Hopp til innhold

NM Trysil 17.-18. april - Planlegger fortsatt for gjennomføring

Arrangør og NOR Freeski planlegger fortsatt for gjennomføring av NM, men venter på ytterligere avgjørelser fra myndighetene over helgen.

Det har lenge vært usikkerhet knyttet til gjennomføringen av årets Norgesmesterskap i Bigair og Slopestyle. Det planlegges fortsatt for å gjennomføre NM, men arrangør vil i samråd med NOR Freeski gjøre en ny vurdering på mandag ettersom det fortsatt gjenstår avklaringer fra myndighetenes side. 

Slik det står nå avventer vi nye tiltaksvurderinger i flere kommuner som har tiltaksnivå 5a. Per nå kan ikke utøvere fra disse kommunene delta i et Norgesmesterskap. I dag har flere kommuner nedjustert til tiltaksnivå 5b, og vi håper at også resterende kommuner med tiltaksnivå 5a gjør den samme vurderingen til uken. Vi ønsker kun å gjennomføre et NM dersom de fleste kan få delta, og vi planlegger derfor med et forbehold. Kommuneoverlegen i Trysil er positiv, og arrangør har en løpende og god dialog med kommuneoverlegen frem til arrangementet. 

Med gjeldende retningslinjer har vi nå mulighet til å gjennomføre med 50 deltakere per kohort. Det vil si 50 menn og inntil 50 kvinner, gjennomført med nødvendig avstand mellom hver kohort. Om myndighetene letter på de nasjoanle reglene for antallbegrensningen på 50 deltakere gjenstår å se til uken.

Vår oppfordring er dermed at alle som ønsker å delta i NM innstiller seg på at det blir konkurranser i Trysil neste helg, men tar et forbehold om at vi fortsatt lever i en usikker tid. Vi anbefaler derfor ikke å nå book overnatting, flybilletter eller annen transport som ikke kan avbstilles, da praksis per nå er at de fleste forsikringsselskap ikke dekker tap av utgifter ved avlysninger av konkurranser og reiser. Det er veldig mye ledige hoteller, leiligheter og hytter i Trysil, og overnatting ordner seg for deltakere som får meldt seg på. Arrangør vil komme med oppdaterte alternativer til overnatting, da opprinnelig hotell, Radisson Blu, stenger ned 11. april.

Vi avventer derfor til mandag med å åpne påmeldingen til Norgesmesterskapet i bigair og slopestyle. Ytterligere oppdattering vil komme i løpet av mandag 12. april. Vi beklager de ulemper dette måtte medføre og vi synes dette er en utfordrende situasjon å stå i. Likevel ønsker vi å ha is i magen i håp om å skape mest mulig aktivitet for alle våre utøvere - og vi krysser fingrene for positive oppdateringer fra myndighetene kommende uke!

NB! NOR Freeski og arrangør har hatt møte kl 17 i dag (mandag 12. april). Vi har fått indikasjoner på at det kan bli lettelser for toppidretten i kommuner med tiltaksnivå 5a i løpet av morgendagen. Det er varslet pressekonferanse kl 16 og vi tar derfor en ny vurdering for gjennomføring av NM i morgen (tirsdag) kl 17. Vi planlegger fortsatt for gjennomføring, mer informasjon kommer!

 

Spørsmål kan sendes til freeski@skiforbundet.no.

NIF-EPI01, 01
NSF - Nor Freeski