Hopp til innhold

Kristine Jarsve er utnevnt som FIS-dommer (NSF hopp)

Nå har Norge tre kvinnelige hoppdommere utnevnt av FIS

Kristine Jarsve har bestått praktisk prøve og ble i helgen utnevnt som den tredje norske kvinnelige FIS-dommeren.

- Norge er i forkant, og vi er temmelig sikkert første nasjon med hele tre damer i dommertårnet, sier Ole Walseth.

Fra før er Kjersti H. Espelid og Marit C. Gulbrandsen FIS-dommere. Begge er nominert til World Cup 19/20-sesongen.

28 år gamle Jarsve representerer Rælingen Skiklubb. Walseth er imponert over hoppdommertalentets utvikling.

- Hun dømmer ikke World Cup kommende sesong, men vi bygger kandidatene opp gjennom dømming i COC- og FIS-cup. Norge som verdens viktigste hoppnasjon går i front med å utdanne også kvinnelige hoppdommere. Vi tar opp kandidater med bakgrunn i kvalifikasjoner, og vi ser at jentene har gode kvaliteter for hoppdommerfaget, sier dommerveteranen Walseth.

Norske hoppdommere skal ut på rekordmange oppdrag denne sesongen.

- Vi har aldri tidligere fått tildelt så mange dommeroppdrag totalt som kommende vinter. Dette er et resultat av gode norske resultater de siste årene, mange internasjonale renn i Norge og en god jobb inn mot FIS, sier Walseth.

Kjersti H. Espelid, Marit C. Gulbrandsen, Geir S. Loeng, Jørn Larsen, Inge Eriksrød, Nicolai Sebergsen, Martin Rønningen, Trond Bysveen, Kurt Børset og Ole Walseth skal alle dømme World Cup i vinter. Walseth er også dommer under skiflygings-VM i Planica.

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix