Hopp til innhold

Markeng til VM
Thomas Aasen Markeng er klar for junior-VM (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Hopp: Ni hoppere til junior-VM

Norge sender ni hoppere til junior-VM i nordiske grener i finske Lahti.

NB: Arrangørene i Finland tilbyr stream mot betaling fra årets junior-VM. Se arrangørenes nettside

Norgesmester i junior, Thomas Aasen Markeng (Lensbygda), har imponert den siste tiden og blir et av Norges mest spennende kort på herresiden. Han ble også nummer åtte i senior-NM stor bakke tirsdag.

Han får med seg Anders Sandberg Håre (Vikersund), Fredrik Villumstad (Skimt), Sander Vossan Eriksen (Bækkelaget) og Anders Ladehaug (Nordre Land) til junior-VM.

Ladehaug sikret den siste plassen etter testrenn fredag. På Rena kjempet han og Christian Røste Solberg (Jardar) om den femte plassen på laget.

- Målet er medalje i lagkonkurransen og at vi kjemper om topp seks individuelt. Markeng har vist veldig lovende hopping den siste tiden. I tillegg bør vi ha muligheter i mikskonkurransen, sier trener Henning Stensrud.

Rett fra World Cup

På kvinnesiden har to av fire hoppere fersk World Cup-erfaring når de ankommer Lahti. Både Silje Opseth (Holeværingen) og Ingebjørg Bråten (Etnedal) kommer rett fra verdenscup i Japan og er begge norske medaljehåp.

I tillegg får debutantene Pernille Kvernmo (Steinkjer) og Heidi Dyhre Traaserud (Heddal) sin VM-debut.

- Silje har mange års erfaring fra flere junior-VM. Hun har også vært med i senior-VM og OL pluss har mengder av World Cup-erfaring. Ingebjørg deltar i sitt tredje junior-VM og har i vinter fått verdenscuperfaring. De er våre fremste medaljehåp, sier trener Line Jahr.

- Pernille har hoppet en del COC og har noe internasjonal rutine, mens Heidi med sine 15 år hadde sine første internasjonale konkurranser på hjemmebane på Notodden like før jul. Heidi er en ung og uredd jente, som har vist enorm utvikling det siste halve året. Det blir spennende å se hvordan hun takler å være i et mesterskap på dette nivået, fortsetter Jahr.

Uttak junior-VM hopp:

Menn: 

Thomas Aasen Markeng (Lensbygda)

Anders Sandberg Håre (Vikersund)

Fredrik Villumstad (Skimt)

Sander Vossan Eriksen (Bækkelaget)

Anders Ladehaug (Nordre Land)

Kvinner:

Silje Opseth (Holeværingen)

Ingebjørg Bråten (Etnedal) 

Pernille Kvernmo (Steinkjer)

Heidi Dyhre Traaserud (Heddal).

NIF-EPI02, 02
NTB Scanpix