Hopp til innhold

Hopplandslaget og USA Ski Jump

Samarbeidet med USA Ski Jump

I Oslos skimuseum samlet Hopplandaget med støtteapparat seg, de fikk selskap av det amerikanske landslaget, utøvere fra klubbene, presse, sponsorer og spesielt hoppinteresserte.

Renndirektør for skihopping i FIS, Sandro Pertile, besøkte Oslo 24. august. Han fortalte om sine tanker rundt sportens fremtid. Han roste utøverne for å være de beste ambassadørene sporten har, han snakket om bærekraft i form av miljø, men også hvor viktig det er med rekruttering og å videreutvikle kvinnehopp, og publikumsinteresse. Han understrekte at flere nasjoner må med på et høyt nivå. Noen må ta ansvar.

Sandro ga ordet videre til Clas Brede Bråthen, landslagssjef for hopperne. Han deler nyheten om at USA Ski Jump og Hopplandslaget har inngått et partnerskap for de kommende fire år. Tore Sneli (tidligere trener ved NTG Lillehammer) er ansatt som trener for amerikanerne gjennom Skiforbundet, trenerressursene skal deles mellom lagene, slik at vi oppnår maksimal kompetanseutvikling. Det samme skal sports science, treningssamlinger og arbeid mot sponsorer. Målet er å løfte de amerikanske utøverne opp på et høyere nivå, slik at de i fremtiden skal være med å kjempe om de gjeveste plasseringene i mesterskap og turneringer. Det jobbes iherdig for å få World Cup-renn til anleggene i USA, TV-tall fra OL viste at interessen for sporten allerede er stor på den andre siden av Atlanterhavet.

«Vår visjon er "Vi Vil Være Verdens Viktigste Hoppnasjon", når det gjelder toppidrettsdelen av vår satsing er målet å befeste vår posisjon som en av verdens beste hoppnasjoner. Ved å forene de gode kreftene til hoppmiljøene i USA og Norge ønsker vi inderlig å løfte hoppsporten internasjonalt til det høyest mulige nivået», sier Bråthen. 

Tom Bickner, styreleder i USA Nordic har uttalt at: «Norsk hoppsport har vært anerkjent som en av de beste i verden siden den første verdensrekorden på ski ble satt i 1808 av Olaf Rye. Vår organisasjon inngår et samarbeid for å videre utvikle utøverne, trenernes utdannelse, landslagstreningen, sports science og arbeid med sponsorer fordi det er den beste måten å transformere hoppsporten på. Vårt felles mål er å gjøre sporten mer relevant og interessant for unge jenter og gutter rundt om i verden.»

Vi er spente på samarbeidet og hvilke resultater det vil gi for de to lagene involvert, men også om andre nasjoner velger å gjøre et lignende samarbeid i fremtiden. 

NIF-EPI01, 01