Hopp til innhold

Nyhetsarkiv

Aktuelt

Høstmøter 2020

Her er datoene for høstmøtene i Norges Skiforbund. Det blir digitale møter høsten 2020.

En fluorfri virksomhet

Det er mye usikkert rundt det vedtatte fluorforbudet, men etter styremøtet i FIS 9. oktober får vi svar på hva som vil gjelde kommende sesong. Torsdag 15. oktober inviterer vi også ski-Norge til et digitalt klubbmøte hvor et av hovedtemaene er fluor.

NOR Freeski Jentecamp Oktober 2020

NOR Freeski Jentecamp er tilbake! Denne gangen arrangerer vi lokale jentecamper på åtte ulike destinasjoner rundt om i Norge. Meld deg på og bli med på moroa!

Flere skiutøvere på toppidrettslisten

Antidoping Norge (ADNO) har definert en toppidrettsutøverliste. Denne listen danner utgangspunkt blant annet for hvilke utøvere som har behov for et forhåndsgodkjent medisinsk fritak. Listen blir fra 1 oktober utvides til å omfatte 4700 utøvere, mot fra før cirka 2000 utøvere.

Trener 1 Kurs

02. - 04. oktober inviterer Norges Skiforbund og Oslo Skikrets til Trener 1 Kurs.

Freeskitirsdager på SNØ

Hver tirsdag fremover fra kl. 17:00-20:00 arrangerer NOR Freeski sammen med DNB og SNØ en egen freeskikveld på SNØ. Alle er velkomne - uansett alder og nivå!

Herlig klubbdag på SNØ

– Det er helt fantastisk at vi i en tid med mye forandringer og utfordringer, kan se så mye glede hos unge utøvere, sier sportssjef i freeski, Christoffer Schach.

Terminliste sesongen 2020/2021

Kommende sesongs terminliste er endelig satt og vi har gleden av å presentere både nye og tidligere arrangører som destinasjoner til vinterens NOR Freeski Cup, NM og Hovedlandsrennene.

Landslagsuttak freeski

Norges Skiforbund har uttatt åtte utøvere på elitelaget i freeski kommende sesong. Det er også uttatt utøvere på rekrutt- og juniorlandslaget

Endringer foran sesongen

Den siste uka er det blitt gjort en rekke vedtak under vårmøtet til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Fortsatt fluorforbud

FIS Council vedtok i november 19 forbud mot bruk av all fluor smøring i alle grener fra sesongen 2020/21. Arbeidsgruppen oppnevnt av FIS Council og som har jobbet med å utvikle en testmetode og testapparat, la frem sin statusrapport til FIS Council under møtet på mandag.

Strukturelle endringer toppidrett

Etter en litt for tidlig avslutning på en god sportslig sesong, har NOR Freeski gjort noen strukturelle endringer for toppidretten. Situasjonen i samfunnet vårt med tanke på Covid-19 har også gitt noen endringer i forbindelse med planlegging og oppkjøring til VM-sesong.

Hovedside om koronaviruset

NSF følger situasjonen nøye. For øvrig viser vi til myndighetenes anbefalinger. Fra 7. mai er NSFs nye koronavettregler klare.

#Ringvirkninger

Vi befinner oss alle i en tid hvor verden ikke er slik vi kjenner den. Samhold, solidaritet og medmenneskelighet er blitt nøkkelord for dugnaden vi alle er en del av, for å bekjempe koronaviruset. I en slik tid, trumfer helse alt. Vi burde alle være stolte av den verdensomfattende dugnaden vi deltar i.

Avlyst: NM og HL 2020

På grunn av Koronaviruset er alle konkurranser i resterende del av sesongen avlyst. Dette rammer NOR Freeski Cupen, NM og Hovedlandsrennene.

Reiser ikke til verdenscupavslutningen

NOR Freeski sin landslagsledelse har i samråd med medisinsk personell og etter anbefalinger fra flere aktører besluttet å ikke sende utøvere eller støtteapparat til verdenscupavslutningen i Silvaplana, Sveits.

Trenerpresentasjoner NOR Freeski Jentecamp

Det nærmer seg med stormskritt NOR Freeski Jentecamp i Trondheim. Campen avholdes 13.-15. mars 2020. Øktene skal foregå i Vassfjellet Vinterpark hvor vi har med oss en dyktig trenergjeng med erfaring fra å være trenere på klubbnivå og som tidligere har konkurrert aktivt helt opp til høyt nasjonalt nivå. I tillegg blir landslagsutøver Sebastian Schjerve med oss hele helgen!

Verdenscupfinale i big air

Det er klart for verdenscupavslutning i big air i Destne til helgen, NRK 3 sender kvinnefinalen fredag kl. 19:55, samt mennenes finale lørdag kl. 19:55

UTSTYRSORDNINGEN 2019

Det er nå klart for en ny søknadsrunde. Ordningen omfatter utstyr kjøpt i 2019. Med fakturadato i 2019. Søknadsfristen er 4. mars 2020.

NOR FREESKI JENTECAMP TRONDHEIM 13.-15. MARS

Neste jentecamp blir avholdt 13.-15. mars i Trondheim! NOR Freeski Jentecamp skal være sosialt, morsomt og lærerikt. Målgruppen er jenter født i 2002-2010 fra hele landet som ønsker å prøve en ny idrett eller som allerede driver med freeski.

Fem utøvere til Mammoth Mountain

Freeskiutøver Birk Ruud er klar for å kjempe om nye topplasseringer i helgas verdenscuprenn i slopestyle og halfpipe i Mammoth Mountain i California.

NOR Freeski Cup 8.-9. februar er reddet!

På grunn av snømangel har Aron SK besluttet å flytte bigair-konkurransen til Wyllerløypa og slopestylekonkurransen som opprinnelig skulle arrangeres i Ringkollen flyttes til Kirkeudbakken med Bærums Skiklub som arrangør. Andre helg i NOR Freeski Cupen er derfor reddet!

Otto hjelper NOR Freeski Cupen rundt i landet

NOR Freeski Cup er glade for å lansere et nytt samarbeid for sesongen som nå starter. Vi er så heldige at den nye mobilitetstjenesten fra Bertel O. Steen, «Otto», blir med oss rundt i Norge for å få frem utstyr og mannskap for gjennomføring av cupen og våre andre arrangementer.

Stor seier for Norges Skiforbund

Norges Skiforbund har brukt ressurser for å bistå SPK Freidig i utbyggingen av Vassfjellet etter at de har måttet ventet lenge på å sikre finansieringen med de nødvendige garantier. I dag fikk idrettslaget ja fra kommunaldepartementet.

Smørevettregler og fluortiltak

Norges Skiforbund innfører fluorforbud for alle klasser i alle NSFs grener til og med aldersgruppe 16 år, samt smørevettregler og HMS tiltak.

nif-epi04, 04
NSF - Nor Freeski