Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Samordnet rapportering 2021

Vi har samlet en del nyttig informasjon som kan være til hjelp i arbeidet rundt samordnet rapportering i KlubbAdmin for våre skiklubber. Fristen for NSFs klubber er 30. april.

Beslutninger i FIS

Det internasjonale skiforbundets styre (FIS Council) gjennomførte digitalt møte torsdag 1. april. Hovedtema for møtet var å bestemme den endelige gjennomføringen av kongressen.

Konkurranser resterende sesong

NOR Freeski Cup på Vassfjellet ble i siste liten utsatt, NM i Trysil har fått ny dato og NOR freeski Cup på Geilo står fortsatt på terminlisten. En oppdatering på hvordan vi ser på gjennomføringen av resterende toppidrettsarrangementer for freeski denne sesongen får du her.

Skiforbundets koronaveileder

Myndighetene har gjort innskjerpelser i covid-19-forskriften og nasjonale anbefalinger gjeldende fra og med 25. mars. For skiidretten innebærer dette følgende:

Suksess med Trener 0!

I november 2020 lanserte vi Trener 0. Kurset er steget før Norges Skiforbund sin trenerløype, og hovedmålet er at det skal gi en god introduksjon til freeski. Med 120 deltakere på kurs og gode tilbakemeldinger fra klubber, har kurset vært en suksess så langt!

Resultater NOR Freeski Cup Kongsberg

I helgen har det vært arrangert big air-konkurranse i NOR Freeski Cupen. Kongsberg Freestyleklubb var arrangør og gjennomførte et fantastisk arrangement i Skimore Kongsberg. Har du ikke fått med deg resultatene? Her får du en oppsummering av konkurransen og komplette resultatlister.

Klart for freeski-VM

I dag starter freeski-VM fra Aspen. Verdenseliten i freeski er på plass i USA, og nå skal VM-medaljer utdeles i bigair, halfpipe og slopestyle. Birk Ruud kjører samtlige disipliner.

Mindre risiko med trening på airbag for freeskiutøverne

Norge har fått sin første airbag som skal være plassert i Trysil denne sesongen. En slik treningsfasilitet har bare vært å finne på ulike internasjonale arenaer tidligere, dette er en stor fordel for både norske freeski, og snowboardutøvere.

Spillemidler utstyr 2020

Det er nå klart for en ny søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2020 (med fakturadato i 2020).

- Ringkollen inn som nytt arrangørsted!

Flere klubber og skisentre har den siste uken tilbudt seg å hjelpe til med å få slopestylekonkurransen gjennomført, det har resultert i at Bærums Skiklub får arrangere konkurransen i Ringkollen Parken søndag 7. mars som planlagt.

Hovedlandsrennene 2021 - avlyses

Hovedlandsrennene for freeski skulle vært arrangert 27.-28. februar i Surnadal. På grunn av de fortsatt gjeldende restriksjonene for nasjonale breddeidrettsarrangement ser vi oss dessverre nødt til å avlyse.

Kom deg ut med BUA!

Vinterferien er rett rundt hjørnet, og endelig har vinteren kommet for fullt de fleste stedene i landet. Forholdene ligger til rette for en ferie med mye skiglede og jibbing!

Brev til helsetoppene

Norges Skiforbund har i dag sendt brev til helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, vedrørende skiidrettens behov for gjenåpning.

Stor skiglede i Gausdal

Fjerdumparken har sin første offisielle åpningsvinter, og det viser seg å gi mye glede til lokalmiljøet.

Uttak freeski-VM

Det er klart for freeski VM i Aspen, USA hvor Norge stiller med fem utøvere.

NOR Freeski Cup på Dombås AVLYST!

På bakgrunn av de nye retningslinjene som myndighetene kom med denne uken, har NOR Freeski sammen med arrangør besluttet å avlyse første konkurranse i NOR Freeski Cupen som skulle vært avholdt søndag 7. februar.

Sju kongepokaler i vinter

Det er satt opp sju kongepokaler for Norges Skiforbund i vinter fordelt på grenene langrenn, alpint, kombinert, freeski og randonee.

NIF-EPI03, 03
NSF - Nor Freeski