på at han er ute i lang tid, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Hilsener strømmer inn

Det har strømmet på med lykkehilsener til Markeng de siste dagene. Fra Det internasjonale skiforbundet kom følgende støttemelding:

«Speedy recovery, Thomas. We hope to have you back in the hill as soon as possible with your great performances”.

- Jeg er svært takknemlig for all støtten, men har ikke klart å svare alle sammen. Det varmer at så mange viser omtanke, sier Markeng. 

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix