Hopp til innhold

Klare for World Cup-start (Stian Lysberg Solum / NTB)

Aldri før har flere norske jenter hoppet på ski

Ferske tall viser at over 600 kvinner og jenter er meldt inn som aktive knyttet til NSF hopp sine klubber og RAW AIR-akademi. Og for aller første gang er Hopplandslaget kvinner selvfinansiert foran en World Cup-sesong.

- Aldri før har flere norske kvinner og jenter hoppet på ski. Vi er inne i en rivende utvikling, stråler landslagssjef Christian Meyer foran helgens World Cup-åpning i Lillehammer. 

Hele sju norske hoppere skal i aksjon i storbakken. Maren Lundby får med seg Anna Odine Strøm, Silje Opseth, Ingebjørg Bråten, Karoline Røstad og World Cup-debutantene Eva Elise Johansen Amble og Karoline Bjerke Skatvedt. 

På vei inn i den nye sesongen kan hoppsjef Clas Brede Bråthen glede seg over en historisk utvikling i sponsormarkedet.  

- Når Lundin Norway nå går inn som sponsor på kvinnesiden, er Hopplandslaget kvinner for aller første gang selvfinansiert. Dette er en milepæl for oss. Vi opplever at stadig flere TV-seere og sponsorer har fått opp øynene for det Maren Lundby og de andre jentene utretter i hoppbakkene verden rundt, sier Bråthen. 

Lundin Norway er imponert over det norske hoppjenter har utrettet både i og utenfor hoppbakken de siste årene. Sist vinter ble Maren Lundby verdensmester i Seefeld. I samme verdensmesterskap ble det bronse både i lag kvinner og mixed konkurranse.  

– En slik utvikling kommer ikke av seg selv. Det kreves knallhardt arbeid og modige rollemodeller som går foran og utfordrer det etablerte. Dette er noe Lundin Norway kjenner seg igjen i som selskap, og vi ser på det som en del av vårt ansvar å støtte slike verdier i andre deler av samfunnet, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Lundin Norway, Frøydis Eldevik. 

Med støtten fra Lundin Norway har det også vært mulig å utvide Line Jahrs trenerstilling i Prosjekt 2022 til full stilling. Det vil gi ytterligere løft på jentesiden. Målet er at den tidligere hopperen skal få fram én landslagshopper hver sesong. 

To av dem, Skatvedt og Amble, debuterer i World Cup på hjemmebane denne helgen.

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix