Hopp til innhold

Jesper Saltvik Pedersen

Fortsetter med fartsrenn for Saltvik Pedersen

Verdenscupen fortsetter med utfor og Super-G for Jesper Saltvik Pedersen i østerrikske Saalbach denne uka.

Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen stiller tirsdag i to utforrenn i østerrikske Saalbach. Mandag var første utforgjennomkjøring for den norske utøveren.
–  På grunn av værvarselet ble det besluttet å kjøre to treninger på mandag og heller komprimere programmet noe, sier landslagstrener Hans Blattmann. 

Begge de to utforrennene som var planlagt tirsdag og onsdag denne uken avholdes av derfor i dag, tirsdag 2. februar. Utøverne har fri onsdag. 

Per idag avholdes Super-G som planlagt, med første renn lørdag 6. februar og andre renn søndag 7. februar.

I forbindelse med første verdenscuprunde i Sveits nylig fikk Saltvik Pedersen også lagt inn økter med fartstrening. Han forteller at han føler seg godt forberedt til de kommende rennene.

– Jeg har fått trent og har troen på at dette kan bli bra. Denne sesongen er litt mellomsesong mellom VM og Paralympics. Jeg har et mål om å kjempe i toppen i hvert renn jeg er med i, men dette er også en sesong hvor jeg kan prøve ut ting, sier 21-åringen fra Karmøy.

Marcus Grasto Nilsson kjørte inn til en 19.-plass i klassen for stående i Veysonnaz. Han stiller ikke til start i Saalbech.

Trenerteamet består av landslagstrener Hans Blattmann og trener Synne Sofie Stangeland i Østerrike, som har vakt internasjonal oppmerksomhet for å være den eneste kvinnen i den norske troppen og den eneste kvinnelige treneren i Para-alpint kretsen.  

– Synne er ung og god, og sluttet selv med ski for ikke lenge siden. Med min lange erfaring og hennes kompetanse, sammen er vi dynamitt, sier landslagstrener Blattmann. 

Disse stiller for Norge i Saalbach
Jesper Saltvik Pedersen, Plogen Skiklubb

NIF-EPI02, 02
NTBScanpix