Hopp til innhold

Klar for World Cup-debut: Anders Håre (NTB)

Håre får World Cup-debut – snuser på hoppuka

Anders Håre fylte 20 år tidligere i desember. Den beste bursdagspresangen kom litt på etterskudd. Vikersund-hopperen skal nemlig i aksjon i World Cup for første under helgens renn i Engelberg.

Den talentfulle Burud-gutten er én av seks hoppere som skal i aksjon i Sveits.

- Jeg syntes det var litt overraskende å bli tatt ut, men det er veldig morsomt å få være med i World Cup. Jeg gleder meg veldig, sier en spent Håre.

Han er plutselig en outsider i kampen om hoppuka. Lagkamerat Sondre Ringen har sikret kvoteplass, mens Thomas Aasen Markeng er satt ut av spill i lang tid med en alvorlig kneskade.

- Hopphøsten har vært veldig bra. Jeg fikk trent bra i mellomperioden, og kom veldig godt i gang på snø. Muligheten ligger der for å komme til hoppuka, men først skal det hoppes, så får vi heller ta det derfra, sier Håre som nekter å ta av.

Spent Stöckl

Landslagssjef Alexander Stöckl må se at to A-landslagshoppere er ute med skade i lang tid: Markeng og Anders Fannemel. Markeng ødela både korsbånd og menisk etter et stygt fall i Klingenthal sist helg.

- Det er trist at Markeng ikke får vært med til Engelberg eller hoppuka, men det gir en annen utøver muligheten til å vise hva han er god for. Vi tar med oss to nye og lovende hoppere til Sveits. Sondre Ringen er tilbake i World Cup etter å ha hoppet inn kvoteplassen, og han er dermed først i rekka. Anders Håre er et nytt ansikt på øverste nivå. Det blir spennende å se hvordan han løser oppgaven. Han får plassen til Robin Pedersen, som skal trene hjemme i Norge fram mot hoppuka, sier Stöckl.

Rennene i Engelberg er siste gang Norge i denne omgang kun har en World Cup-kvote på seks utøvere. Takket være Ringens solide innsats, får hele sju mann sjansen i den tysk-østerrikske hoppuka i romjula.

- Vi er veldig spente på om vi klarer å utfordre hoppverdenen noen få dager før hoppuka, sier Stöckl om det som blir siste test før julens hoppgodbit tar til.

 

Uttak World Cup i Engelberg, Sveits:

Johann Forfang (Tromsø SK), Anders Håre (Vikersund), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Sondre Ringen (Bækkelaget), Daniel-André Tande (Kongsberg).

NIF-EPI01, 01
NTB Scanpix