Hopp til innhold

Line Jahr

Gangnes og Jahr best

Kenneth Gangnes og Line Jahr var best i landslagets testrenn i tyske Oberhof fredag.

Gangnes har imponert stort i sesongoppkjøringa så langt med flere sterke plasseringer i sommer Grand Prix. I Oberhof fredag ble det hoppet to hopp i normalbakken og to hopp i storbakken. Kenneth Gangnes viste igjen styrke og var best igjen, mens Anders Fannemel var nærmest Gangnes i testrennet.


Kenneth Gangnes

- Kenneth viser stabil og god hopping på høyt nivå. Han har imponert stort så langt i år. Fannemel og Kenneth var omtrent like gode i det siste hoppet i storbakken etter at Anders mislyktes i det første hoppet. Ellers har Joachim har løfta seg et hakk på denne samlinga etter at han har kommet for fullt tilbake etter fallet i Frankrike. Rune viser fortsatt en del varierende hopping, men har en del gode enkelthopp, forteller landslagstrener Alexander Stöckl. 

Han forteller om en god samling i den tyske skiskyttermetropolen for de fire herrehopperne. Phillip Sjøen, Johann André Forfang og Daniel André Tande var ikke med til Tyskland. Forfang har akkurat vært gjennom en vellykket bihuleoperasjon, Tande er i full opptrening etter en smell i kneet, mens Sjøen er ute med sykdom.

I kvinneklassen var Line Jahr klart best.

- Line viser hopping på høyt internasjonalt nivå. Hun får nå virkelig betalt for beinhardt jobbing i sesongoppkjøringa. Line har også hatt stor fokus med å sette nedslag, og har lykkes mye med dette på de siste samlingene. Dette er svært gledelig, sier landslagstrener Christian Meyer.

Maren Lundby var et stykke bak Jahr på testrennet, men i følge landslagstreneren viser hun i blant gode enkelthopp og begynner å få «ting» på plass. Også jentene har hatt en meget god samling i Tyskland. I kveld kommer landslaget hjem til Norge igjen.

Testrenn Oberhof normal- og storbakke
Menn:
1) Kenneth Gangnes 477, 2) Anders Fannemel 462 3) Joachim Hauer 455, 4) Rune Velta 441

Kvinner:
1) Line Jahr 462, 2) Maren Lundby 414

NIF-EPI03, 03
NTB Scanpix