Hopp til innhold

Phillip Sjøen (t.v.) og Johan Forfang

10 hoppere til VM

Norges Skiforbund har tatt ut 10 utøvere til årets VM i Falun.

Det er fire kvinner og seks menn i den norske troppen til årets VM. 

Hoppernes høydepunkt i sesongen nærmer seg med stormskritt. Etter helgas verdenscup i Tyskland og Romania har landslagsledelsen plukket ut troppen til årets store mesterskap i vårt naboland i øst. Hopperne våre har imponert med gode prestasjoner i bakken de siste ukene. Anders Fannemel vant senest i helga, mens Rune Velta ble nummer to i Willingen for en drøy uke siden. Anders Jacobsen vant i Garmisch og har stabilisert seg i toppen, mens dobbelte juniorverdensmester Johan Forfang og Phillip Sjøen har fått ytterligere selvtillit etter tidenes norske prestasjonen i junior-VM. I tillegg har vi Anders Bardal i Trøndelag som er på full fart tilbake i bakken etter bruddet i håndleddet. På kvinnesiden er det også gledelige lyspunkter. Maren Lundby imponerte med pallplass i helga, mens Line Jahr fikk med seg en fjerdeplass. 

- Vi sender et av de beste lagene på lenge til et mesterskap, og vi er i en sterk utfordrerposisjon i alle øvelser. VM i Falun blir et stort høydepunkt for oss som vi ser veldig frem til. For første gang på lang tid har vi også med en tittelforsvarer i Anders Bardal fra rennet i normalbakken i Val di Fiemme. Målsettingen er at vi skal ha med oss medalje fra hver øvelse i VM, forteller sportssjef Clas Brede Bråthen.

Han mener at Norge er i en outsiderposisjon til å kjempe om medalje i både kvinnerennet og i mikskonkurransen etter at jentene har begynt å prestere på et høyt nivå.

Etter offisiell trening i Falun på herresiden kommer landslagsledelsen til å plukke ut hvem som står på startstreken i de individuelle øvelsene. Norge har fire plasser i de individuelle konkurransene pluss en ekstra plass i mennenes renn i normalbakken. Etter rennene i normalbakken for både kvinner og menn kommer mikslaget til å bli tatt ut.

Nummer fem fra årets junior-VM, Anna Odine Strøm, får også sjansen i VM sammen med Gyda Enger.


Anna Odine Strøm. Foto: NTB Scanpix

VMs nettside

Informasjon om hoppøvelsene på fisski.com

Disse stiller i VM for Norge

Menn
Anders Fannemel, Hornindal IL
Rune Velta, Lommedalen IL
Anders Bardal, Steinkjer IL
Anders Jacobsen, Ringkollen Skiklubb
Phillip Sjøen, Bækkelagets SK
Johan Forfang, Tromsø SK 

Kvinner
Line Jahr, Vikersund IF
Maren Lundby, Kolkukameratene
Gyda Enger, Hernes IL
Anna Odine Strøm, Alta IF

NIF-EPI01, 01
NTB Scanpix