Hopp til innhold

Rune Velta (t.v.) og Phillip Sjøen

Sjøen og Velta til Vikersund

Norges Skiforbund sender 12 hoppere til helgas skiflygingsrenn i Vikersund.

Arrangørenes nettsider med alt om skiflygingsfesten i Vikersund

Det er tre renn i Vikersund i helga ettersom søndagens Holmenkollrenn ble avlyst. Mens det er kveldsrenn fredag, er det ettermiddagsrenn lørdag og søndag. 

Både Rune Velta og Phillip Sjøen er tilbake på det norske laget. Begge gleder seg til å konkurrere på det øverste nivået igjen.

- Det blir spennende å prøve skiflyging igjen. Jeg kan riktignok ikke forvente toppresultater. I år har jeg ikke vært på det øverste nivået i bakken og er ikke det i dag, men det blir uansett artig å prøve seg igjen. Samtidig gruer jeg meg. Jeg skal hoppe i verdens største bakke og kan ikke holde igjen, men må gi alt, sier Velta.

- Jeg skal kose meg i Vikersund. Det blir fint å få «luft under vingene igjen», samt å se igjen gjengen. Gutta har gjort det fantastisk bra i årets sesong, sier Sjøen. 

Landslagstrener Thomas Lobben mener målsettingen til utøverne i nasjonal gruppe fredag kveld, er å kjempe om World Cup-poeng.
- Dette er realistisk. Flere av hopperne er på rett vei. I dag har vi hatt en positiv treningsdag i Holmenkollen, sier Lobben.

Disse stiller for Norge i Vikersund:
Daniel-André Tande, Kongsberg IF
Kenneth Gangnes, IL Kolbukameratene
Anders Fannemel, Hornindal IL
Johann André Forfang, Tromsø SK
Joachim Hauer Bækkelagets SK
Andreas Stjernen, Sprova IL
Tom Hilde, Asker Skiklubb
Fredrik Bjerkeengen, IL Kolbukameratene
Rune Velta, Lommedalens IL
Robert Johansson, Søre Ål IL
Joacim Bjøreng, Røykenhopp
Phillip Sjøen, Bækkelagets SK

nif-epi04, 04
NTB Scanpix