Hopp til innhold

Birk Ruud

Pallplass til Birk Ruud

Birk Ruud sesongåpnet med tredjeplass i bigair i sveitsiske Chur. Kvalifiseringen ble tellende resultat i World Cup-åpningen.

Fnaleomgangen i Chur blåst bort fredag. I tillegg til sterk vind kom det også mye regn i Chur.

Canadieren Dylan Deschamps vant foran østerrikske Daniel Bacher. 
Sandra Eie ble nummer fem, mens Sebastian Schjerve ble nummer seks.

Se sak på fisski.com


Forhåndssak
Norges Skiforbund Freeski har med tre deltakere i fredagens finale i bigair i World Cup-åpningen i sveitsiske Chur. Det er Sandra Eie, Birk Ruud og Sebastian Schjerve som er finaleklare.  
Birk Ruud vant sesongåpningen i
Chur i fjor med et nytt triks, og i år skal han prøve å forsvare seieren fra i fjor. Ruud sesongåpnet med å bli nest best i sitt kvalifiseringsheat i dag.
 
– Det føles fantastisk deilig å være på startstreken her i Sveits. Det smaker godt med finale plass, og formen kjennes nydelig. Jeg liker meg her, og skal jobbe for en topplassering i finalen fredag, sier Ruud.  
 
Sebastian Schjerve ble nummer tre. 
– Det var stor spenning i kroppen før sesongstarten, og ersuper fornøyd med å lande trikset mitt slik at jeg kom meg til finalen. Det er herlig å være i gang med verdenscupsirkuset, og gleder meg til å kjøre finalen foran mange tusen tilskuere, sier Schjerve. 

I kvinneklassen ble Sandra Eie nummer to i fjor, og i dag kvalifiserte hun seg som den fjerde beste foran fredagens finale. 
– Jeg er veldig fornøyd med dagens kvalifisering. Jeg fikk gjort det jeg skulle, og er glad for at det fungerte så bra som det gjorde Jeg gleder meg til finalen, og håper været er på vår side, sier Eie. 

Sportssjef for freeski i Norges Skiforbund, Christoffer Schach, er godt fornøyd med å ha tre utøvere i fredagens finale. Han ser med spenning frem til at det skal kjempes om World Cup-poeng etter en strålende sesong i fjor. 

NIF-EPI03, 03