Hopp til innhold

Kjetil Jansrud (NTB)

Sesongen over for Jansrud

– Sesongen er over for min del, men jeg er motivert for å gjøre jobben som trengs for å komme tilbake, sier Kjetil Jansrud (36).

Han er optimist og ved godt mot etter utkjøringen. Kjetil Jansrud fikk konstatert skade på korsbåndet og det indre leddbåndet etter fallet i Beaver Creek fredag kveld norsk tid. Etter nye undersøkelser i Oslo i ettermiddag, er det klart at det indre leddbåndet må opereres, men at det fortsatt er usikkerhet rundt korsbåndsskaden. Jansrud er uansett klar for at den skaden eventuelt også må opereres, men dette besluttes ikke før senere.
– Kjetil er ute i seks til ni måneder, og vi vet mer om det endelige skadeomfanget etter at operasjonen er gjennomført, forteller lege for alpinlandslaget, Marc Strauss.

Det er planlagt operasjon i slutten av neste uke. Til tross for at sesongen er over, er Jansrud optimist med tanke på fremtiden.  

Pressemelding fredag 3. desember:
Får ny vurdering 
Kjetil Jansrud (36) fikk konstatert skade på korsbåndet og leddbåndet etter fallet i Beaver Creek fredag kveld norsk tid.
Jansrud kjørte ut i en venstresving etter cirka 25 sekunders kjøring av lørdagens super-G-renn. Etter noen minutter reiste hardhausen fra Vinstra seg, og han kjørte selv ned til målområdet. Deretter ble han transportert til det lokale sykehuset for sjekk etter å ha gratulert Aleksander Aamodt Kilde med seieren.

– Vi har foreløpig fått konstatert skade på korsbånd og innvendig sidebånd. Kjetil reiser hjem med laget mandag, og der vil han få ny vurdering. Det er for tidlig å si noe om eventuell operasjon og skadeomfang, forteller lege for alpinlandslaget, Marc Strauss. 

NIF-EPI03, 03
NTBScanpix