Hopp til innhold

Saariselkä 2023

Skisprell i Saaris.

Sprell-suksess i "Saaris"

Ski-Norge på sitt beste! Alle som kan krype og gå av langrennsløpere fra Finnmark var i Saariselkä sist helg. - Dette var en real vitaminpille for skiglede, sier vår skiklubbutvikler Espen Rognli.

For skiutøvere fra Finnmark har november og Saariselkä vært like spikret i årshjulet som juleaften og 17. mai. Da samles alle utøverne for første gang på snø og det er kun uker igjen til sesongens første renn. Denne samlingen har tradisjonelt vært for de utøverne som er aktuelle for hovedlandsrennet og eldre. 

Med god drahjelp fra Kirkenes og Omegn skiklubb, har Saariselkä etterhvert også blitt samlingssted for en egen miljøsamling i november, der samtlige som er glade i langrenn i skikretsen vår inviteres til å delta.

Det begynte som en fast familiesamling for KOS, så ble det en Øst-Finnmark-samling og nå inviteres altså hele kretsen til å ta turen til Nord-Finland. Med koordinering fra KOS, bidrar samtlige klubber med trenerressurser og foreldrestøtte slik at alle øktene går smooth. 


Se video fra Saariselkä

På denne måten har samlingen i Saariselkä utviklet seg til å bli et av de viktigste møtestedene for langrennsmiljøet i Finnmark. 

- Saariselkä-samlingen er virkelig et topp tiltak som klubbene i Finnmark har klart å videreutvikle til en unik møteplass for skimiljøet sitt, sier skiklubbutvikler Espen Rognli . 

Han har allerede satt Saariselkä 2024 inn i kalenderen sin for neste år.

Se flere bilder fra Saariselkä her. 

NIF-EPI03, 03